Häng..

Det har utvecklats häng på byxorna. Måste använda skärp till mina kockbyxor imorgon. För det är riskvarning om att tappa dem nu :)

Alla andra byxor sitter med väldigt lösa. Det ser inte rikigt klokt ut. Så, imorgon ska jag ta en sväng på stan för att hitta mej ett par byxor till. Kan ju behöva ett ombyte iaf :) Variationen på kläder kommer ju inte vara så stor nu. För det går inte att köpa en ny garderob var månad. Men det hade varit väldigt roligt :)

Idag fick jag även syn på att det nog syns lite i ansiktet på mej att jag gått ner. Har inte själv sett det innan, men nu börjar även jag att se det :)

Som jag skrev igår så har jag svårt att fatta att jag för en gångs skull gå ner på vågen. Men det håller på att vända nu. Så, får ett stort leende var gång jag tänker på det.

Sen har jag fått så himla lätt till tårar med. Homonerna spökar nog en hel del nu och känslorna så klart :)

När jag slutade röka innan operationen så införskaffade jag mej en burk. En plåtburk som är en spargris. Det går inte att öppna den för att snylta pengar. Utan när man öppnar den så får man öppna med en konservöppnare. Pengarna i den är tänkt till nya kläder åt mig. Har inte varit överdrivet flitig på att lägga i pengar i den. Men några slantar har det nog blivit. Märkligt nog så har man inte råd att lägga ner samma summa pengar var dag som vad man rökte för. Men hade man fortsatt att röka så hade man minsann haft råd. Mycker märkligt! :)

Den där burken ska jag iaf öppna nu. :) Hoppas på att det kan bli ett par byxor till nästa månad med. Men det tror jag allt.  :)

Att skämmas...

Vet ni var jag är rikigt trött på ?? Att behöva skämmas över sig själv. Fyy vad fel det är!
INGEN ska behöva skämmas över sig själv. Oavsett hur man ser ut. Lång, kort, tjock, smal...
Tänk om alla bara kunde acceptera varandra. Att kritisera någon annans utseende är så jäkla fel. Avskyr ytligt folk!! Nä, skönheten den kommer minsann inifrån.

Jag har under så många år nu skämts över mig själv och jag är så förbannat trött på det.
Jag vill inte längre skämmas när jag går i affären och handlar.
Jag vill inte längre ta åt mig så fort någon ser på mej. Varför måste jag ALLTID tro att de tänker något negativt om mej ??

I våras var min klassåterträff. Jag ville så innerligt gärna gå. Men självklart så gick jag inte. För vad skulle alla de andra där tänka om mej ?? Jag var den som blev retad för tjockis då, å nu, 40 kilo större, vad skulle de tänka ?? Nej! Valet var inte svårt. Jag går inte dit. Men jag ville. Grät flera gånger över att jag låtit det gå så här långt med mej själv. Skämdes något otroligt! 

Jag är trött på det nu. Jag vill träffa mina vänner, dem som jag brukade umgås med förr, utan att skämmas! 

Nu vill jag komma ut ur mitt skal och vara Angelica. Jag är blyg, väldigt blyg. Folk brukar säga att det kan man inte tro. Men de vet ju inte hur jag känner ? Jag vill kunna vara så framåt som vad jag antagligen visar mej vara utan att det tar emot. Vill att det ska falla sig naturligt. Jag är social, älskar att möta nya människor. Men jag oroar mej HELA tiden för vad de tycker om mej! Tittar de på mej så tror jag direkt att de stirrar för att jag är så himla fet! 

Nej tack! Nu vill jag inte längre känna så. Lite självförtroende är mer än välkommet hit! Tar emot det med öppna armar! 

Kommer skriva vidare om detta sen. Just nu är det får många tankar som snurrar runt i huvudet, så det blir en enda röra här. 

Idag kom jag fram till att jag nog har svårt att ta till mig vad det är jag har gjort. Operationen menar jag. Tolka det nu inte som om att jag ångrar mej, för det gör jag verkligen INTE. 

Men denna op är bara något som jag läst att andra gjort. Sett deras förändring. Inte skulle väl jag kunna bli en av dem? 
Dagarna går, jag äter mina små portioner (tyvärr för få av dem bara) utan att tänka på varför. Bara gör det liksom. Sen väger jag mej å ser att det går ner på vågen. Men jag har nog inte fattat att jag har gått ner så mycket. Men nu, nu börjar jag begripa att JAG kommer att fortsätta gå ner i vikt. JAG kommer att bli en av dem som jag läst om så många ggr. Det är helt sjukt i min hjärna! Försöker att pussla ihop det hela, å nu är det inte många bitar kvar. 18 kilo.. alltså, det är jäkligt mycket. Jag har tappat 18 kilo! Heeelt sjukt!! Har mer än 18 kilo kvar att tappa, men ändå. Hade någon sagt det till mig för några månader sedan så hade jag bara skrattat. 

Försöker att smälta denna enorma förändringen. Lite knepigt faktiskt, men jag ska nog få rätt på det :)
Mår hur bra som helst. Å det bästa av allt är att jag VET att jag kommer att må ännu bättre snart! 

Nu har jag klottrat färdigt för ikväll. Vet inte om det blev något sammanhang alls i det hela. Men skönt att bara få skriva ibland :)
 


Halsbränna..

Innan operationen så hade jag periodvis väldiga problem med halsbränna. Vissa dagar eller stunder så var det otroligt påfrestande. Visste knappt vart jag skulle göra av mej själv.

Det hade ingen betydelse om vad jag åt eller så. Det kom iaf. Annars kan det ju komma om man äter sött eller stark mat. Men kunde få rikiga atacker eller vad man ska kalla det utan att ha ätit någonting.

Fick höra att man efter denna operation kunde bli hjälpt väldigt mycket.
Vågade inte riktigt tro på det.

Men faktiskt så har jag inte haft halsbränna en enda gång! Inte ens en antydan till det. Å det känns så himla bra, för jag har verkligen haft problem med det.

Så ajöss med den otäcka saken! :)

Byxor..

Idag efter skolan så blev det en sväng på stan med en vän.

Jag var på jakt efter ett par byxor. Tycker att de jag har börjar bli pösiga nu. Så, ett par ville ja gfå unna mig själv :)

Det är ett par byxor på lindex som jag har tittat och provat flera ggr innan. Men, som vanligt så har det aldrig funnits några som passat. De har långt ifrån gått att knäppa, har knappt fått upp den över höfterna heller.

