Maaat!

Jepp, idag har jag ätit mat! Å himmel vad gott det är!

Började med gröt till frukost, helt underbart var det!

Lunchen slarvade jag med väldigt mycket, för det blev bara en mosad banan. Det var gott, men det tog emot lite att äta upp den. Så det blev nog knappt en dl. Men som sagt det var gott :)
Som mellanmål så blev det så klart den där näringsdrycken. Går lättare att äta/dricka den nu.
Å middagen blev som jag skrev igår. Potatismos, ugnsstekt falukorv och morötter. Det var helt ljuvligt att äta mat. Först när jag tittade på portionen så tänkte jag att det här är ju löjligt! Men, jag orkade inte äta upp allt :) 1 ½ dl var tydligen lite för mycket! Det gick jätte bra att äta, inga problem alls. Inte mer än att jag blev lite smått illamående efter en stund. Åt ändå på 30 min nu istället för 20. Men, tror nog det kommer bli bättre och bättre.

Nu ska jag riva mej lite äpple och strö lite kanel på det. Hoppas magen accepterar det!

Vågen

Idag var det dags för vågen. Är oerhört glad över att det går neråt, men hade önskat att det vore lite mer nu.

Sedan flytstareten så har jag tappat 9.4 kilo.
Sedan op så är det -2,4

Gick ju upp två kilo de första dagarna efter op. Och jag har fortfarande inte kunnat sköta magen efter 10 dagar. Så, hoppas på bättre resultat när det är gjort!

Man ska inte vara negatvi, jag vet. Men kan ändå inte låta bli. Men, huvudsaken är ju att det faktiskt går neråt! :)


Gröt!

Frukosten idag blev gröt. Å herregud vad gott det var :) No more soppa!!! Magen reagerade ingenting heller! 
Ska göra potatismos, morötter och ungs stekt falukorv till middag idag. Falu korv är inte min direkta favortit, men kan tänka mej att det kommer smaka mumma ändå :)

Så, jag ser fram emot middagen, både att göra den och att äta den :)

Ett knep..

Jepp, kom på ett knep innan för att få i mig min näringsdryck. Jag gör en smoothie som jag tycker om och blandar i den där. Det funkade iaf kanon nu ikväll å jag tyckte att det var gott och utan något som helst illamående. Hoppas att det inte bara var en engångsföreteelse, utan att det funkar lika bra imorgon.
Återkommer om det!

glömmer..

Dagarna flyter på ganska så bra nu tycker jag. Men, är visst väldigt slarvig med vätska. Dricker bara några dl vatten om dagen. Håller på med en massa annat så jag glömmer bort att dricka. Så, får åter igen skärpa till mig.

Tröttheten smyger sig på när jag druckit näringsdryck. Undra om det kan vara för att den är så söt ? Ja, det är det nog.

Imorgon är det dags att inta vågen. Ska bli spännande å se om det hänt någonting.
Å det bästa av allt är att jag ska göra potatismos och äta den :) Tjoo vad gott det ska bli. Ingen mer soppa här inte! Kan bara inte bestämma mig för vad jag ska ha till. Men en god fiskgratäng blir det en dag iaf :)

Nä, dags att fixa lite mellanmål. Sen får det bli ännu en promenad. Se om jag får med mej gubben min denna gången med. Barnen är frivilliga iaf :)

Jag har hittat..

jag har hittat en soppa som funkar hyffsat för mej. Det är keldas gulasch soppa. Den var helt okej. Fick nästan i mig 1 ½ dl  :) Så får väl köra med den nu under helgen så jag vet att jag får i mig något.

Har börjat vänja mej vid den där innohep sprutan med. Tycker inte att den är så farlig att ta själv längre :)

Det blev en 20 min promenad innan. Fick sätta mej ner när jag kom in för jag blev helt yr i bollen. Funderar på att ta halva den rundan nu ikväll. Är ju faktiskt skönt ute.

Skärpning!

Ja nu får jag försöka skärpa till mej. Eller det är inte så lätt. Får inte alls i mig mycket under dagen. Klockan är redan tre på eftermiddagen och jag har bara fått i mig knappt en dl näringsdryck, 3 dl vatten, en halv dl yogghurt och pyttelite soppa. Inte konstigt att jag är trött och illamående. Vågar ju inte rikigt tvinga i mig något heller, vill inte må ännu sämre. Jaja, det blir väl bättre med tiden.

