Blodsockerfall?

Dagens träning bestod av en promenad i rask takt med barnen i vagn, det gjorde det hela lite tyngre. Gisses, de är minsann inte små bebisar längre :)

Men, när vi böjade närma oss hemma igen så blev jag snurrig, kände mej mer eller mindre svimfärdig och skakig.
När vi kom in så trillade jag ihop på golvet. Jag var helt matt i kroppen, skakig, snurrig och svettades som en gris. Men, jag lyckades ta mej ut i köket och drack lite saft. Sen tog jag med ett stort glas vatten å la mej i sängen. Det höl i sig en bra stund. Tyckte synd om barnen, för de stod bara och tittade på mej å såg lite rädda ut.

Men som sagt, det gick över. Undrar om det kan ha varit ett blodsockerfall? Så här kunde jag bli strax efter operationen om jag ansträngt mej mycket, men det blev inte så här kraftigt. Det var iaf väldigt obehagligt och jag vill att det ALDRIG händer igen.

Nu ska jag äta ett knäckebröd å sen blir det sängen tidigt. Känner mej väldigt trött ikväll.

Vad göra ?

Åkte hem tidigare ifrån skolan idag med eftersom bella varit/är sjuk. Hon är feberfri idag, än så länge iaf. Men vi håller nog henne hemma imorgon med för att vara på den säkra sidan. Kan säga att det märks på ljudnivån här hemma att hon är frisk igen.

Jag är smått rastlös. Skulle kunna tänka mej att baka lite bröd, men har ingen jäst hemma. Vet inte heller om jag har någon större lust att ta på barnen å åka in för att handla.. Vet inte vad jag ska fördriva några timmar med innan det är dags att fixa middag. Ta en promenad kanske ? Baka någon kaka att lägga i frysen ? Pugga ? Försöka få barnen att INTE bråka med varandra ? Jag kan hålla mej sysselsatt, problemet är bara att jag inte vet vad jag ska göra..

Skulle behöva sortera bland alla mina recept. phuu, blev trött av att bara tänka på det. Nä, så länge jag sitter här händer det inget iaf.


Bättre resultat..

Provade samma kvällsmål som igår. Lite filmjölk och ett knäckebröd. Men ikväll åt jag på ännu längre tid, å nu tycks det gå bra. Det känns väldigt skönt :)

Mina situps gick bra innan. Fast de sista var tunga som bara den. Ville ge upp, men gjorde det inte. :) Har bestämt mej för att köpa ett par hantlar. Har ett par nu, men bara på ett kilo. Vill ha lite tyngre så jag kan träna armarna hemma. Får se om jag lyckas hitta några av lite billigare modell någonstans.

Nu är det dags för sängen. Imorgon bitti är det dags för ett besök hos tandläkaren. Roligare än så kan man ju ha!

Vårkänslor..

Snarare sommarkänslor skulle jag kalla det! När jag kom hem idag så gick jag ut i trädgården med barnen. Isabella har feber, men hon leker ju precis lika mycket där inne som ut, å så vitt jag vet så skadar inte frisk luft. Hon satt bara i sandlådan och lekte. Jag satte mig i mitt lilla hörn. Solen strålade, vinden nådde mej inte, termometern visade 32 grader. Jag fick ta av mej jackan, men ändå blev jag hur varm som helst. När jag satt där och blundade så kändes det verkligen som sommar. Gisses vad jag längtar nu :)

Jag tog fram och tinade en varsin bulle till barnen, själv tog jag mig en kopp kaffe, så satt vi där tillsammans i sommar värmen :) Underbart!

Efter det så tog vi oss en promenad. Eller jag iaf. Jonathan cyklade och Isabella åkte i vagnen. Hon somnade där i, så det är ett klart tecken på att hon inte är piggelin, för hon sover aldrig på dagarna.

Nu ska vi mysa lite i soffan. Sen blir det som vanligt träning för min del. Undra om mina så kallade magmuskler pallar med 12*3 idag med. Jag känner nämligen av dem lite idag. Skam den som ger sig, jag SKA klara det :)

Ha en trevlig kväll!

12 ggr 3

Fyy vad jag är trött! Min lilla flicka här hemma är sjuk, feber och hosta. Så hon har vaknat flera ggr under natten, så ligger väl lite efter med sömnen. Jag hoppas hon frisknar till snart. På dagarna märks det inte så mycket på henne. Men nu ikväll steg tempen på henne och hon blev helt matt. Tycker det är lite otäckt med feber. Men, nu sover hon gott iaf.

Ikväll blev det 30 min på crosstrainern som vanligt. Varför står jag inte 45 min som jag brukade innan ? Nåja, får vara nöjd med 30 min iaf. Sen ökade jag situpsen från 10ggr 3 till 12ggr 3. Tar det lite lungt. Ska hålla mej där ett tag nu. För gisses vad tunkt det var. Märkte skillnad nu, helt klart. Har inga magmuskler alls, eller jo något gömmer det sig nog där inne, för träningsvärk får jag. :)

Nu ikväll så provade jag att äta lite filmjölk, typ 0,5 dl och ett knäckebröd med leverpastej å gurka. Jag måste hitta något som funkar att äta. Knäckebröd kan jag visserligen äta utan dumping, men jag kan inte leva på det! Fick tråkigt nog en liten dumping iaf. Ett jobbigt illamående och sen trött som fasen efter det. Men det var inte så farligt som det brukar vara, så det här kanske jag kan lära mej att stå ut med.

Jag ångrar absolut inte min opertation. Verkligen INTE! Men jag tycker det är jobbigt att nästan inte kunna äta utan att må dåligt. Jag vill inte hoppa över målen, för jag känner att jag behöver äta, men gör det för att slippa må illa. En ond cirkel blir det, för efter flera timmar så blir jag så klart illamående och skakig på grund av att jag inte har ätit. Jaja, jag hittar nog en lösning så småningom. 