Har så klart blivit ledsen över det och insett att jag aldrig kommer kunna ha ett par sådana byxor. Å även om jag mot all förmodan skulle gå ner i vikt så skulle de ju inte finnas kvar.

Meen, idag när vi gick in på lindex så fick jag syn på byxorna igen. Tänkte att jag ger det väl ett nytt försök. Å vet ni vad ?? DE PASSADE!!! Vilken lycka! Gisses vad glad jag blev!!! Så självklart köpte jag dem! Fick ett bra pris med. De skulle kostat 399kr, men jag betalade 279kr. 30% rabatt är aldrig fel :)

Vi gick vidare in på kappahl, å där hittade jag en tröja som jag tyckte var fin. Tog fram en storlek 40/42 å sa att den passar mej aldrig. Men, blev övertalad om att prova den. Å vet ni vad ?? DEN PASSADE!! Vilken total lycka!! Jag som brukar vara helt förstörd efter klädprovning. Men inte idag, idag åkte jag hem med ett leende :)

Tänkte lägga upp ett par bilder här på dagens fynd. Unnade mej även en söt liten ring som jag hittade på glitter.

Tycker fortfarande att det är väldigt jobbigt att se bilder på mej själv. Men, det är väl något som kommer bli bättre med tiden :)


Glömde visst att dra in magen här :) Haha!

Snyggt när lappen fortfarande sitter kvar i tröjan :)

Här syns ju även vårt nya fina golv, en del av det. Har lagt kliners en bit i utbyggnaden. (har byggt ut huset, så vi får en ny enté). Känner mej väldigt nöjd med det resultatet. Nu ska det "bara" spacklas, slipas och tapetseras så är det klart :)

Nu är det dags att bege sig till barnens dagis. Det är vernissage (stavning?) där ikväll. Ska bli kul att se var barnen har gjort för något :)

Vågen!

Måndag och det var dags för vågen igen. :)

Känner mej nöjd idag, väldigt nöjd!

- 1,6 kilo sedan förra måndagen!

Sedan op har jag nu tappat 8,4 kilo

Sedan flytstart är det - 15,4 kilo

Totalt sedan inskrivningen i maj - 18,4 kilo

Tycker att det är HELT OTROLIGT!!! Kan inte fatta att jag faktiskt har gått ner i vikt. Har så svart att ta det till mig.
När jag ser siffrorna här så fattar jag det. Eller det känns som om jag skriver om någon annan.
För inte skulle väl JAG lyckas att gå ner över 18 kilo ??

Känner mej så otroligt glad! Finns inga ord som kan beskriva det jag känner! :)


Slarver..

Vad svårt det är att hålla de där fasta måltiderna när det är helg. Kan ju tycka att det är då det borde vara lätt eftersom att man ändå är hemma. Men icke! Tror knappt jag har ätit ett enda mellanmål på några dagar nu. Det är inte rikigt bra, så det får bli nya tag imorgon.

Jag har inte heller kommit ut på mina promenader. Så, imorgon blir det att börja om helt och hållet!

Imorgon är det måndag, vilket innebär vägning för min del. Hoppas innerligt att det har gått ner även att jag varit slarvig nu. Håller tummarna!

Önskar jag kunde känna hunger var gång det var dags att äta, det hade underlättat så himla mycket.

Jag ska ta mej en clementin nu, eller en del va den iaf. Så har jag fått i mig någonting mer än frukost och lunch idag iaf. Eller just det, två pepparkakor slank ner innan med :) Gott var det, men nu känner jag mej mer än mätt på sött.

I veckan så måste jag försöka komma över ett par nya byxor. Brukar alltid bäva inför just det, att prova byxor. Usch, så jag hoppas att jag gör det med ett litet leende denna gången iaf. Blir glad om jag kan gå ner en storlek nu. Men det borde jag, med tanke på att alla byxorna är för stora, de har blivit säckiga i baken å om låren. Det är endast mina leggings som passar, men har en känsla av att det snart är lite för kallt för att gå i det. Hoppas jag hittar billiga byxor, för förhoppningsvis så är de med snart för stora :)

Nu är det dags att skala min clementin :)

Hoppas ni alla har haft en mysig första advent! Själv njuter jag av alla ljusen runt omkring mig :)

Advent

Då var första advent kommen! Gillar advent med alla de ljus och stakar som hör till :)
Men den blåst som är nu försör lite av myset tyvärr.

Men, nu är det dag för frukost (en sen sådan). Ska tända första ljuset och ha det mysigt ändå :)
Letar efter mina derorations saker till ljus. Men hittar dem inte någonstans. Phuu, att renovera gör vekligen att huset blir upp och ner. Får helt enkelt göra det fint en annan dag :)


Godis..

Idag har jag fått i mig både tårta och godis. Men, gevetivis i pytte portion :) Det var gott. Men undrar om de gjorde en operation med smaklökarna med ?? Får mycket utav det där söta som jag brukar tycka om smakar inte alls likadant längre.

Igår så åt vi tacos. Det har jag längtat efter länge. Så det smakade väldigt gott!

Det blir ett kort inlägg här. Familjen är samlad i soffan för lite mys. Vi har pysslat ihop ett pepparkakshus tillsammans idag :) Älskar det här med advent. Ljusstakarna i fönsterna är så mysigt!

Bjuder på ett par bilder med! :)

Önskar er alla en trevlig första advent!
Kram till er!


Mys med barnen :)


Känns skönt att vara så här glad :)

PMS

Har inte haft någon riktig mens på länge, rikigt länge. Fick nya p-piller efter att min son föddes. Han är nu fyra år gammal. Dessa p-piller gjorde att jag helt och hållet blev av med min mens. Har haft ett par stycken bara då det var dags att bli gravid igen. Nu är flickan 2,5 år, så sist var ju ett tag sedan.

Har nog förträngt vilken PMS man kan få, hur ont jag får, hur spänd och svullen magen är. Just nu känns det som om jag gått upp 20 kilo. Känner mej allmänt besvärad av mej själv.

Har börjat med mina p-piller igen nu, så gissa om jag längtar tills den försvinner!! Nackdelen är att den kan hålla i sig ganska så länge nu. Men i det stora hela så är det värt det.

De p-piller som jag äter är Cerazett. Tror att de stavas så iaf :)


Bilder..






Tyckte det var dags att slänga upp en bild på mig själv här så ni vet hur personen bakom skärmen ser ut :)
Några före och efter bilder kommer inte än. Ska låta det gå lite längre mellan bilderna.




Järn..

Jahapp, mensen har kommit. Vilket innebär att jag måste äta järntabletter. Känner mej INTE sugen på att göra det. Kommer att bli ännu mer trögt med magen nu. Men men, bara att bita ihop.