Ska ta mej ut en sväng nu iaf tänkte jag. Lite frisk luft skadar ju inte. Men tror inte att rundan blir så specielt lång. Känner mej rikigt svag idag.

Nu verkar det har vänt lite på vågen med. Har börjat röra ser neråt igen, så skulle gissa på att man samlat på sig lite vätska kanske.

Dags att gå ut till solen!

ursäkta..

Ser att mina inlägg har varit i ett enda långt stycke. Så har jag inte skrivit dem.

Men har nu ändrat en inställning, så hoppas det kommer se bättre ut och vara mer lättläst i fortsättningen!

Lite trött

Tror att jag tog ut mej själv igår. Jag har väldigt svårt för att sitta still och ta det lungt på beställning. Ser jag att saker å ting behövs göras så kan jag inte låta bli det. Så, var lite föör aktiv igår. Ja, med tanke på att det bara är ett par dagar efter op :) Men, jag är glad att jag orkar vara uppe iaf. Och jag har inte alls lika ont i magen längre heller. Så klart att det ömmar mellan varven, men en helt klar förbättring. Två utav "hålen" kliar så jag håller på att bli tokig. Men det är väl bra, är ju ett tecken på att det läker. Så ikväll har jag "luftat! såren :) Helt otroligt att man kan utföra denn op med dessa små hål. Blir helt förbluffad över det hela! Stort beröm till dagens kirurgi! Har lite svårt för att få i mig det jag behöver bara. Näringsdryckerna är ett helsike. Men, börjar känna lite hunger tror jag. Är inte säker, men blev sjukt sugen på lasange innan å det kurrade ordentligt i magen när jag tänkte på det :) Längtar tills på måndag då jag inte behöver äta soppor längre :) Har planerat potatismos, pannbiff och lite lingon tills dess. Så håll tummarna för att aptiten är med mej :) Har två små frågor, om någon som gjort op (eller vet ändå) skulle vilja försöka besvara dem :) Är det normalt att gå upp lite i vikt första veckan innan det vänder ? Tar det lång tid för magen att komma igång efteråt. Alltså, så man kan göra nr 2 på toan ? Vore väldigt trevligt med ett litet svar :)

frukost

Först frukosten hemma och den bestod av en dl yoghurt. Eller riktigt en dl blev det inte. Blev illamående så fick inte i mig allt. Vet inte om det var yoghurten i sig som magen inte gillade eller om det kan va alla tabletter som man ska ta samtidigt? Eller jag tog ju inte alla nu, tre av dem iaf. Fick iaf lägga mig på sängen en stund nu så illamåendet kan gå över. Håller tummarna!

Hej igen..

Hemmagjord soppa :) Gjorde mej en soppa med potatis, morötter, fisk och smak av hollandaise (eller hur det nu stavas). Det blev helt okej faktiskt. Gjorde på två potatisar och har nu soppa så jag klarar mej i två dagar! Magen är lite orolig, det mullrar och rör sig hela tiden. Ibland känns det nästan som om det flyttat in någon där :) Som svart till dej Bea, i din fråga om att lägga upp bild så kommer det :) Jag kommer att lägga upp en före bil, inte rikigt än bara. Å självklart så kommer det efter bilder med :) Ska försöka få i mig lite av den där näringsdrycken. Men det tar emot, blir illamående av den. Så, kanske lyder sköterskan och väntar med den tills imorgon. Ska iaf få i mig lite vatten.

home sweet home..

Jag blev utskriven idag! Så nu är jag på väg hem. Att åka bil är lite spännande. Tror jag känner av verenda liten håla i marken :-) känner mej lite smått nervös över att vara hemma. Sjukhuset är ju ändå en ganska så trygg punkt. Men, jag vet att jag kommer klara det. Lite nervöst bara :-) stannade till på apoteket för att hämta ut alla tabletterna och den där äckliga fortimelen. Blev helt matt av det för det tog sådan tid! Så nu ligger jag lite, eller mycket efter i mitt vätske intag för idag. Men, det får gå ändå :-) ska hem och skeda i mig lite proviva nu :-)

det knöt sig..