Nu ska jag iaf krypa ner i sängen och hoppas på att kunna sova. Bara illamåendet kunde släppa..


Tele 2

Nu ikväll var det femte gången på ungefär två veckors tid som tele 2 har ringt och kommit med ett sååå braaa erbjudande till mig. Jag tackade nej första, andra, tredje, fjärde och idag. Undrar om de fattat nu eller om de kommer ringe en sjätte gång! Jag blir sällan otrevlig när de ringer. Men idag blev jag förbannad. För redan andra gången bad jag dem att inte ring upp fler ggr för jag vill inte ha något av dem. Det är olika som ringer var gång. Den stackarns som ringde idag fick lova att plocka bort mej ifrån listan. Jag VET att de bara gör sitt jobb. Men ska det vara så förbannat svårt att acceptera när man säger nej ??


vågen!

Ännu en vecka har passerat. Vart tar tiden vägen? Det blir ett inlägg via mobilen nu. Gillar inte att det inte blir något radbyte då. Men det får gå ändå. Det blev minus även denna veckan. - 0,9 kilo. Känns ju helt okej :-) totalt sedan i maj så är det nu -29,6 kilo. Kanske kan jag komma över -30 kilo nästa vecka. :-) håller tummarna för det iaf!

Inte som panerat..

Nä, igår ändrades kvälls planerna. Istället för en lugn och skön hemma kväll med näsan i böckerna så hamnade jag på fest.

Hade väldigt kul :) Men sen kommer ju dagen efter. Å den är inte alls lika kul! Jag behöver inte dricka mycket för att bli dålig dagen efter. En del tycks kunna dricka hur mycket som helst men ändå må kanon dagen efter. Jag tillhör inte en av dem!

Min kära sambo var iväg hela förmiddagen och fiskade med. Så det var bara att ta sig upp när barnen vaknade. Vilken tur att de vill se på barnprogram på morgonen :) Vid frukosten så fick jag som vanligt en dumping. Kan säga att det var mindre kul med tanke på hur jag mådde redan innan. Usch!

Dagen har inte gått i några högre hastigheter. Vi var ute i trädgården ett par timmar å njöt av solen. Barnen gillar snön, men nu när sandlådan kommit fram igen så är de överlyckliga :)

Brödet står i ugnen, middagen står och puttrar på spisen så snart är det dags för middag.

Sen ska jag försöka mej på att göra den där inlämningen som ska in i morgon. Varför är jag så dum och sparar det tills dagen innan ?? Huvudet och jag är inte riktigt kompisar idag heller. Men men, själv göra, själv ha!

Ha en trevlig söndag


Utedag..

Vad härligt det är med denna solen! Jag bara älskar det! Man känner hur energin kommer över en :)

Idag har jag varit ute med barnen. De har cyklat, vi har lekt på lekplatsen, å med vi så menar jag verkligen VI! Jag kan nu avslöja att röva min får plats i en gunga :) Så jag har gungat! Röva fick även pats i rutschkanan! Snacka om att bli barn på nytt!

Någon träning blir det inte idag. Fötterna och höfterna är fortfarande ömma sedan igår. Det brändes nog en och en annan kalori igår med. Men imorgon måste det bli av!

Nu ska jag antagligen sätta mej och plugga. Känns mindre roligt så här på en lördagskväll. Hade tänkt att göra det imorgon, men planerna har ändrats. Kanske skulle man göra det hela lite roligare med en cider ? :)


ömma fötter..

Har nu lagt mej för att försöka sova. Men det går inte roligt. Efter 14 timmar i skolan så ömmar fötterna enormt! Men fy fasen vad roligt det har varit. Men nästa gång vill jag nog gå på en after work istället för att vara.med.och hålla den :-) men det har varit riktigt roligt! Gästerna verkar ha haft det bra med. Nu ska jag försöka koppla bort hur det känns i fötterna å försöka sova istället :-)

På rätt spår..

Nu känns det som om jag är på rätt spår. Jag känner mej annorlunda. Jag är inte bara glad utåt, utan jag känner det faktiskt med. Jag älskar att gå med ett leende på läpparna :) Det är såå mycket roligare än att känna sig otymplig och deprimerad. Eller har det kanske å göra med alla goda drinkar i skolan ? Haha!

Nä, men jag vill att denna känslan ska finnas kvar. Får nog allt säga att jag börjar att gilla denna sidan av mej själv. Sen jeansen jag köpte igår har jag funderat lite på. Dem tog jag i st 42. Hallå!!! 42 ??? Jag kan inte ha byxor i 42, framförallt inte jeans!! Meen, hör å häpna, För idag var jag inne och köpte ett par likadana men i st 40. Å dem passade!! Dock ganska så tajta. De får ligga i garderoben någon månad så passar de nog bra sen :)

Vänta lite, vad skrev jag nu. Byxor i storlek 40, som passar ?? Ehh, okej.. Hmm... visst är det märligt ?

Haha, men jag är inte bitter! :)

Å vad jobbig crosstrainern var idag med då! Vad har hänt med den!! Meen, idag tvingade jag mej själv i 30 min iaf.

Nu blir det plugg. Hålla tummarna för vår klass i morgon kväll. Då öppnar vi baren och kör en after work för 100 pers. Lite pirr i magen är det allt. Många drinkar ska göras! Å håll en extra tumme för mitt praktiska och teoretiska prov med som sker på förmiddagen.

Trevllig kväll!

För trött..