Lunchen idag blev vegetarisk chili corn carne. Hur mumsigt som helst :)
Middagen blev pasta och en hemmagjord pasta sås. Smakade med bra :)

Idag har det inte blivit någon promenad. Klockan sprang iväg. Min lillasyster har kommit till oss idag. Hon bor i Halmstad så vi ses inte så ofta. Så är väldigt glad över att hon är här :)

Det får bli ett pass på crosstrainern imorgon kväll istället. För nu är det dags för en dusch å sedan blir det mitt kvällsknäcke med ett kokt ägg :) Var kvälls höjdpunkt det där :)


Rumpa!

Fick idag höra att jag börjat tappa rumpa :) Känns kul att höra.
Ser än ingen skillnad själv. Har inte ens en helkropps spegel, undviker gärna dem. Men, snart är jag ägare till tre stycken, så jag hoppas att jag kommer trivas framför dem tillslut :)

Glömde mitt mellanmål hemma idag. Så jag åt en halv grov fralla med leverpastej på. Eller jag orkade inte hela. Men så gott det var. Får ju enligt mitt lilla schema börja äta lite grövre bröd nu. 
Tänker inte få in det som vana, utan håller mej gärna till mitt knäckebröd med ägg :)

Till lunch idag så blev det lax, kokt potatis, bönor och vitvinssås. Hur gott som helst :)
Middagen bestod av en dl ris (guuud så gott det var) och knappt en dl med korvgryta.

Tog en promenad som vanligt när jag kom hem från skolan idag. Fast idag hade jag sällskap av en vän och hennes hund. Alltid trevligt med lite sällskap :)

Hade tänkt att ta en runda på crosstrainern ikväll, det blev aldrig något med det igår. Men får skippa det idag med. Känner mej just nu helt slut i kroppen. Så ska krypa ner i sängen tidigt ikväll iställer och hoppas på att ha lite mer krafter imorgon.

Nu ska jag packa in mitt ägg i lite folie, så får vi hoppas att jag får det med mej imorgon :)

"gammal" vana

Tre veckor med mosat/passerat är nu förbi. Pasta och ris är välkommet igen!
Tycker väldigt mycket om potatis, men nu ska det bli gott att kunna variera lite mer iaf :)

I skolan idag så var det antingen kokt potatis eller potatismos och jag tog av "gammal" vana potatismos. Blev lite besivken när jag satt mej å kom på mej själv. Är trött på mos nu ju!

Hemma idag så åt jag pasta. Var lite nervös över hur det skulle gå. Men det gick hur bra som helst. Så en dl pasta och en dl köttfärssås blev det.
Vet inte om måtten är rätt. Men om jag ska följa schemat som jag har fått så vill de nu att jag ska ha utökat lunchen och middagen till 2 dl istället för 1,5 dl. Orkade inte äta upp rikigt all köttfärs. Och jag tänker INTE tvinga mej att äta mer än vad jag orkar (det är näst intill omöjligt med) utan tänker sluta äta när jag är mätt även om det är vid 1,5 dl.

Frukosten idag blev det väldigt snålt med. Fick i mig 2 teskedar yoggi, sen kom illamåendet.
Har fått i mig ett mellanmål, lunch och middag iaf. Å nu är jag för trött för att äta.

Nä, nu är det dags att koka mej ett ägg som jag kan ha till mellis imorgon!


Vågen!

Då var det dags att hoppa upp på vågen igen. Veckorna springer bara iväg ju.

På en vecka så har jag tappat 1,1 kg. Så jag håller mej till det som läkarna önskar. Nämligen ett kilo i veckan. :)

Sedan inskrivningen i maj så har jag nu tappat 16,8 kilo.

Sedan flytstart - 13,8

Sedan op - 6,8 kilo.

Mitt BMI vid inskrivningen var ca 45
Nu ligger det på 38. Så visst går det neråt :)

Det är helt otroligt! Trodde aldrig att jag skulle lyckas att gå ner i vikt. Trodde att jag var fast i min egna kropp, så det här känns helt underbart!


Resultat..

Ja de där loxberal dropparna gör minsann underverk. Nu känns magen lugn igen och det tar inte emot när jag äter. Men, jag önskar att det kom utan den hjälpen. Idag var det en del blod med i avföringen ? Får hålla lite koll på det där så det inte fortsätter. Tycker inte att det kan vara dropparna som gjort skada. Tar ju dem bara en gång i veckan. Men som sagt, får hålla koll på det.

Frukosten idag var väldigt segt som jag skrev innan. Den var sen som igår med, så det blev inget mellanmål.
Lunchen bestod av rester från gårdagen, fisk, potatis, grönsaker. Men jag skippade såsen, tog lite mjölk på potatisen istället.
Mellanmål blev ett knäckebröd med kokt ägg.
Middagen blev biff, potatis, kokta morötter och brunsås. Mumsigt!
Ska ta mej ett ägg och lite keso nu som kvällsfika. Herregud, kommer bli ägg beroende. Men, det gör inget, för det är så gott :)

Imorgon är det dags för vågen igen. Spännande :) Hoppas på iaf ett kilo. Skulle känna mej nöjd då!

Var ute på en rask promenad innan med barnen (de åkte i vagnen). Gick lite fortare än vanligt visst så det tog 40 min.
Nu ikväll så stod jag 15 min på min crosstrainer. Blev lite yr denna gången när jag gick av. Så kanske ska hålla mej till 15 min ett par dagar å se hur det känns.
Sen tog jag en kort promenad för att posta ett brev. 15 min tog det.
Så, har fått röra på fläsket lite idag iaf :)

Nu ska jag mumsa på mitt ägg :)

Dags igen..

Min kära mage vill inte komma igång av sig själv. Så, nu är det dags att hjälpa den på traven igen. Känns lite olustigt. Men, den som väntar på något gott.... (sen om det är gott går ju att diskutera) :)

Hade jätte problem att få i mig frukosten idag. Det tog stop. Men, fick i mig nästan hel halv dl gröt iaf, bättre än inget.

Var ute på en härlig promenad innan. Det regnade, men var så himla skönt. November månad får gärna fortsätta att vara så här :) Ser visserligen lite framemot snön, eftersom att den lyser upp en del. Så när den väl kommer hoppas jag den får ligga tills vintern är över. Slask är något av det värsta jag vet!

Nä, nu är det dags för mellanmål, sen får det bli en promenad till innan middagen ska förberedas.


Känns bra..