Igår kväll hände något obehagligigt. Eller smärtsamt är väl mer rätta ordet. Satt i fotöljen när det började göra ondare och ondare i vänstra sidan. Till slut så bara knöt det sig och smärtan stack iväg till 10 på skalan. Började kallsvettas, tårarna kom, kunde inte andas.. Men, en sköterksa kom in och gav mig smärtstillande i benet, så efter en stund lättade det. Men fy så obehagligt det var! Läkaren kom in efter en stund och frågade om jag hade ångrat mig. Tyckte det var en märklig fråga faktiskt. Om jag skulle ha ångrat mig, vad skulle han då ha kunnat göra åt saken ? Å nej, jag har inte ångrat mig. Absolut inte. Men det var fruktansvärt obehagligt när hela sidan knöt sig igår. nu sitter jag och väntar på beskedet om jag ska få åka hem idag eller inte. Läkaren igår tyckte jag skulle stanna en dag extra och sköterskorna jag träffat idag tycker jag ska stanna till imorgon. Men för en stund sedan stormade det in en läkare och sa att jag kunde åka hem efter lunch idag.. Blir lite förvirrad när de inte är på samma plan. Men men. Helldre att man stannar en dag för mycket iaf. hur som så mår jag bra. Eller så bra man kan må iaf :-) jag ångrar inget, men hatar att ha oint och känna mej slö, så hoppas det ger med sig snart. Sen är det väldigt märkliget med. För några dagar sedan var jag vrålhungrig, hade kunnat äta en hel gris. Men nu så känner jag ingen hunger överhuvudtaget. Tänk så märklig kroppen är :-)

öm

Att magen är öm går inte att ta miste på. Kejsarsnittet var inget jämfört med det här. Men, det är ju övergående :-) traskar omkring utan någon smärtlindring nu. Tog mig en dusch på morgonen, å gud vad skönt det var :-) har fått en klapp på axlen om att jaag sköter mig bra med vätskeintaget. Har fått i mig 700 ml å halva dagen har gått. Så de är nöjda. Riktar in mig på att få kommaa hem imorgon :-) men det här med kisseriet har inte riktigt varit på min sida. Men det ser ut att börjja vända nu iaf. Nu ska jag ta mig en promenad i korridoren!

här är jag

Ja, nu är op över :-) Allt har gått bra å jag mår bra. det blev bara ett pytte inlägg här nu. Har ju varit piggare om man säger så :-) ska vänta på order om att få sova nu. :-)

nu är det dags

Ja, nu är jag på väg mot sjukhuset. Tror det har flyttat in minst 1000 fjärilar i magen! Det var tungt att lämna barnen på dagis idag. Lustigt huur fort tankarna ändras. Ena stunden känns allt mest spännande och jag är glad, men så klart nervös. Fem minuter senare så brryter jag ihop i rädsla. Men kan tro att det är ganska så normalt. Nu är vi snart framme iaf. så håll en extra tumme för mig idag, så uppdaterar jag snart igen :-)

Kvällen innan!

Herregud! Nu är det dags. Jisses, kan inte beskriva alla tusen känslorna som rusar runt i kroppen just nu. Det är ett enda virrevarv känns det som.

Har ju väntat på denna dagen såå länge nu, och nu är den här! När jag fick veta att operationen var min någon gång i höst så kändes det som en hel evighet dit. Men nu är jag här! Oj oj.

Nu har jag druckit min sista pulver påse med. Det måste vara det bästa av allt! :) ALDRIG mer en påse i hela mitt liv :) Det känns ju bara för härligt!

Har tagit mig den ordinerade duschen kvällen innan med en extra tvättning av naveln :) Sängen har fått nytvättade lakan, väskan är packad, eller nästan färdig iaf. Det här med att packa är inte min starkaste sida. Brukar vara expert på att packa ner alldeles för mycket. Har ingen aning om hur mycket eller lite man ska ha med sig ?

Ska snart komma i säng och hoppas på att kunna sova en liten stund iaf. Klockan ringer tidigt imorgon.
Ska pussa och gosa med barnen extra mycket imorgon innan de ska lämnas på dagis!

Nehe, dags att stänga av.
Kommer med en uppdatering så fort som möjligt. Tidigast tisdag skulle jag tro!

Det pirrar verkligen i magen kan jag informera om :)

På återseende!


Ogilla

Har kommit fram till att jag inte tycker om helger. Vardagarna har funkat väldigt bra men så fort helgen kommer så kommer även hungern, suget och tristessen. Måste hålla mej sysselsatt hela tiden å det funkar ju inte rikigt.
Men, imorgon är ju sista dagen på mitt gamla liv. Känns skönt att det snart är över. Beundrar verkligen dem som klarar mer än tre veckor på pulver. Tror inte jag skulle fixa fler än dessa tre. Tycker det börjar bli riktigt påfrestande nu, eller så kan det ju ha att göra med att man är inne på de sista dagarna.