Det är en intensiv men rolig vecka i skolan. Vi läser barteknik så det är ett antal drinkar som ska läras in. På fredag redan hålls både praktik och teoretiskt prov. Å på kvällen så håller vi i en after work. Det ska bli super kul, men det är som sagt fullt i huvudet nu. Men kul och gått är det att prova alla drinkar i skolan :)

Jag känner mej fortfarande nöjd med nya frissan. :) Det känns som att jag trivs bra i den. Dock så gör dej sej inte själv, så det är inte lika smidigt på morgonen. Men, det är det värt :) Det kommer garanterat att kännas väldigt konstigt nu när jag ska duscha. Inte så mycket hår kvar att tvätta!

Jag köpte mej ett par nya byxor idag. Man har ju inte så mycket att välja på hemma i garderoben om man säger så. Hittade mej ett par jeans.

Ställde mej på crosstrainern nu å tänkte köra mitt vanliga pass på den. Men fem min var vad det blev med det. Jag är såååå trött. Trodde benen skulle ge vika. Så jag gav mej själv tillåtelse denna gången att kliva av igen. Ska göra mina situps iaf, sen blir det duschen.

Efter det ska jag bäda upp ögonen, för jag måste verkligen plugga!


Nya frissan...

Nu är det gjort, håret är avklippt :)

Just nu känns det väldigt bra. Men väääädligt ovant. Men det kommer :)

Så.. Här kommer bilderna!



Kan säga att högen med hår på golvet var vääldigt stor :)


Hemlig lycka ?

När jag ser detta kortet på mej själv, som är tagen idag. Då ser jag att jag ser så himla glad å lycklig ut. Men varför känner jag det inte ? Kan det vara så att jag inte fattat än att jag faktiskt mår bra. Så det är en lite hemlig lycka ?

Tja, jag vet inte. Önskar bara att jag kände mej lika glad som vad jag ser ut och som jag verkar att vara..


Vi har bartekniks vecka i skolan. Därav alla drinkar :)

Så här kanske ?

Nu har jag kollat lite på olika frisyrer. Hittade en som jag kan tänka mej. Den är inte för lång å inte för kort. Tror jag. Eller jag tror att det är ganska så kort i nacken.

Jag ska rådfråga med frisören imorgon så får vi se.

Jag tycker iaf att det är rikigt snygg. Jag har bara väldigt svårt att se mig själv i den. Men nå, vad tror ni??



Kan även tänka mej att lägga in den mörkare färgen i underhåret, men det blir inte imorgon..


Vågen!

Minus igen. Det får man vara glad för :)

Denna gången visade det - 0,3 kilo. Inte mycket kanske, men just nu är jag på det humöret att jag är nöjd iaf :)
Jag är glad så länge det går ner å inte upp.

Totalt är det nu minus 28,7 kilo sedan starten i maj. Tycker det är liite segt till mitt delmål som är -30. Men snart så når jag dit!

Korthårig ??

Okej, nu funderar jag allvarligt på att klippa av håret. För håret har nu på bara ett par dagar blivit väääldigt tunt. Fortsätter det i den här takten så är jag snart skallig.

Jag har alltid haft långt hår. Men långt menar jag en bit nedanför axlarna. Eller då när Robyn slog igenom så klippte jag mitt hår som henne. Det längsta på håret gick ner till hakan sen var det väldigt mycket uppklippt i nacken. Men annars så har håret mer eller mindre alltid gått ner över halva ryggen ungefär. Men nu känns det som om det inte kommer att funka.

Så, kortklippt eller inte ? Mitt hår är det ENDA jag någonsin tyckt om på mej själv. Så kan säga att detta känns åt helvetes förjävligt att förlora det. Det finns säkert ni som tycker att jag är löjlig och överreagerar. Men för mej är detta väldigt stort.

Imorgon ska jag kolla lite på nätet å kolla efter möjliga frisyrer.

Tycker ni att jag borde klippa av mej det under ett par år ? Å sen låta det växa ut igen.. Kommer jag trivas med det å mej själv ? åhhh... velemajja!!

Ganska störande..

Den där promenaden har det inte blivit något av än. Men snart så..

 Jag satte mej istället för att plugga lite. Tänkte skriva ett arbete och lämna in det. Jag har nu nästan slutfört arbetet och läser igenom uppgiften igen. Missuppfattning! Hela arbetet är antagligen fel. Flera timmar har jag nu suttit med detta å så är det bara till att göra om det. Det känns väldigt störande. Jag har bara mej själv att skylla. Varför ska man vara en sån klant för ?? Jaja, nu vet jag iaf lite om medeltiden och hur de levde då när det gäller mat och matlagning. Men det var om en utveckling jag skulle skriva. En utveckling från förr till nu inom gastronomin. Angelica klant skalle, det är jag det!
 Så arbetet blir inte färdigt idag, för jag har ingen större lust att börja om nu. Vilken tur att det är lång tid kvar tills det ska vara klart.

Ska ta mej en promenad nu istället. Ska se om familjen vill följa med. Det låter som om de skulle behöva komma ut lite! I julklapp så önskar jag mej ett ljusisolerat rum!

det funkar inte..

frukosten och jag är inte längre överens. gjorde som igår. gröt och knäckebröd. Men fick bara i mig pytteliten på 20 min å nu mår jag jätte illa. Vet inte vad jag ska göra. Allt som har med maten å göra känns bara jobbigt nu. Har ingen lust alla faktiskt. Ska bara dumpa färdigt, ska jag nog ta mej en promenad så jag får försöka rensa huvudet.

Gröt..

Jag känner att jag är väldigt enformig med min frukost. Jag äter alltid ett knäckebröd med skinka på. Å det är det enda. Jag har inte tänkt så mycket på det eftersom det funkar bra för mej att äta det samt att jag inte behöver ta 20 min på mej heller. Men nu har tanken slagit mej att jag kanske skulle försöka få i mig någonting annat på morgonen. Jag kan ju äta mer än ett knäckebröd. Så, jag kokte en halv port havregrynsgröt. Åt ungefär hälften av det och nästan ett knäckebröd. Kände att jag blev mätt. Så kanske borde jag fortsätta med det. Ett knäckebröd kanske passar sig bättre att ta till mellis eller nått. Gröt är ju lite mer näring/energi iaf.