Brukar dricka lite vatten på morgonen när jag går upp, även innan jag går upp för jag har alltid ett glas vatten brevid sängen. Men idag drack jag inte någonting. Sen var jag uppe i över en timme innan jag åt frukost. Fick en jädrans huvudvärk, vet inte om det var vätskan som spökade eller om det var den senare frukosten.
 Vilket fall så tänker jag inte låta det dröja så länge innan jag äter frukost igen.

Frukosten idag blev 1 dl gröt, 0,5 dl mjölk och en halv grov macka med leverpastej.
Eftersom frukosten blev så hanns det inte med något mellanmål innan det var dags för lunch, som idag bestod av 1 dl pytt i panna och ett halvt stekt ägg.
Mellanmålet blev en knäckemacka med kokt ägg på. Å middagen bestod av en potatis, torskfilé, grönsaker och remuladsås.
Å nu är kvällen kommen å jag mumsar på ett knäckebröd med ägg på. Det är som godis ju :)

Var ute och gick i 50 min innan. Så himla skönt väder ute. Helt otroligt att det är 10 grader varmt i november månad :)
Jag har en crosstrainer hemma, å blev sugen på att prova den igen. Har inte använt den på nästan två månader, så nu var det hög tid :) Men jag tog det lugnt. Stod bara 10 min idag. Blev varken anfådd eller varm av det, så ska öka på det imorgon. Får ta det lungt i början så man inte tröttar ut sig :) Efter det så plockade jag fram Thea bandet och körde 3 ggr 20. Så, får väl säga att träningen börjar komma igång nu, mer än promenaderna :)

Nu ska jag hålla lördagsmys och mumsavidare på mitt knäckebröd :)

nä nu...

..jäkla får jag skärpa till mig! Inget mer alrv med maten. Att det kan vara så svårt att få i sig alla målen ? Menar, det är så pyttelite man ska äta. Blir så trött på att jag inte lyckats komma in i rutinen än! Ska det verkligen ta så lång tid ?

Jaja. Förmiddagen gick bra iaf.
Nä, nya tag imorgon.
Ska bara försöka stänga av huvudet så kanske det går lite lättare!

Klokare ?

Hej hopp!
Vilken dag det var igår. Fullt ös hela dagen.
Lyckades ändå att få i mig alla mina mål :) Väldigt glad för det!

I eksjö så fick man rekomenderat att dricka näringsdryck i en månad efter operationen. Men, det har varit helt omöjligt för mig. Sen har jag fattat det som om alla sjukhus inte ger de råden, så det borde inte vara hela världen om jag inte druckit dem. Har kvar dem hemma, för de kan ju vara bra att ha :)

Igår åt jag helt kött första gången sen innan flytperioden började. Har hållt mig till fisk, fågel och färs. Men igår så festade vi till det med potatisgratäng, fläskfilé och persilje slungade morötter :) Det var såå gott. Och magen reagerade ingenting på köttet. Delade det så klart i pyttesmå bitar, så var inte mycket kvar att tugga :) Men var lite nervös över att äta det eftersom det är mer svårsmält.

Blev ett år äldre igår, undra om man är något klokare idag då ? Nä, tror inte det!
Nu är frukosten avklarad, så ska snart bege mej ut på en promenad!

Upp och ner..

Snacka om att dagarna verkligen kan gå upp och ner. Eller att ena dagen så mår och känner man så. Sen nästa så känner man helt annorlunda.
Så, idag är en dag då jag mår väldigt bra iaf. Eller jag är utmattad, rent kroppsligt. Längtar efter att kunna varva ner, men det är jag inte så bra på att göra. Är en träningssak tror jag.

Hur som så känner jag mej väldigt nöjd med dagen. Bortsätt från att det inte blivit någon preomenad. Men, nya tag imorgon :)

Har börjat fundera en massa på gymmet nu. Har aldrig tyckt att det är specielt kul att sitta vid maskiner och lyfta vikter. Så det lockar inte. Men, bodypump tycker jag är skitkul :) Gick på det regelbundet förr, tills det, som allt annat rann ut i sanden. Så nu längtar jag tills jag ska börja med det igen. Men, än är det väl för tidigt skulle jag tro. Får ju inte lyfta så tungt på några veckor till. Sen vill jag nog få upp kondisen lite mer innan jag ger mej på det :)


Dagens meny

Frukost: 1dl drick yoggi och ett halvt knäckebröd med leverpastej
Mellis: Ett kokt ägg, lite keso, paprika och tomat
Lunch: En liten bit potatis, en köttbulle, grönsaker och sås
Mellis: 1dl yoggi
Middag: Äggröra och en bit stekt korv
Kvällsmål: Ett knäckebröd med leverpastej och gurka

Idag har det gått bättre med att få i mig lite :) Så vill jag att det ska fortsätta.

Tycker jag har varit ganska så duktig med vätskan med. Dricker ganska mycket vatten mellan målen, men vet att det måste bli mer.

Idag har det tyvärr inte blivit någon promenad. Men, jag har varit igång från morgon till kväll!


Trött..

Har haft ont i magen under natten, så har sovit ganska dåligt. Därför har tröttheten varit ett faktum.
Så, eftersom att jag fortfarande är sjukskriven så höll jag mej hemma för att vila idag.

Märker att det är när jag är hemma som jag är sämre på att äta. Äter inte alls regelbundet då. Men har iaf fått i mig fyra mål idag, så det går framåt :)

Tror en del har börjat sätta sig i huvudet nu med. Ganska så jobbigt. För när jag ätit vissa mål så känner jag en riktig mättnads känsla. Men det känns inte okej. För det känns som om jag vräkt i mig en hel pizza. Så jag blir lite avskräckt att äta nästa mål. Kan inte förklara rikigt, men det känns jobbigt att äta.

Min mage vill fortfarande inte komma igång. Har börjat må en de illa. Så idag har jag tagit mej en dol laxoberal droppar. Hoppas det ger resultat med!


Mellanmål..

Har så otriligt dålig fantasi när det gäller mellanmål. Vet inte alls vad jag ska äta då!
Åt ett kokt ägg idag som mellanmål. Älskar kokt ägg, men det kan bli lite enformigt i längden.

Skulle verkligen uppskatta lite tips på mellanmål. Gärna något som är smidigt att ha med sig.


Dagens meny

Frukost: I dl yoggi och ett halvt knäckebröd med leverpastej.

Mellis:
Knappt en dl yoggi och ett halvt knäckebröd med leverpastej.