Har haft det känslomässigt jobbigt idag. Borde inte ha gått upp ur sängen misstänker jag.

Men, nu är det snart över. Och jag ser fram emot mitt nya liv, super mycket :)


Väldigt annorlunda..

Är verkligen inte van vid det här med att frysa. Eller klart att jag har frusit, men inte som jag gör nu. Sitter just nu i soffan med två extra tröjor, tofflor, mössa och en halsduk. Plus att en brasa är tänd, så det är inte direkt kallt i huset. Men jag kan inte sluta att frysa. Men, det kommer ju inifrån så spelar säkert ingen roll hur mycket jag klär på mig. Ser nog aningens rolig ut :)

Idag har humöret verkligen inte varit på topp. Blöö, skulle helt enkelt inte ha gått upp ur sängen. Men, får ta nya tag imorgon :)

Nä, det får bli en filt och en kopp buljong nu och hoppas på att bli någon grad varmare iaf. Håller ju huvuder varmt iaf :)

Jag tackar!

Fick lära mig något nytt igår här i bloggens värld. Man kan awarda varandra, vilket innbär att man svarar på några frågor och sedan väljer vilka man själv vill awarda och lägger upp länkar till deras bloggar här. Tycker det låter kul, så jag kommer skicka vidare :)

Det var Heidi som awardade mej. Henne hittar ni här. http://bypassoperation.blogg.se

Varför började du blogga?
Jag har en blogg sedan tidigare där jag skriver om inget specielt. Den handlar om mina barn och min vardag typ. 
http://mybabiesjandi.blogg.se
Denna bloggen startade jag för att jag nu har ett ämne att skriva om. Vill skriva upp för mej själv eftersom jag älskar att dokumentera och tycker det är kul att kunna gå tillbaka å se vad man skrivit och hur man kände sig då. Upplever även att genom att läsa andras bloggar om denna operationen så kan man finna en hel del stöd. Man känner förståelse hos andra. Så kan jag bidra med någonting så är ju det ett stort pluss :)

Vilka bloggar följer du?  
Jag följer Heidis, som jag länkade tidigare i inlägget
http://isnusmumrikens.blogg.se/
http://queenofmillgoal.blogg.se
http://fruviksten.blogspot.com
http://danielamedettl.blogg.se/
http://livsvikt.blogg.se/
Jag följer flera, men dessa är de som jag valt att awarda med :)

Vilka favorit färger har du?
Tycker om många färger. Men favoriterna är nog ändå blått, lila, rosa och svart.

Vilka favorit filmer har du?
Ojsan, jag är ju helt värdelös på att komma ihåg namn på filmer, men bara för att nämna någon så får det bli:
Ps, I love you
Saving private Ryan
Girl interupted (eller hur det nu stavas)
Min bästa väns bröllop
Det finns hur många filmer som helst som jag älskar och har sett ett antal ggr, men är som sagt dålig på namn :) Har väldigt blandad smak när det gäller filmer iaf :)

Vilka land drömmer du om att besöka?
Har aldrig varit utomlands innan, mer än Danmarn och ett snabb besök i Norge, så vill till många länder.
Men drömmer om att ta mig till Maldiverna och Amerika.

Vilka jag awardade står ju längre upp. Hade kunnat skriva till fler, men vem vet. Det kan ju komma fler ggr. Sen kommer jag nog att länka mina "favoriter" här med ändå!

Nu har jag försökt få detta inlägget klart fyra ggr. Därför blev det lite kortfattat för börjar tröttna på att göra om det! Har lyckats radera ett antal ggr när det mer eller mindre varit klart. Ibland är man visst lite klantig! :)


Lite lättare..

Igår så köpte jag mej lite droppar på apoteket för magen. För magen har varit ganska så trög det sista nu och det började kännas lite obehagligt. Dropparna skulle tas på kvällen när man la sig för att sen sköta magen på morgonen. Men, jag kunde inte vänta så länge, så jag tog dem på eftermiddagen, vilket resulterade i att jag spenderade en del av natten på toan. :) Tänk om man bara kunde "lyssna" på det som står! Men, idag så hade jag tappat en del vikt igen, så det känns ju bra :)

Nu är det inte många dagar kvar. Så fort tiden har gått ändå. Trodde att dessa tre veckorna på pulver skulle ta en evighet, men det har faktiskt gått väldigt fort. Börjar att bli nervös på rikigt nu och den där dumma dödsångersten har börjat smyga sig tillbaka. Försöker tänka att det faktiskt är större risk att något händer var gång jag sätter mej bakom ratten i bilen. Så, jag ska nog lyckas dämpa det igen.