Sen så är jag värdelös i att äta långsamt! Det gick ju så bra innan. Men inte nu längre. Jag nästan slänger i mig maten för att få det överstökat å sen mår jag därefter. Varför har det blivit så?? Min sambo fick mej att äta middagen på 20 min igår, han klockade mej. Men jag blev bara på dåligt humör och hade ingen lust att äta alls då.

Jag hoppas att detta är något som kommer gå över. För det är jobbigt att må dåligt efter varenda måltid, det leder till att jag bara äter tre ggr på dagen. Det i sin tur gör att jag är trött och humöret sviktar. Så svårt det är att förklara. Men just nu tycker jag det är en pina med maten..

Någon som känner igen sig eller är det bara jag som är knäpp?? Hur ska jag komma ur det här ??

Blir så trött på mej själv ibland!

22 grader

Vilken härlig sol det var igår! Vi var ute och byggde snögubbe med barnen igår. Helt perfekt kramsnö var det. Vi har en plats i trädgården där det blir vindstilla och solen lyser rätt på. Där satte jag mej och njöt. 22 grader varmt visade termometern som sitter på väggen där :) Härligt härligt!

Jag har nu börjat att fälla ännu mer hår. Känner mej väldigt deprimerad över det. Jag vet att det "bara" är hår och att det säkert kommer väx ut igen. Men just nu är jag inte bekväm alls med tanken på det. Sambon var på hälsokost igår och köpte silica till mig. Jag hoppas att det kommer hjälpa. Jag önskar bara att jag började med dem mycket tidigare.

Nästa vecka har jag en tid hos frissa för att slinga och klippa håret. Men vet knappt om jag vågar slinga håret. Är livrädd att håret följer med när hettan ska dras bort. Så, jag får nog nöja mej med klippning.

Känner mej allmänt nere just nu faktiskt. Vet inte om det kanske kan vara det här som påverkar det.

Nu ska jag hoppa upp på crosstrainern en stund iaf. Jag kanske inte borde göra det med tanke på förkyldningen som härjar i kroppen. Men vem vet hur länge den kan tänkas sitta i ?? Nä, jag vill träna!


Underbart..

Vilken tur att näsan inte hunnit täppa sig helt igen. För doften av den där lasangen är helt underbar! Tyvärr lär den inte smaka så mycker för mig, har tggtrådar i halsen. Får nöja mej med doften :) Pysselkväll med barnen står på schemat!

Hemma!

Jag fick hålla mej hemma idag. Känns väldigt tråkigt att behöva missa ännu mer. Men men, det går inte att göra något åt det. Känner att jag inte vill smitta någon annan heller.

Huvudvärken har lättat betydligt nu, så sitta istill funkar inte så bra. Jag har röjt och rensat på barnens rum. Vilket kaos de kan lyckas få till där inne. Herregud! De tyckte det var väldigt kul att leka efter att jag städat. Men det kan jag väl förstå eftersom de nu hittar grejerna! Nä, begära att en fyra och tre åring ska hålla sakerna soterat det går inte att begära, det förstår jag med :)

Nu ska jag ta ett tag med damsugaren, sen ska jag förbereda en lasange. Efter det så ska jag försöka vila en stund innan det är dags att hämta hem mina små.




Beställningen..

Förra vecka  skrev jag om att jag beställt dessa tröjor ifrån Ellos.
 Jag fick hem dem igår. Som jag skrev så var jag lite nervös över om de skulle passa eller inte. Trodde att de skulle vara för små. Men det var dem inte :) Blev glad över det. Med andra ord så har jag tappat ytterligare en storlek. Så nu vet jag att jag kan beställa kläder med.

Hmm, kan bli dyrt det här ;)

Ingen bra start..

Vilken jobbig natt det har varit. Jag har haft så ont i kroppen och mått almänt pyton.

Efter mycket velande på morgonen så bestämde jag mej till slut för att åka till skolan iaf.
Under natten så hade det kommit väldigt mycket snö här. 1,5-2 dm var det någon som sa. Så ute på vår gata låg det en hel del eftersomplogbilen inte hunnit dit än.

Jag backade ut som vanlig från uppfarten men där blev jag stående. Bilen fastnade i snön. Det bara slirade. Kan säga att man blir väldigt stressad då, för vi bor på samma gata som dagiset ligger på, å min bil stod tvärs över vägen och blockerade. Men som tur var så kom det ingen precis då.

Jag sprang in å väckte Jörgen som fick komma ut och hjälpa mej. Jag puttade på å han gasade, tillslut fick vi loss bilen. Men gissa vad som händer när man står bakom en bil när det bara slirar ?? Jag blev full av snö! Det skvätte upp över hela mej. Vilken syn det måste ha varit.

Kände en stund där att jag borde ha stannat i sängen.
Vid lunchen idag så skickade min lärare hem mig. Jag hoppas jag mår bättre imorgon så jag kan gå då. För tillfället ser det inte ljust ut, för det verkar bara bli värre nu. Sablans förkyldningar! Vad ska de vara bra för ??

Ska ta mej en dusch å sedan bädda ner mig!


Håravfall...

Har nu under en tid tappat ganska så mycket hår. Kan inte direkt säga att det syns eller märks något specielt på håret. Men när jag borstar det, drar fringrarna genom det och tvättar det så lossnar det väldigt mycket. Stora tossar blir det oftast när jag duschar.

Jag vill att det ska sluta nu innan jag börjar bli tunnhårig! Någon som vet hur länge det här kan hålla på eller någon som har ett tips på att motverka det ? Detta är nog det mest negativa med gbp operationen.