Lunch:
Två små bitar klyftpotatis, en pyttebit kyckling file, lite sås och inlagd gurka

Mellis:
ca 1 dl fruktsallad

Middag:
Potatisplättar med morötter och purjolök, samt lite vegetariska filé bitar.

Ja, jag vet att frukost och mellis var lite fel där. Men, hade lite bråttom i morse, så det fick gå snabbt och smidigt. Bättre lycka imorgon :)

Nu ikväll så ska jag ta mej lite fruksoppa tror jag.
Sen får jag en liten känsla av att jag inte äter tillräckligt mycket heller. Kan ha fel, men det ser väldigt lite ut det här.

Nåja, får försöka få i mig lite mer.
Vatten har jag fått i mig hyffsat av iaf.


Vågen!

Då var det måndag och dags för vägning!

Känner mej lite mer positiv idag än förra veckan. 
Sedan op har jag nu tappat 5.7 kg. Det är tre veckor sedan. Å denna veckan har jag inte gått upp någonting :) Utan det går neråt, sakta men säkert :)
Sedan jag blev inskriven i Eksjö, när utredningen gjordes om jag skulle bli beviljad eller inte, i maj månad så har jag tappat 15,7 kg.

På en vecka har jag tappat 1,7 kg. Vilket inte är fy skam :) Fick igår höra att det syns med av en vän som jag inte träffat sedan innan flytstart. Så, känner mej glad :)

Många undrar om jag inte ångrar mej eller om det inte är jobbigt. Ångrar mej gör jag absolut INTE. Sen skulle jag säga att det är jobbigt så vore det en överdrift. Det enda jag känner nu är att det är väldigt drygt att äta på 20-25 min. Men tror det är en vanesak. Efter ett tag lär man göra det utan att tänka på det. Sen att inte kunna dricka stora glas vatten saknar jag med. Men om jag väger det mot vad jag får ut av det så är det inte svårt alls. Valet är väligt enkelt. Känner redan hur mitt nya liv har kommit igång, och det känns helt underbart :)


Nu får jag skärpa till mig!!

Ja sannerligen, det här går inte alls.

Det är kväll nu och jar har bara ätit frukost och middag. Det är inte okej att göra så. Det gick ju så bra innan att få i sig de målen jag skulle, även om jag inte fick i mig "fulla" portioner var gång. Så vet inte rikigt vad jag sysslar med.

Imorgon måndag så får det bannemej bli nya tag, för i längden så kommer inte det här att hålla!

Ska ta mej en bit knäckebröd nu så blir det något mer idag iaf.

Mätte upp rundan som vi gick innan, den var på 5km. Ska försöka gå den så ofta som möjligt. Problemet är ju att det blir mörkt så tidigt nu. Å jag blir lite granna mörkrädd i skogen :)

Promenix...

Har varit ute på en härlig promenad. Har min favorit runda som jag brukade gå innan i skogen. Eller det är på en välg igenom skogen. Jätte mysigt är det där. Sen är det en hel del backar med, så det blir ganska så bra träning :)

Rundan är på 5km har jag för mej. Men ska köra rundan sen för att dubbelkolla :) Jag brukade gå den rundan på lite mindre än 1 timme innan, idag tog det 1 timme å 20 min. Går inte rikigt lika fort nu, ville ta det lungt så jag tog mej runt. Sen var barnen med å de fick gå själva bitvis med :) Men, målet är ju att gå unde 1 timme igen. Får ta det sakta men säkert dit :)

Blev väldigt glad över att promenaden var så lång iaf. Har gått som längst i 45 min nu efter op. Så, jag är nöjd :)

Middagen står på spisen, så är bäst att jag tar hand om den. Idag bjuds det på potatismos och torskfile som är ugnsgratinerad i en dillsås. Lite morötter till det. Mums!

Framåt..

Ja, nu går det verkligen framåt! En vecka kvar med mosat/mixat perioden. Känns hur bra som helst :) Tycker om potatis, men det har blivit väldigt mycket mosad potatis nu, så ser fram emot annat.

Frukosten avslutades på ett mycket bättre sätt idag. Tur det, för dumping upplevelsen var verkligen ingen hit. Blev nästan nervös när jag skulle äte. Knäpp jag är!

Om man bara blir lite illamående efter en måltid och trött så är väl inte det dumping ? Jag har iaf fattat det som att dumping är när man får hjärtklappning å de där jobbiga symptomen.

I förgår var det en gammal vän till mig som taggade mej i ett gammat kort på facebook. Kortet är taget ifrån när vi slutar nian, tror jag det är iaf. Under den tiden så var jag ordentligt retad över att jag var tjock. Har varit det under hela min skolgång. Jag kommer ihåg hur jag kände mej, kände mej som världens största människa. Men när jag ser på kortet nu så kan jag inte se en antydning till övervikt ens. Sådant gör mej rikigt förbannad. Varför ska barn vara så elaka mot varandra ? Det är skrämmande hur illa man kan göra någon annan med bara ord. Usch!
 Men är rädd för att vi aldrig kommer att komma ifrån mobbningen. Å det skär i hjärtat!


Ånger!

Inte så allvarligt som det låter :) Men, jag önskar att hag hade tagit mina mått innan op, eller innan flytstart. Tog mått på magen och stussen veckan efter op.

Så imorgon tänker jag ta lite fler mått och sen upprepa det regelbundet så man får en uppfatning om hur många cm det försvinner ifrån kroppen :)

Skulle vilja skriva min startvikt här och min nuvarande vikt. Men tycker att det känns så jobbigt att skriva det. Antar att det för att jag skäms så mycket över det. När jag väl gått ner mycket av det jag ska så kanske jag kan tala om vad start vikten var på :) Men har iaf spräckt två gränser som jag ville komma under :)

På måndag när det är dags för vägning så kan jag ju tala om mitt nuvarande BMI och det jag började på. Så får man en liten uppfattning iaf.

Sen funderar jag på att börja skriva om vad jag fått i mig under dagen och hur mycket motion jag fått.
Kan vara bra att skriva en liten dagbok om det. Då blir man påmind de ggr man kanske inte äter rikigt rätt. Sen kanske man kan se ett sammanhang de dagar man varit tröttare. Kan ju ha med kosten att göra. Jag vet att jag inte äter tillräckligt ofta, så får säkert inte i mig det jag behöver. Så, ska försöka med att anteckna allt här.

Det får bli start på måndag! :)

Lördags mys..

kvällen är åter kommen.. Har varit ännu en väldigt aktiv dag. Å det känns nu, för nu är jag trött. Men det kan ju vara vanlig kvällströtthet :)

Har varit igång och städat oredentligt här hemma. Känns visserligen knappt lönt eftersom att snickaren är tillbaka på måndag igen. Men, det är skönt att ha det gjort iaf.