På tal om bil, är det någon som vet om man är kapabel till att köra bil ganska så snart efter op, om man orkar med det å så alltså ?

Tog mej en kopp buljong innan, å herregid vad gott det är med sältan! Som jag längtar efter mat med smak nu. Ska handla hem saker å göra soppor nu i helgen. Eftersom jag inte kan smaka av dem nu, så får jag göra på måfå och sen krydda upp när de ska ätas. Men kan tänka mej att allt smakar bättre än modifasten nu iaf. :)


Frustrerande..

Nu har jag stått stilla på vågen i fem dagar. Varför fortsätter jag inte att ge ner i vikt för ? Tycker det är väldigt märkligt när man inte äter något men ändå är lika aktiv som innan ?

Jaja, det lär väl ändras nästa vecka hoppas jag, då dagen är inne :)

Läkarbesök

Idag var det dags för det sista läkarbesök innan op. 
 Besöket var väldigt bra, för det har fått mej mycket lugnare. Jag har inte alls den ångesten som jag haft nu den senaste veckan. Känns väldigt skönt.
 Jag har väldigt svårt för att gå till läkaren, bara det är en ångest för mej. Så att gå dit utan att veta exakt vad som ska hända är en mardröm. Men nu har jag fått svar på mina frågor och de berättade så detaljerat som möjligt vad som händer när jag kommer dit nästa vecka. Så, nu behöver jag inte fundera på det.

Kan knappt fatta att det bara är en vecka kvar. Herregud! Det spritter så i kroppen och jag ser framemot det som bara den. :)

Jag har helt och hållet blivit av med sötsug, känner mej inte sugen överhuvudtaget. Det enda jag vill ha är mat! Hungern vill ju inte riktigt ge med sig. Suget på potatismos börjar övergå till sug på varma mackor. Lite lustigt att man blir sugen på sådant som man normalt inte brukar äta :) Imorgon ska jag göra rotmos i skolan och det är min absoluta favorit, så det lär kännas lite tungt. Men, om bara några veckor kan jag ju göra en rotmos hemma och mumsa på :)

Provade att dricka lite buljong idag för fösta gången. Å gud vad gott det var! Sälta, smaskens :) Är så trött på det söta ifrån modifasten.

Nu får det bli en liten kopp te framför tvn och brasan.


Söndag igen..

Då rusade ännu en vecka förbi. Inte klokt det här ju.
Så nästa söndag lär jag vara vara ett nervrak, eftersom det är dagen innan dagen med ett stort D. :)

Helgen har funkat bra, eller jag har begått en synd. Men, det är bara att ta sig i kragen och fortsätta på rätt spår igen :)

Imorgon är det dags för ett besök hos läkaren, det sista innan operationen. Ska bli spännande. Är nervös bara inför det. Ska bli spännande att väga sig med å se om det hänt något mer. Det är roligare att väga sig på deras våg, för där väger jag lite mindre :)

Nehepp, nu är det dags att räkna påsarna och se hur många till det behövs köpas.

Huvudvärk

Ja, jag ahr en huvudvärk till tusen idag. Måste lyckas bota den på något sätt. Ikväll är det ju fest, pulver fest för min del :) Ska bli intresant och se om man orkar med hela kvällen. Men, lär väl ha såpass kul att jag inte tänker på att energin är borta :)

Dags att skaka till mellanmålet nu.

Nu känns det bättre..

Efter ett samtal med min kära farmor igår och ett samtal med min handledare på praktiken idag så känns allt lite lättare. Så tack ska ni ha!

Dagen har funkat hyffsat bra tycker jag. Även att kvällen har kommit nu så känner jag mej inte direkt hungrig. Är snarare illamående, men det kan ju ha med brist på sömn att göra. Hoppas på att kunna sova lite fler timmar inatt så att jag är pigg för den roliga helgen som kommer.

Helgen kommer att bli en utmaning och min karaktär kommer sättas på prov. För imorgon ska jag på en The Baseballs konsert, vilket innebär att vi ska ut och äta både innan och efter. Men, jag får bita mej i läppen och hålla mej till mina påsar. Men eftersom kvällen/natten blir lång så behöver jag nog ta en extra påse för att orka med det. Det borde ju inte vara så farligt, hoppas jag. Helldre det än att jag äter en portion mat iaf!