 Någonting hände i kroppen innan. Jag fick ont i hela kroppen. Tröjan och byxorna gjorde ont mot kroppen. Jag fick gå som om jag gjort ner mej för att det inte skulle göra ont. Jag blev yr och fick en fruktansvärd huvudvärk. Det gick så fort, fattar inte vad som hände. Efter ett par panodil så lättade det lite å nu ett par timmar senare så är jag bara väldigt trött och har huvudvärk.

Undra vad det var som hände.. Eller om det kanske är en förkylding som fortsätter att lura.

Sen upptäckte jag att det var något som gjorde ont på sidan av magen. Kollade var det var, å det visade sig vara fem st finnar!!!Va???? Jag har ALDRIG finnar. Kan räkna på en hand hur många jag haft genom livet, å de har varit i ansiktet. Hmm.. hoppas de är spårlöst borta imorgon när jag vaknar!!

Vad gnälligt det blev här nu. Men vi får väl alla ha sådana dagar ibland!

slirigt

Det var visst väldigt slirigt ute på vägarna idag, så kör försiktigt! Sitter på skolan nu och dricker kaffe. Känns som att det kan behövas en del av den varan idag. Ha en bra dag!

Sit up bräda

Nöjde mej med 30 min på crossen. Det var visst tungt idag.
Vi har en sit up bräda som jag långt ifrån använt flitigt. Jag hämtade in den för några veckor sedan å har "provat" den ett par ggr.

Men nu har jag bestämt mig för att försöka locka fram mina magmuskler. För tillfället tror jag att det är helt och hållet tomt på den varan. Men det ska ändras på. Jag älskar när ja hittar den här motivationen. Tänk om den kunde hålla i sig bara :)

Jag lyckades iaf göra 10st ggr 3. Känns ju helt okej med tanke på att jag för ett år sedan inte ens kom upp en gång :)

Jag tycker att den är ett monster! Jag mer eller mindre skriker rätt ut för att komma upp de sista gångerna. Lustigt att man får mer kraft om man bara får låta lite  :)


Men nu är tanken att vi ska bli bästa vänner!

Mätt å go..

Varför alltid denna trötthet när man ätit ? Iband är det bättre att låta bli å äta :) Gubben jobbar eftermiddag denna veckan. Tycker det är liite tråkigt att vara själv på kvällarna efter att barnen lagt sig. Känns så tomt att lägga sig ensam. Det enda som kanske är lite positivt är att jag kn välja själv vad jag vill se på tv :) Ikväll är det ju det okända. Någon annan som tittar på det ? Jag tycker det är väldigt spännande! Nu ska jag mysa lite med barnen i soffan. Sen när de somnat så ska jag hoppa upp på crosstrainern i 45 min tänkte jag. Någon längre promenad har det inte blivit idag. Jag och barnen gick för att posta ett brev innan bara. Tror det kan vara någon km fram å tillbaka kanske. Vi fick iaf lite frisk luft :) Ha en trevlig kväll!

vågen!

Vågen visade idag -0,4 kilo. Jag är nöjd, men som jag skrev igår så hade jag hoppats på lite mer denna veckan. Minus 28,4 kilo bara måste man vara nöjd med :-)

Resultat...

Imorgon är det måndag, vilket innebär vägning. Denna gången tror jag att jag hoppas på för mycket.
Med tanke på all träning denna veckan så tycker jag att jag borde visa mer minskning på vågen. Men jag tror inte att det blev så. "Fusk vägde" mig idag. Visst, det är minus, men inte så mycket som jag hoppats på.

Men ikväll så sa en mycket klok kvinna på till mig att jag kan ju faktiskt ha byggt muskler med. Kanske, någon liten då.. Men, jag får nog allt ta och lyssna till henne :)

Nu är det dags för soffhäng innan man ska krypa ner. Imorgon är det dags för skolan. Ska bli skönt att komma tillbaka igen efter nästan en vecka hemma.

Dock så känns det som om en ny blåsa håller på att gro. Vill verkligen INTE ha någon med nu.

Sov så gott!

Fiskelycka ?

Nä, någon fiskelycka blev det inte denna gången. Men vad gör det :)

Jag valde att parkera bilen på gården hemma hos svärföräldrarna. Barnen fick sitta tillsammans i en pulka så drog jag dem ner till isen. Kan informera att det gick lite trögt uppför :) Pulsen hade stigit en hel del när vi väl var framme :) Men de tyckte att det var väldigt roligt. Framförallt i nerförbacken när jag fick springa som en tog för att hålla jämt med pulkan :)

När vi körde hem så stannade vi till vid den slingan som jag gått nu i veckan. Återigen så drog jag barnen runt. Var helt slut när vi kom fram :) Så mycket frisk luft och motion har det blivit.

Nu är det snart dags att fixa lite middag. Lite resthantering blir det idag. Har en del i kylen som jag måste göra åt nu, så det blir en fläskfilé gryta.

Här kommer den utlåvade/utlovade (min stavning går att diskutera) bilden på mig. Ingen vacker syn, meen, det är kul att se skillnad :)



Bilderna är ju inte tagna från rikigt samma vinkel. Men, en liten skillnad syns iaf. Den andra bilde togs för några veckor sedan.
 När jag själv ser på den översta bilden så känns det som en annan person. Vet inte varför, men det känns så. Jag känner mej inte sådär längre. Väldigt konstig känsla.

Ut på isen..

Gubben min åkte upp på isen tidigt imorse för att angla och pimpla. Gäller ju att passa på nu när isen är tjock.

Jag och barnen ska strax göra oss klara för att åka ut till dem. Jag tycker det är så mysigt att vara där mitt ute i skogen i systnaden och grilla lite korv över brasan :)

Just nu så faller snön så himla fint ute. Tycker verkligen det är vackert med dessa strora flingor. Men, jag ville inte ha mer snö nu. ju. :( Längtar så tills våren å sommaren. Längtar efter att sola min likbleka kropp. Kanske skulle ta ett besök i solariet ?