Har fått in två promenader idag med. En med hela familjen. Då var vi ute i en timme. Å jag skulle posta ett brev med, men glömde ju gevetvis det hemma. Så, efter middagen så tog jag en promenad till, dock bara 20 min. Tog en liten omväg när jag postade brevet. Så får känna mej ganska så nöjd med det för idag.

Nu blir det lite mys med familjen. Barnen har fått sitt lördags godis, så de är överlyckliga! De får inte det specielt ofta, så när de väl får det så är de långt över molnen :) Smakade själv på en liten, liten bit choklad. Det var gott, men tyckte det var alldeles för sött, så känner mej nöjd med den lilla biten.

Dumping..

Idag har jag haft min första rikitga dumping. Usch å fy. Hoppas innerligt att det var den sista!

Innan har jag bara blivit lite illamående efter vissa måltider och känt att jag vill lägga mej ner en stund. Det har inte varit alla gånger som jag har behövt det.

Men idag var det annorlunda. Igårkväll så tog jag taxoberal droppar för att få igång magen. Å det gjorde den under frukosten idag. Hade typ 4 min kvar att äta och hade ingen större lust att lämna det lilla som var kvar å få äta kall gröt, så slängde i mig det å sprang sedan iväg för att göra det dära...

Vilket var väldigt dumt! Fick lägga mej i sängen, blev yr, kallsvettig, mådde illa till tusen och fick hjärtklappning. Det kändes som om hela kroppen rörde sig i takt med hur hjärtat slog. Fick ligga precis blickstilla och ta pytte små andetag för att inte kräkat. Det kändes som om det höll i sig en hel evighet, men det handlade om ca 20 min.

Jag vet att det är ofartligt, men fyy så obehgliget det var. Så, jag äter gärna kall gröt än att uppleva det där igen. Det går ju faktist att värma gröten med!

Så ett gott råd. Skynda INTE med att få i sig maten, låt det ta den tiden det tar!!

Heldag.

Idag blev det heldag i skolan. Känns så himla bra. Har varit pigg och glad hela dagen. Vet inte rikigt vad jag gjort för skillnad för att  vara så pigg idag. Det enda jag kan komma på att jag ätit vegetarisk mat nu dessa sagarna, bortsett från lite leverpastej på min knäckebröds halva. Vet inte om det kan ha någon större betydelse ?

Men, jag hoppas på fler sådana dagar iaf! Men det har tyvärr inte blivit någon promenad idag. Men å andra sidan så har jag varit uppe på bener precis hela dagen och hållt ett bra tempo.

Det går fortfarande inte neråt på vågen. Känns lite frusktrerande, eller väldigt mycket faktiskt. Men men, det som väntar på något gott...

Ska göra mej lite te nu ikväll tror jag. Det börjar dra ihop sig mot lite kvällsfika nu. Så ska ta mej en bit knäckebröd och några droppar te. Har inte druckit det sen innan op, så det ska bli gott :)

Lasagne..

Har kommit fram till att det är vääldigt drygt att äta frukost. Åtminstånde när man är uppe och äter själv. 20 min känns som en hel evighet och man hinner bli trött igen! Men, det är bara att vänja sig :) Går självklart lättare när de övriga i familjen är med.

Det blev ännu en dag i skolan. Var väldigt trött under förmiddagen men efter lunchen piggnade jag till en del. Men kände ändå att jag skulle ta det lilla lugna så åkte hem och tog en 45 min promenad i rellativt rakst tempo.

Har funderat lite och letat svar. Under de tre veckorna med mosat/mixat så får man inte äta ris och pasta. Undrar varför egentligen ? Det går ju att mosa/mixa det med. Eller är det mer hårdsmält än potatis, eller vad är problemet med det ? Jag har idag ätit en grönsaks lasagne iaf och det gick hur bra som helst. Känner fortfarande inte av något, så undrar om det verkligen är så farligt med lite pasta ändå.

Min rygg är inte nådig vid mej, framförallt när kvällen kommer. Undrar om det kan vara sviter efter allt man varit stilla. Och veckan då man skulle sova mer eller mindre sittandes ? Hoppas det går över snart iaf. Känner inte av så mycket när jag är uppe, men när jag sitter ner känns det som att ryggen ska gå av.

Tycker det att lite ledsamt när man får samtal å det inte frågar hur det är eller hur det går, utan det första man fråga är "jaha, syns det något än, hur myckt har du gått ner". Blir lite ledsen på det. Förstår ju så klart att folk undrar hur mycket man tappat. Men på vissa verkar det som om de tror att man tappar 20kg  veckan eller nått. Men men, det är väl bara att vänja sig vid antar jag.

Nä, dags att göra lite nytta här!
Hejsvej

fortsättning..

Hann ju aldrig fram till vad jag menade med aktiv i förra inlägget ju :) Hade två trötta barn här som villa gosa med mamma, så fick avsluta mitt skrivande!

Men att jag varit aktiv är ju så klart för att jag var i skolan å var uppe på benen hela tiden. Även att jag kände att jag hade velat lägga mej ner efter frukost rasten, så kunde jag ju så klart inte det. Utan det var bara att jobba vidare och efter en stund så la sig den tröttheten igen.

Jag tycker inte om att inte ha något att göra. Är jag hemma å ledig så brukar jag se till att ha något att göra hela tiden (självklart finns det dagar då man inte orkar lyfta ett finger). Å här hemma nu har man blivit lite lat. Plus att vi är mitt under en renovering så huset är kaos å det finns inte så mycket att göra åt det för tillfället.

Så, är glad att jag har varit fullt aktiv hela dagen. När jag kom hem från skolan så var jag tvungen att vila mej en liten stund. Sen hämtade jag barnen på dagis och vi tog oss en härlig promenad.

Så känner mej väldigt nöjd med dagens rörelser.


Aktiv..

Idag har jag återgått till vardagen, eller någorlunda iaf :) Har varit i skolan idag, nästan hela dagen iaf.
När jag tog på mej mina kockbyxor så blev jag ganska så glad. De har börjat att bli lite för stora. Jag köpte dem i våras å då kunde jag inte ha dem, det saknades nästan 10 cm för att kunna knäppa dem. Så känner mej mer än nöjd för tillfället :)


Distriktsköterskan..