Nu ska jag som vanligt ta mej en kopp te för att få upp värmen!

Brr..

Jag brukar i normalt sätt vara väldigt varm av mig. Men nu tycks jag frysa hela tiden. Det hjälper inte hur mycket ja än tar på mej eller om jag sitter framför brasan här hemma, jag fryser ändå. Tycker det börjar bli liite jobbigt, å att det börjar bli rikigt kallt ute underlättar ju inte direkt. Men, det är ju övergående :)

Dagen gick bra, ända till kvällen kom och barnen skulle få kvällsmat. Jag för dit, jag åt en halv macka. Blir så arg på mej själv. Det har ju gått så bra, så varför då göra så ?? Fick ett straff för det iaf. Magen reagerade ganska så hårt. Men, nya tag i morgon som gäller. Å jag ska INTE falla dit för något igen.

Huvudvärken har varit borta ett par dagar, men nu börjar den göra sig påmind igen. Tror det kan ha att göra med den minimala sömnen de senaste nätterna. Har en väldigt jobbig dödsångerst just nu. Det skrämmer slag på mej! Vet inte hur jag ska bära mej åt för att få bort de tankarna. Visst, risken att det skulle gå så illa är liten, men den finns. Å jag kan inte vänja mig vid den tanken. Försöker prata med några om det, men de ber mej bara sluta att prata om det. Kan förstå att det kanske är jobbigt att prata om, det tycker jag med. Men jag behöver prata om det! Jaja, nog om det.

Ska göra mej lite te i ett försök att värmas upp.

Suget..

Dagen har funkat precis lika bra idag. Det känns kanon :) Önskar bara att hungern  kunde ge med sig någongång med. Det är väl den som är jobbigast. Men, nu är jag snart halvvägs igenom, å den som väntar på något gott...

Det finns ett sug som har satt sej som jag inte kan bli av med. Jag är riktigt sugen på potatismos! Vilket är lite märkligt, eftersom jag egentligen inte är specielt förtjust i det. Men jag kan inte sluta tänka på en nygjord potatismos? Är ju nästan som de där sugen på konstiga saker som man kan få under graviditeter.

Å på tal om det så slutade jag med mina p-piller igår. Känns lite dystert, för jag är så nöjd med dem. Ingen mens, och ingen värk. Helt underbart är det med dem. Så, jag vet vad jag har att vänta nu, mens och den förbaskade värken. Men men, det är bara att bita i det sura äpplet :) (nej, försöker inte bli gravid, men får inte äta mina p-piller innan operationen)

Ska göra mej en god kopp te för att försöka få upp värmen.
Frysa tycks ha blivit min nya grej!


Känns bra nu..

Märkligt hur det kan skillja sig mellan två dagar. Igår för jag fullständigt knäckt över att inte få äta och idag har allt kännts hur bra som hellst. Är hungrig och sugen så klart, men det har inte varit specielt jobbigt. Men, det är väl så, det går upp och ner. Å jag är glad så länge det går upp :)

Idag hade det inte hänt någonting på vågen. Tyckte det var lite synd, men det kan ju inte gå neråt var dag. Får se vad resultatet bli imorgon.

Idag har jag lyckats få i mig alla påsarna med. Det har varit lite slarv med det i helgen. Så har kännt mig lite piggare.

Nu ska jag bädda ner mej i soffan med en kopp te och hoppas på att morgon dagen går lika smidigt.


Första veckan..

Ja, då var första veckan gjord, eller jag har en drink kvar att försöka få i mig ikväll bara. Så får väl ta den och skölja ner den med en kopp te.

Hade gått ner ytterligare 0,6 kg idag. Det känns hur bra som helst. Förhoppningsvis kommer det snart att kännas och märkas en liten skillnad i kläderna med. Ser fram emot att kläderna blir för stora istället för att jämt bli för små :)

Jag har under veckan helt och hållet undvikit att göra middag här hemma till familjen, bara för att slippa den frestelsen, min sambo har fått stå för den biten. Men idag var jag snäll å gjorde middag till dem, å det var tufft, rikigt tuff. Jag bröt ihop helt och hållet när jag serverade dem. Usch å fy. Så det ska jag försöka att låta bli å göra fler ggr.

Håller jag bara mej sysselsatt hela tiden så funkar det hyffsat bra, men sätter jag mej ner så kommer hungern krypandes. Misstänker att huset kommer vara skinande rent efter dessa veckora :) Allt ont har något gott med sig!