Nä, dags att packa ner å göra oss klara! Ska bara sörpla i mig kaffet först :)


Nockad..

Japp, det blev en skön promenad innan. 50 min. När jag kom hem så tog vi på barnen och gick till pulkabacken. Där blev det ett antal vänder upp och ner i backen. Jag tycker att det är minst lika kul som barnen att åka :)

Efter det så blev det 30 min på crosstrainern med. Mina ben, låren gör sig väl påminda om att dom finns där nu. Phuu.. Men, det är skönt :)

Middagen är previs avklarad. Så nu ska jag vila mej en stund innan det är dags att bege sig till jobbet. 17-21.30. Lagom tid :)

Känner mej just nu nockad, så hoppas jag piggnar till efter lite vila. 20 min borde väl räcka? :)

Just det. Jag rotade fram min id bricka innan. Jag har lyckats att glömma den de senaste gångerna jag har jobbat. Men nu så ska jag ha den på mej. Kortet till den togs förra våren har jag för mej det var. Å herregud! Någon såg visst ut som en boll i ansiktet innan. Haha! Ska ta ett kort på den å lägga upp den här sen så ni får se. Så ja, det händer visst grejer på mer än bara vågen :)

Ha nu en trevlig lördag, vad ni än tar er för!

Sköljmedel

Godmorgon!

Frukost och kaffe är avklarat. Likaså tvätten. 
 Jag tror att jag är lite besatt av sköljmedel. Tror nämarebestämt att jag samlar på dem. Så när det ska tvättas är det ett himla velande mellan vilket sköljmedel jag ska använda. Jag sniffar på dem om och om igen innan jag bestämmer mej. För att inte tala om i affären. Herregud! När jag ska leta upp ett nytt sköljmedel till min samling. Får nog minsann ta med mej lite kaffebönor nästa gång för att göra doftsinnet neutralt mellan sniffningarna :)

Någon annna som bokstavligen ÄLSKAR sjöljmedel? :) Doften av nytvättat är underbar! Längtar tills sommaren då tvätten kan hänga ute. DET om något är helt underbart. Lägga sig i en renbäddad säng där lakanen har torkat ute.

Nu ska jag snart bege mej ut på en promenad. När jag kommer tillbaka så har jag beställt att familjen ska vara på klädda och klara för att bege sig ut å åka pulka :) Så idag blir det minsann lite motion. Tänkte hoppa upp på crosstrainern när vi kommit hem med om jag inte är helt död redan efter springandet i backen. Känner av en viss träningsvärk i benen idag med.

Ska bara njuta färdigt av mitt kaffe. Sen ska jag röra på fläsket ;)

Håll tummarna!

Åh nej!
På dagiset sa de igår att de misstäner en magsjuka. Flera barn har haft diarré. Å gissa vad ?? Jonathan var lös i magen innan. Nej, nej, nej! Jag vägrar! Hoppas innerligt att det bara var då. Så håll tummarna nu!

Jag ska jobba några timmar imorgon kväll, så jag tänker verkligen inte bli sjuk igen nu. Sen nästa vecka så ska vi vara i köket i skolan, å det vill jag absolut INTE missa. Nää, någon sup att döda bakterierna har jag inte. Får väl ta mej en cider å hoppas på att det dödar någon liten bakterie om det nu finns någon där.

Nu blir det mys i soffan med mannen min. OM han lyckas att bestämma sig för någon film vill säga :)

Ha en härlig kväll!

Nästan normal..

Det blev 45 min på crosstrainern. Kände att jag hade orkat stå mycket längre, men tiden rusade iväg innan jag kom igång så det var dags för lunch. Men 45 min är jag så klart nöjd med :)

Har tagit mej en välbehövd dusch å gjort mej iordning. Tänk vad lite smink och kläder kan göra. Känner mej nästan normal nu ju :) Sjukstugan är över! Visst är det skönt att gå i myskläder hemma å inte iordning alls. Men  efter några dagar så har självförtroendet rasat ner. Så, nu känns det bättre igen. Inte för att jag har så där överdrivet mycket självförtroende annars heller. Men lite bättre självkänsla nu iaf. Tänkte att jag skulle skaffa mej lite mer av det nu framöver.

Nu kommer gubben min strax hem. Så vi ska göra oss klara för att åka in till Maxi å trängas. Hade tänkt att åka själv, men det kan väl vara en trevlig familjestund ? ;)

På gång..

Huvudvärken har försvunnit. HURRA!!! inte en dag för tidigt!

Idag har jag barnen hemma från dagis. Eftersom jag ändå skulle vara hemma idag med och när jag nu mår bra så tyckte jag att de kunde vara hemma med sin mamma :)

Huset har fått sej en omgång städ nu. Ska strax hoppa upp på crosstrainern å köra ett bra pass. Tänkte köra sut på mej själv, vilket inte borde vara så svårt :) Nä, inte köra slut kanske, men jag ska se hur länge jag orkar stå. Ska inte sätta en stop tid som jag brukar göra.

När träningspasset är avklarat ska jag duscha å göra mej iordning. Sen blir det en sväng till staden med mina må för att handa. Hade velat ha det gjort igår, för att handla när resten av staden med gör det är inget kul. Men, nu är det som det är.

Nä, dags att damma av träninsskorna å bli lite svettig!

Runtastic

Det blev en promenad. Kan säga att det var väldigt skönt. Dock är jag helt slut nu. Det känns att kroppen inte rikigt är med mej. Å det känns att det är lite extra tungt att gå i snön.
 Jag aktiverade min runtastic idag. Om jag fortsätter med det så kan jag själv se om jag gör några framsteg i tempot. Kan vara lite intresant :)




Solglasögon..