Var hos distriktsköterskan idag. Hon ville kolla upp mina sår, eftersom två av den var lite infekterade när jag var där förra veckan. Idag så alla jätte fina ut, så jag är nu plåsterfri! Så skönt att slippa alla dessa sex lappar på "lilla" magen. :) Men har en liten sak över såret i naveln, men det är bara för att hon rekomenderade mej att ha det så att ärret blir lite finare.

Har även fått höra att om man under 4-6 månader har ett hudtejp över ärren så kommer de bli jätte fina, en del syns tydligen inte ens sen. Vet inte om teorin stämmer rikigt. Någon som provat ?

Gick idag i 45 min utan att bli det minsta yr! Känns bra. Blev så himla törstig bara. Får väl ta till flaskan nu under promenaderna med ;)

Love it..

Det här med knäckebröd, herregud vad gott det är. Just love it!! Lite leverpastej på och en bit gurka, mums! Tror jag skulle kunna leva på det för tillfället!

Skrev igår att jag hade ont i sidan i magen, å det blev värre under natten. Kunde inte röra mej alls i sängen för det gjorde gräsligt ont. Men idag på morgonen lyckades jag sköta magen lite, så nu gör det inte alls lika ont längre. Skönt att det inte var värre än så. Man blir ju lite orolig för olika komplikationer, men jag har bestämt mej för att jag ska hålla mej ifrån dem!

Jag är så glad och jag mår så bra vilket känns helt underbart. Jag vet att mitt liv håller på att ändras nu, äntligen! Det går sakta men säkert framåt( eller neråt)! Har fortfarande svårt att fatta ibland att jag faktiskt genomgick operationen. Jag är oerhört glad över det. Hoppas bara att den här tröttheten ger med sig inom kort med, för den är lite besvärlig.

Tycker det är kul att läsa andras bloggar med som jag har gjort denna op. Jag blir sporrad av det och ser/läser vilka bra resultat det ger. Så tack för att ni finns där ute! Men jag lider så klart med dem som det inte har gått riktigt felfritt för!

Imorgon tänkte jag ta mej till skolan. Är sjukskriven denna och nästa vecka med, men jag orkar inte vara hemma mer nu. Så ska börja med halvtid denna veckan tänkte jag. Å det ska bli så rligt att komma tillbaka :) Håller tummarna för att man kanske blir lite piggare av bara det!


Ont..

Idag är första dagen som jag lyckats få i mig en liter vatten. Känner mej nöjd med det. Men vet att det borde vara mer, men fattar inte hur det ska gå till ? Känns som om jag dricker hela tiden.

Har fått ont i magen, på höger sida. Det började med att göra ont när jag böjer mej fram eller sätter mej ner. Det gör det fortfarande, men nu ömmar det hela tiden typ. Vet inte rikigt vad det kan vara. Kan ju kanske ha med att jag inte kunnat sköta magen på 6 dagar att göra. Tog ännu en dos med laxodural droppar idag, tredje dagen, så hoppas att det ger någon verkan denna gången.

Ska försöka sova en stund nu. Ryggen gör ont som bara den, hoppas det lättar under natten!


Vågen!

Måndag, vilket innebär vägning. Å jag är inte glad alls. Gjorde en "fuskvägning" innan i veckan, å idag väger jag mer än vad jag gjorde då! Har endast tappat 4 kg sedan op, å den var för två veckor sedan. Å att jag gått upp i vikt på ett par dagar gör mej väldigt deprimerad. Just nu känns det som om jag inte kommer att gå ner någonting överhuvudtaget! Det börjar likna mina vanliga viktminskningsförsök...

Ja, det var väl allt jag hade att säga för tillfället!

Stopp..

Min magen är ju inte som den ska. Har inte ont eller så, å känner inget obehag direkt. Men jag kan inte sköta den. En gång på två och en halv vecka bara. Det är inte okej. Å jag har tagit laxoderal droppar (eller vad de nu heter) å de är vanligtvis väldigt effektiva, men nu händer det ingenting!
 Tror jag får kontakta sköterskan å rådfråga med henne lite.

För övrigt så mår jag väldigt bra, har bara en jobbig trötthet som hänger över mej. Men misstänker att det inte är något konstigt. Hade planerat en dag i skolan imorgon, men hoppar över det. Är ju sjukskriven i två veckor till. Å eftersom jag fortfarande inte kommit in i rutinerna helt och hållet med att äta och dricka så är det nog lika bra att hålla sig hemma. Jag måste försöka släppa mycket på det här hemma och koncentrera mig på min mat och dryck klocka. Men det är svårt. Vi är mitt under renovering med snickare, elektriker, skit, stök å ett jäkla bankande. Sen gör vi en del själva med, så glömmer lite bort klockan. Idag kom jag på mej själv efter fem timmar att jag varken ätit eller druckit, å det är inte okej!

Idag så tog jag den sista innohep sprutan! Tjohoo vad glad jag är över att slippa den nu :) Är inget fan av att ta den direkt. Men det har gått väldigt bra tycker jag, inte slarvat en enda dag. Efter mina graviditeter så har jag med fått ta de sprutorna under ett par veckor, men då slarvade jag som bara den bara för att jag inte tyckte om att ta dem. Tog inte ens hälften. Så, får klappa mej själv på axlen för att jag klarade det denna gången :)

Imorgon så ska min frukost bestå av gröt och ett halvt KNÄCKEBRÖD!! Å herregud vad gott det ska bli. Äntligen något med lite motstånd att tugga på :) Det kommer bli himmelskt. Bara magen accepterar det med då.

Nu går snart ögonen i kors, så bäst att inta ryggläge. Ju snabbare jag somnar, desto snabbare får jag äta mitt knäckebröd :) Snacka om att små saker får en lycklig :)

Barnmat!

Ja, nu har jag gjort det. Ätit min första barnmatsburk. Eller inte hela då, men nästan :)
Min lille son var snäll och påpekade att det faktiskt var bebisarnas mat :)
Det blev en burk med spaghetti och köttfärssås. Kryddade med lite salt och en pasta krydda, så tyckte smaken var helt okej ändå. Nog för att jag längtar efter den hemmagjoda sorten :)
Ska man vara iväg under dagen så är det ju ett bra alternativ att ha med sig iaf.

Just nu är jag väldigt rastlös på att gå hemma. Så på måndag ska jag ta mej till skolan och vara med där hela dagen (om jag orkar), får passa på medans det är teori.
Längtar verkligen tills sjuksrivningen är över så man kommer in i den ritiga vardagen igen. Tycker ju att jag mår bra, trött mellan varven bara. Det är bara det där med vätskan som är lite knepig. Å igår tänkte jag mej återigen inte för så jag drack ett glas vatten på en gång. Det spände i hela magen strax efter. Så, nu får jag minsann skärpa till mej! Men hur gått är det inte med ett stort kallt glas vatten ? Det är nog det jag kommer att sakna absolut mest tror jag.