Viktminskningen

Tänkte skriva lite om hur det går med viktminskningen nu när dieten har kommit igång.

Efter första dagen så var det - 1,2 kg
Efter andra dagen så var det - 0,5 kg
Efter tredje dagen så var det - 0,6 kg
Efter fjärde dagen så var det - 0,4 kg
Efter femte dagen så var det - 0,5 kg

Totalt än så länge - 3,2 kg. Känns ju helt okej faktiskt :)

Man kanske inte ska väga sig var dag, men så länge det går neråt så är det ett nöje att väga sig :)


Sjätte dagen...

Idag var första dagen jag vaknat upp och INTE varitgt hungrig under dessa dagarna. Undrar om det kan vara så att kroppen börjar vänja sig utan mat ?
Så dagen flöt på väldigt bra tycker jag, höll mig sysselsatt hela tiden så tankarna höll sig borta ifrån allt vad mat heter. Men, jag blev lite "försenad" med den ena påsen på eftermiddagen, det gick för många timmar mellan målen. Å det kändes. Jag blev helt yr, magen knöt ihop sig, humöret sjönk till botten och en jobbig huvudvärk kom. Men någon timme efter att jag fått i mig en påse så lugnade det ner sig igen. Så, jag ska försöka att inte slarva med tiderna, utan försöka att hålla ungefär samma tider var dag.

Får erkänna att jag föll dit idag med. Fyy på mig! Min sambo stod och stekte potatis (vilket jag älskar) å det luktade så gott. Magen bara skrek att jag skulle äta en liten bit, å det gjorde jag med. Tror inte det är hela världen, men det var inte bra. Efter en stund så reagerade magen kraftigt. Den tyckte inte alls om det. Så, det blev ett långt toabesök efter det. Med tanke på hur magen reagerade på den lilla biten, så kommer jag i fortsättningen att hålla mig borta från allt vad mat heter.

Den där huvudvärken är inte det lättaste att göra sig av med, den sitter i som en igel. Har inte vågat ta någon panodil eller alvedon heller, vet inte hur magen reagerar på det, om den reagerar överhuvudtaget. Någon som har provat och vet ? För det vore himmelskt att bli av med den som sitter där och bankar på.

Nu ska jag blanda till dagens sista drink, sen blir det nog sängen tidigt. Har lite svårt att sova. Tankarna är många inför operationen, och jag kan inte göra mig bekväm med risken att dö under operationen. Det skrämmer slag på mig!!

/Angelica

Femte dagen.

Jaha, då har den femte dagen med snart passerat. På sätt och vis upplever jag än så länge denna dagen som den jobbigaste. Kan vara för att jag har mått illa hela dagen och haft en fruktansvärd huvudvärk. Skulle tro att det har med dieten att göra. Men, antar att det bara är att bita ihop och kämpa på.

Gissar på att det kommer bli som tuffast nu under helgen när man bara är hemma, har ju inte så mycket ork till att göra något annat heller för den delen. Men, man är ju kanske van att unna sig något gott på helgen, antingen en godare middag eller lite gott framför tvn på kvällen.

Känner lite smått panik över vad jag ska sysselsätta mej med. Har några arbeten till skolan som ska göras, så jag får försöka att lägga min focus där, om bara huvudvärken ville ge med sig.

Får faktiskt erkänna att jag är lite förvånad över att dessa dagarna trots allt har gått så fort och att jag har klarat av dem. Får tänka att det är BARA lite mer än två veckor kvar nu :)

/Angelica


Första veckan

I måndags så började jag då med denna pulver diet. Det känns som om det är den största prövningen jag har utsatts för. Det är tufft i sig att inte äta någonting överhuvudtaget, men att då stå och jobba i ett kök hela dagarna gör utmaningen ännu tuffare. Att känna dofterna av all den goda maten som finns runt om, att tillaga den men inte få brovsmaka en endaste droppe. Herregud, kanske borde jag sjukskriva mej fram tills operationen ? Nej, jag ska klara detta, jag får verkligen känna på självkaraktär.

Nu är det fredag, vilket innebär femte dagen på pulver. Magen tycks ha lugnat ner sig lite, det svider inte så i den som det har gjort tidigare i veckan. Men om jag är hungrig ? Ja, definitivt! Tänk vad gott det vore med en ost macka och en kopp kaffe till frukost.

Men jag sitter här och försöker få i mig min modifast med vaniljsmak. Den är inte så fy skam, men man tröttnar snabbt på smakerna.