Jag måste komma ut på en promenad nu. Usch å fy för att sitta inne så här i tre dagar. Blir knäpp ju.
Huvudvärken är på topp, men jag ska ändå ta mej ut en sväng nu. Men känner att den ljusa snön är jobbig för ögonen. Så kanske skulle man ta på sig ett par solglasögon ?

Folk lär väl tycka att man är knäpp, för det är inte ens någon sol ute idag :)
Nä, jag hoppa att en promenad får mej lite piggre. Men först blir det en fika med familjen som precis kom hem.
Jag skämmer bort dem med bullar idag :)


Underbart ljud..

Det är kallt och det snöar. Tycker det är lite onödigt att det snöar mer nu. Hade önskat att snön smälte och att våren och värmen kom.. Det känns som om den är väldigt långt bort för tillfället.
Men, för en stund sedan så hörde jag ett underbart ljud utanför fönstret. En vårfågel! Den kvittrade så fint. Så kanske finns våren runt hörnet iaf ? :)


Ellos

Jag kollade runt lite på ellos.se innan och hittade ett par tunikor som jag gillade. Tog lite mindre storlek nu, så håller verkligen tummarna nu så att de passar. Skulle vilja kunna ha dem i sommaren, så tänk om jag beställt för stort ? Brukar inte beställa kläder över nätet, vill helst kunna prova dem innan. Men ibland måste man väl chansa :)



Dessa två beställde jag och en annan tunika sen ett varsit sommar set till barnen. Men orkade inte leta upp bilderna på dem. Hoppas verkligen att dem passar nu, eller att dem kommer att göra det om ett par månader iaf.

Sommarjobb..

Fick ett samtal ifrån kostchefen i Vetlanda innan. Hon erbjöd mej sommarjobbet som jag sökt. Det känns väldigt skönt att ha det klart nu :) Så, ett par månaders jobb har jag iaf. Så nu är det bara en lååång väntan på schemat med så vi kan planera våran sommar.

Så blev minsann lite glad nu i all sjuka här hemma! All å all, det är ju bara jag som är sjuk. Å så kan vi hålla det!

Nu är det dags att försöka få i sig lite lunch.

Öm..

Jag stannar hemma idag med. Blev rådd att göra det, men hade nog gjort det oavsett. Är inte alls pigg å jag är väldigt svullen och öm i ansiktet. Så ska hålla mej i soffa idag och försöka kurera mig.

Vill bli frisk nu!


Dålig på att vara dålig..

Jag mår inge vidare. Blää, jag skulle inte bli sjuk ju!

Jag blir så rastlös av att bara vara hemma. Det finns saker som skulle behöva göras, jag har arbeten till skolan att göra så det kryper i hela kroppen på mej att inte kunna göra något. Jag har legat ner precis hela dagen å det känns inte okej. Men å andra sidan så orkar jag inget annat heller.

Varför ska det vara så svårt att bara vara å ta det lungt ? Myror i brallan skulle man kunna kalla det.
S

temperstursskillnad

fy bubblan så kallt det är. Tur att det är varmt och skönt inne iaf. Natten har varit jobbig med en tuff huvudvärk som fortfarande sitter i. Sen är jag helt svullen i vänstra sidan av ansiktet. undrar vad det är för något som ska komma fram..så, dagen ska spenderas hemma. Jag hoppas att jag får lite gjort med att plugga iaf.

Härlig promenad..

Vilken härlig promenad det blev innan. I 60 min var jag ute. Det var kallt om ansiktet, men när man hade solen framför sig så var det väldigt skönt :)

Jag kunde inte hitta mina egna termobyxor, så jag tog sambons. Dem är lite för stora för honom, men de är ändå ett par storlekar mindre i hans än vad det är i mina å hans passade mej jätte bra. Det var väldigt kul, för mina egna passade knappt innan. Å nu är de så klart för stora.

Jag höll ett ganska så bra tempo, pulsen steg iaf. Sen är det lite tyngre att gå i snön, så lite träning har det ju blivit. Förr var jag mer död än levande när jag tagit mej upp för backar, men nu väljer jag att jogga upp för dem. Haha, det är så roligt att kunna och att orka det :)

Igår när jag och barnen jagade varandra genom huset så blev jag med glad över att jag nu orkar att göra det. Innan har det varit ett varv sen har jag varit helt slut typ. Men nu springer vi hur mycket som helst, vi busar, dansar och jagar varandra utan att jag blir trött :) Det känns verkligen hur bra som helst. :)

Nu ska jag fortsätta att plugga lite. Sen blir det sängen tidigt ikväll. Är trötter och har en envis huvudvärk som jag ska försöka bota med lite sömn tills imorgon.

Ha det så bra!
Natti!


Vågen!

Då var ännu en vägning avklarad.
Denna gången visade det minus 0,8 kilo. Det känns ju helt okej :)
Men märker att jag blivit lite bortskämd med att gå ner ett kilo eller mer var vecka, för lite missnöjd blir jag. Så knäpp man är. För egentligen är jag ju super nöjd med 0,8 kilo :) När lyckades jag med innan lixom ?

Sedan op i oktober har jag nu tappat 18 kilo.
Den totala minskningen är 28 kilo. Det är verkligen inte fy skam. Herregud. Det är så svårt att ta det till sig!

Med tanke på den där förkyldningen som sitter på lur så blir det inget gym. Iaf inte idag, men förhoppningsvis imorgon. Men jag ska ta på mej massa kläder nu å gå ut på en lång och härlig promenad i den underbara solen. Jag bara älskar vinterdagar som den här. Men det var kallt i morse. Brr, -23 grader.


Bilder från idag. Å nu ska jag ut i denna underbara sol!