Hur som, så är det dags att göra lite nytta. Måste knöla in lite promenader i dagens schema med!

Hjälp!

Ja, det är ingen allvarlig hjälp jag behöver, men som jag skrev tidigare så pajjade min dator, har nu fått tillbaka den, helt ominstallerad. Så alla bloggar jag följde är nu borta från datorn. Vissa av dem har jag. Men, skulle vara väldigt tacksamm om man kunde slänga in en liten komentar här så jag får sidan till era bloggar igen :)

Känner att jag mår väldigt bra. Har dick svårt tydligen att komma in i rutinerna. Är fortfarande lite slarvig på vätskan. men det kommer säkert. Är trött en del, men håller mej ändå uppe och är igång hela dagarna.
 Hade ett samtal med med sköterskan i veckan nu och hon undrade hur det gick med promenader å så. Sa att jag nu går i ca 45 min i ganska så raskt tempo, det tyckte hon var för mycket. För jag blir lite yr sista streckan och måste sätta mej ner när jag kommer ner.
 Så hon sa att jag skulle dra ner på både tempot och tiden. Hon menar på att jag gör slut på de resuserna som jag har i kroppen. Så, jag får väl lyda. :) Sen tyckte att jag skulle ha med mej något när jag gick med, gärna vatten, men sen tyckte hon även jag kunde ha med mej ett äpple... Hmm, blir lite skeptisk till det, iaf nu, då äpplet ska vara rivet när jag äter det. Hur skulle det se ut liksom, jag som är stor å så är ute och går och äter med gaffel/sked ur en låda/tallrik samtidigt ? Gissa vad folk skulle tänka! Så nej, äpplet får stanna hemma!  

Det är inte bara min ring som börar sitta lösare heller. Nu börjar jag känna det på en del av mina kläder med. Det känns så himla bra. Går inte att beskriva! Är ju van vid att kläderna blir försmå hela tiden, så detta är helt klart en ny upplevelse, som jag helt klart gillar :) Har idag på mej en tunika som jag köpte för några månader sedan, har bara burit den en gång, för jag trivdes inte rikigt i den bara för att den satt lite tajt. Men nu, så sitter den så himla löst :) Känns helt fantastiskt. Ser fram emot fortsättningen på denna resan :)

jahapp

Finner det lite jobbigt att skriva med telefonen (datorn är fortfarande på lagning) så det blir ett kortis inlägg här. Tycker dagarna går rikigt bra nu, fast har fortfarande svårt att få i mig all vätska. Kommer upp i ca 7 dl vatten om dagen. Var innne och plockade bort det där klamrarna idag. Det gick bra, men två utan såren såg infekterade ut, så ska tillbaka igen på tisdag. Hoppas innerligt att det inte bler värre än vad det var nu. Såret i navlen var värst, så där la hon någon anta baktriel sak. Hoppas det hjälper. Men det är skönt att slippa dem nu, för det har kliat och skavt. Huden har velat bli av med dem, så jag är nöjd :-) till middag idag så blev det mosad potatis, torsk som jag gratinerade i ugenen med en smarrig dillsås och grönsaker till det! Smakade inte fy skam alls. Å idag reagerade magen ingenting överhuvudtaget. Gjorde en liten miss idag med. För en liten stund efter maten så vsr jag törstig, så av gammal vana hällde jag upp ett glas vatten och tog tre klunkar innan jag kom på mig själv. Blev nervös där och väntade mig att något skulle hända, men det gjorde det inte. Som tur var! Lite märkligt ändå, med tanke på att jag precis ätit och drack över en dl rakt upp å ner. Men men!

längtar..

Ja, jjag längtar tills imorgon när jag ska få ta bort de där häft grejerna på magen. För nu kliar det som bara den å det svider där plåsterna sitter. Har haft dem borta under natten för jag stod inte ut med det. Så ska bli skönt aatt ta bort eländet imorgon :-) idag gjorde jag rotmos och köttkorv. Korven är jag inget fan av, men rotmos är något av det godaste jag vet :-) gjorde misstaget och åt för snabbt. Så nu mår jag därefter. Mår illa som f*n och känns som om jag har håll. Hoppas det går över snart, föör jag har lite att stå i ikväll! För ett år sedan ungefär så förstorade jag min förlåvningsring, hade inte kunnat ha den på ett par år. Å nu hade jag behövt minska den igen :-) känns kul, men det är inte lönt att göra det än! nä fy så illa jag mår, känns som om allt ska komma upp igen!

gott!

Nu är det så här att min dator gav upp hoppet om livet inatt. Har lämnat bort den för att se om den går att rädda. Därför kommer inläggen inte bli överdrivet långa och textenn kommer vara ihoptryckt. Idag så smaskade jag i mig kyckling, potatis, currysås, blomkål och brockoli. Allt varr så klart mosat, men ack så gott :-) å idag fick jag ingen känning alls av det. Å som svar till dig fru viksten (hoppas det blev rätt), så gjorde jag min op i eksjö. Jag fick som kostråd att äta helt slät soppa en vecka efter op, sen mosat/mixat i tre veckor innan man börjar med vanlig mat. Sen ingen ris eller pasta under mosat/mixat veckorna. Jag har verkligen märkt att det skiljer sig mycket ifrån olika sjukhus. Ganska så märkliget faktiskt, med tanke på att operationen är densamma. Lite förvirrande! Men jag mår bra, väldigt bra faktiskt (peppar peppar så jag kör på som vanligt :-) å jag är så lycklig idag med! Har lyckats göra nr två på toan. Men, det var ett rent helvete kan jag tala om! Men nu är det gjort å jag kan sluta bekymra mig om det mer! :-)





Angelica här! Den 24:e oktober 2011 var dagen då mitt liv förändrades. Jag fick då min gastric by pass gjord. Här kan ni läsa om mitt betydligt lättare liv. Men vem är då jag ? Jo, en glad och social två barns mamma. Jag kommer ifrån Halmstad men är sedan år 05 bosatt i Vetlanda tillsammans med Jörgen och våra två barn. Mina dagar kretsar runt familjen, träning, vänner och jobb. Träning har verkligen blivit viktig för mig nu mera och jag mår så bra av den! Har du några funderingar angående operationen, eller något annat med så klart. Tveka då inte, utan ställ frågan. Antingen här på bloggen, eller släng iväg ett mail till [email protected]