Ska snart bege mig iväg till min praktik och kämpa med att motstå alla frestelser.

/Angelica

Början...

Vad jag har väntat på att denna resan ska dra igång, å nu äntligen så har den gjort det :) Känner nervositet och en otrolig förväntan på det hela. Ska berätta lite kort hur det hela började för mej.

Jag satt hemma och funderade återigen över det här med kalori intag. När jag använde olika sidor på internet för att få fram vad jag bör ha för kalori intag om dagen så tyckte jag inte att det stämde alls. Så, jag lyfte luren för att rådfråga en sköterska på sjukhuset. Hon höll med mej om det lät väldigt konsitgt att jag skulle äta trax över 3000 kalorier om dagen. Hon frågade mej mycket om tidigare försök till att gå ner i vikt, vilka metoder jag försökt med och under hur lång tid. Det sista hon frågade var om jag aldrig hade funderat på att göra en gastric bypass poeration. Å visst har jag gjort det, tanken har slagit mej ibland, men jag har aldrig trott att jag skulle få en sådan operation. Hur som helst så bokade hon in mej hos en läkare för att diskutera saken.

När jag skulle på detta läkarbesöket så var jag oerhört nervös. Att gå till läkaren är något som jag verkligen avskyr och undviker det i allra högsta grad. Att sitta där och prata med en främmande människa om mitt problem gjorde mej fruktansvärt nervös. Min vikt är inte det första jag börjar prata med folk om. Det känns så skamset och jag skäms verkligen över att det har gått så här långt.
 Men läkaren var väldigt trevlig och inte alls dömmande som jag hade inbillat mig att han skulle vara. Sagt och gjort så skickade han en remiss till Eksjö.

Ca tre månader efter att remissen skickats så kom kallelsen till en sjuksköterska i Eksjö. När jag öppnade brevet så slog hjärtat volter, herregud, nu gäller det! Ska jag verkligen bli berättigad denna hjälpen ?
Ja, det blev jag. 

Det var i maj månad som jag var på första besöket hos sköterskan, i början på juni var jag på det andra besöket för att träffa hela läkar teamet. Blev lovad att de skulle höra av sig efter semestern för att få träffa läkaren och få ett operations datum.

Sommaren gick, å semestern var över. Förväntan var gång jag såg postbilen komma var hög. Men det kom inget brev. Så, jag började ställa in mej på att det inte blir någon operation. Kände en enorm besvikelse över det hela. Det var ju trotts allt precis i slutet av september månad och jag hade fortfarande inte hört något. 

Men, så fick jag ett samtal den 26/9 ifrån sjuksköterskan. Hon sa att de hade ett datum till mej, måndagen vecka 43 å vid samtalet var det vecka 29. Om jag ville ha tiden så ville de träffa mej redan dagen efter. 

Känslan när hon berättade för mej går inte att beskriva. Men jag blev så glad, jag grät och skrattade om vartannat. Lycka! Så kan man kanske korta ner det. 

Läkarbesöket gick bra och operationsdatumet spikades!

Innan denna operation så ska man gå på en diet i tre veckor innan. Vilket innbar att jag började nu i måndag (det är torsdag i skrivande stund). Denna diet är tuff, väldigt tuff. Jag får inte äta någonting, inte ens en gurkskiva. Jag dricker vatten, kaffe och the, samt dessa pulver drinkar. Så hungern för tillfället är total. Är sugen på saker som jag inte direkt tycker om i normalt fall. Men det går bra. Resultat på vågen har börjat att visas med, och det är otroligt bra sporre till att fortsätta.

Jag kommer att försöka uppdatera här mer eller mindre var dag.

Hur denna veckan har varit kommer jag skriva mer om i morgon, för nu är det dags att blanda till en drink.

/Angelica






Angelica här! Den 24:e oktober 2011 var dagen då mitt liv förändrades. Jag fick då min gastric by pass gjord. Här kan ni läsa om mitt betydligt lättare liv. Men vem är då jag ? Jo, en glad och social två barns mamma. Jag kommer ifrån Halmstad men är sedan år 05 bosatt i Vetlanda tillsammans med Jörgen och våra två barn. Mina dagar kretsar runt familjen, träning, vänner och jobb. Träning har verkligen blivit viktig för mig nu mera och jag mår så bra av den! Har du några funderingar angående operationen, eller något annat med så klart. Tveka då inte, utan ställ frågan. Antingen här på bloggen, eller släng iväg ett mail till [email protected]