Lejonkungen

Denna söndagen har jag älskat. Den har helt och hållet varit i min smak.
Det har spelats spel med barnen, dansats, busats, samt att de har fått göra sina egna semlor :) Det tyckte de var rikigt kul :)

 När semlorna var uppätna (jag åt bara lite på bullen och lite mandelmassa) så satte vi oss i soffan för att mysa till en av mina favortitfilmer sedan jag var barn. Lejonkungen! Den är så bra. Å jag fällde både en och två tårar med. Barnen gillade den med, men Jonathan sa att han tyckte att den var lite läskig.

Nu står potatisgratängen i ugnen, så snart är det dags för middag. Sen blir det mer mys med familjen min.

Imorgon är det dags för vägning igen. Känner mej lite skeptisk till om det hänt något eller inte. Jag har inte tränat på två veckor nu. Men, så länge det inte står plus så är jag nöjd. Men är inte rikigt nöjd med mej själv.
 Jag borde kunna peta in lite träning i schemat. Tröttheten tar tyvärr överhand. Men ska ändra på lite saker i vardagen och hoppas på att jag blir lite piggare igen.

 Ha en trevlig kväll!


Ledig dag..

Så skönt det var att vakna idag och veta att man är helt ledig. Känns som att det inte händer allt för ofta. Det är bara tråkigt att man inte är överdrivet pigg, men det går ändå :) Hade velat åka lite pulka med barnen idag. Solen skiner så det är väldigt fint väder. Men det är -18 grader ute nu, så det känns som om det är liiite för kallt. Vi håller oss inne i värmen å myser istället. Vi ska kolla på en av mina favortibarnfilmer idag. Lejonkungen! Älskar verkligen den filmen så jag hoppas på att barnen med tycker om den :) Önskar er alla en riktigt trevlig söndag!

God morgon..

Så skönt det var med lite sovmorgon idag. :) Barnen sov till halv nio. Så nu ska vi snart äta lite frukost. Älskar när hela familjen äter frukost tillsammans, det hände ju bara på helgen, om inte jag jobbar. Förkyldningen sitter å väntar på lur. Men än har den inte brutit ut. Så idag ska jag åka och jobba. 13.30-21.30. Det hade varit skönt att vara hemma hela dagen. Men, det är ju en dag imorgon med. :) Jag har inte fått ihop någon träning alls denna veckan heller. Blir så sur. Men, jag har varit helt slut på dagarna när jag kommit hem, plus att jag då känt att något sitter i kroppen. Men nästa vecka, så länge jag är frisk så blir det träning. Det som är bra är ju att det går ner på vågen även om jag inte tränar. Nehe, nu blir det lite familje mys här hemma innan det är dags att bege sig. Ha en underbar dag!

förkyld

Känner mej inte så pigg. Det känns som om en förgyldning är på väg. Men den får allt vänta tills på söndag innan den bryter ut, för imorgon ska jag jobba. Sablans förkylningar som går nu! Hoppas ni håller er friska.

Flyttkalas..

Vi fick en kanin i slutet av sommaren 2010. V har byggt henne två fina uteburar. En till sommaren och en till vintern. Men jag har tyckt att det är så tråkigt nu på vinterhalvåret att hon sitter där ute själv i sin bur. Jag går bara ut till henne för att ge mat, vatten och att göra rent. Så, idag bestämde jag mej för att köpa en innebur. Barnen tyckte det var roligt att köpa buren och att göra den iordning och flytta in henne :) Så vi har haft ett litet flyttkalas här nu ikväll. Chickie heter kaninen å hon tyckt trivas bra här inne. Vi har myst tillsammans i soffan nu en bra stund, å det gillade hon verkligen :) Ska ta en bild på henne och lägga upp här. Jag rådfrågade i djuraffären med om de trodde att hon skulle må dåligt av att flytta in, med det trodde de inte. Kvällen är kommen, så det är dags att gosa ner mej i soffan å kolla en film. Saknar gubben min på kvällarna när han jobbar eftermiddag!

frukost

Min frukost idag i skolan består av medels, hallon, valnötter och ett knäckebröd. Mums! Det känns nästan lite lyxigt. :-) Ha en underbar dag!

Imse vimse spindel...

Spindlar, usch och fy vilka små kryp det där är! Ja tror att deras enda mening på denna jord är att skrämma mej! Blää för dem..

Jag tror att dem har missförstått en sak. Det är vinter. NI SKA SOVA DÅ, eller vad ni nu brukar göra!!!

Det första jag möttes av när jag kom hem var en stor svart spindel. Denna jäklen vågade jag inget göra med, så, någonstans i min hall gömmer den sej. usch å fy. Ryser i hela kroppen när jag tänker på det. 
 När jag tände en lampa i fönstret så hittade jag en spindel där. Den simmar numera omkring i avloppen. Sen när jag blockade av från middagsbordet så kröp det en där. Vad är det här ? Spingelinvation! Låt mig vara. Jag tycker INTE om er.

Ska få sambon att gå på spindeljakt när han kommer hem sen. Tror inte att han har någon vidare lust att jaga spindlar på nätterna, men jag kan ju alltid försöka :)








Angelica här! Den 24:e oktober 2011 var dagen då mitt liv förändrades. Jag fick då min gastric by pass gjord. Här kan ni läsa om mitt betydligt lättare liv. Men vem är då jag ? Jo, en glad och social två barns mamma. Jag kommer ifrån Halmstad men är sedan år 05 bosatt i Vetlanda tillsammans med Jörgen och våra två barn. Mina dagar kretsar runt familjen, träning, vänner och jobb. Träning har verkligen blivit viktig för mig nu mera och jag mår så bra av den! Har du några funderingar angående operationen, eller något annat med så klart. Tveka då inte, utan ställ frågan. Antingen här på bloggen, eller släng iväg ett mail till [email protected]