Så bra det blev..

Jag hittade motivationen igen! Det glädjer mej väldigt mycket. Så, nu hoppas jag att den är här för att stanna väldigt länge :)

Men jag tar en sak i taget, för humöret pendlar verkligen från dag till dag, nästan från timme till timme faktiskt. Vet inte om det kan bero på mitt slarv med både mat och vätska. Eller jo, egentligen vet jag nog att det är därför. Men jag försöker intala mej själv om att jag inte alls slarvar. Vilken lögnare jag är!!

Nä, det måste ske en förändring nu tycker jag. Det är bara jag själv som kan göra den! Så kom igen nu Angelica å SKÄRP TILL DIG!!!

Får se om jag lyder mej själv eller inte :)

skolan

Du tusan så trött jag är idag. Har knappt sovit något inatt. Så huvudvärken är ganska påtaglig. Ska försöka bota det hela med en lopp kaffe. Hoppas att suget till att spendera dagen i kalfjället kommer. Vet inte vad jag ska baka för gott. Rocken är på, kaffet är upphällt. Så nu kör vi :-) Jag och telen är inte riktigt överens. Så bilden får vara på sniskan :-) Å texten hamnar där den vill...

Motivationen ??

Känner mej allmänt deppig helt plötsligt. Vet inte vad det beror på. All motivation på allt bara försvann.
Tajmingen till det kunde ju ha varit bättre.

Jaja, ska lägga mej nu och hoppas på att det är bättre imorgon.

Natti!

Vågen!

Då var det måndag igen, vilket innebär att det är dags för vågen!

Sedan förra veckan så har jag tappat  0,4 kilo. Det känner jag mej väldigt nöjd med. Men när jag "fusk" vägde mej för några dagar sedan så hade jag gått ner ett kilo.. Men, det är ju så att vikten varierar från dag till dag. Vätskan i kroppen kan variera mycket, eller om man skött magen osv.. Så kanske blir det högre resultat till nästa vecka :)

Sedan min op (24/10-11) har jag nu tappat 17,2 kilo. Gisses alltså!!
Å sedan jag skrev in mej i maj-11 har jag nu tappat 27, 2 kilo. HERREGUD!!! Jag kan inte förstår det. Oj, det är så mäktigt det här!

Nu är det endast 2,8 kilo kvar till mitt nästa mål. -30 kg. Wihoo!! :)

Kan väl sammanfatta det hela med att jag är SÅ HÄÄÄÄÄR GLAD :)


Trevlig kväll!

Igår hade vi bjudit hem ett par vänner för lite middag.
Så dagen gick åt till att förbereda och göra maten. Tycker det är så roligt :)

Jag bakade baguetter som var till förrätten.
Toast med en röra av räkor och kräftsjärtar blev det.

Till varmrätt blev det stekt lövbiff med persilje och vitlökssmör, hasselbackspotatis, morötter, champinjoner och rödvinssky.

Desserten bestod av en mastig chokladtårta med vispad grädde och hallonsås.


Hela kvällen var så trevlig. Vi drack öl och hade det roligt. Vi tog fram vårt Wii spel och spelade. Det här med tv spel är verkligen INTE bara för barn :)



Desserten                                   Ida spelar :)                              Härlig stil på Thomas :)


Vet inte vad jag ska säga om denna bild :)
Men jag härmar Jörgen iaf. Haha!

Nu är det dags att fixa lite lunch.
Ska ta hand om min deg som står på jäsning med. 2 limpor blev det iaf! :)


Sammanträffande ?

Den här inlämningen till skolan ska handla om någon pedagog. Så när jag häromdagen lästa lite på internet så hittade jag en lite intresant konveration mellan ett barn och en vuxen. Samtalet bestod av månen å hurvidare den går när vi går eller inte. Jag tyckte det var intresant att se hur det här barnet tänkte. Det är attid kul att höra hur ett barn tänker om saker å ting :)

Det som i denna situationen är lite rolig nu då är att imorse när jag följde barnen till dagis så frågade min son jonathan varför månen går när vi går och stannar när vi stannar. Så vi hade ett litet samtal om det hela. Sen när jag kom hem och satt vid datorn och kollade en av bloggarna som jag brukar kika in till, min systers så hade hon skrivit om att hon hört ett barn diskutera det här med månen och om varför den går när vi går med sin pappa.

Visst är det ett märligt sammanträffande :) Men roligt så klart!


Jag vill följa med!!!

Idag är det kryssningsdags. Många av dem vars bloggar jag följer ska åka med idag. Önskar så innerligt att jag kunde följa med. Hoppas verkligen att det kommer fler chanser och att några av er kan tänka sej att åka igen :)

Jag hoppas att ni får en super bra resa! Ha lite roligt för mej med.
Får erkänna att jag är lite smått avis :)


Självstudier..

Då var det en dag med självstudier. Undrar hur mycket jag kommer att få pluggat ?
Att sitta hemma när man har självstudier är inte det optimala. Iaf inte för mig. Man ser ju allt annat som skulle behöva göras.

Jag har ett arbete i pedagogiskt ledarskap som ska skrivas. Detta är inte mitt ämne. Jag har ganska svårt att formulera mej på papper. Men, det får gå ändå :) 

 


Inte som alla andra..

Idag i skolan så var vi på studie besök på Hooks herrgård. Jisses vilket ställe det var. Så himla fint och mysigt. Kände direkt att där är verkligen ett ställe som jag skulle vilja jobba på. kolla in deras sida här .
 Det låg så fint intill en sjö.

Vi åt våran lunch där med. Först hämtade man mat på det kalla bordet som var deras salladsbord. Redan där blev jag mätt. Sedan var det dags att hämta den varma maten, blev då mer än mätt så jag kunde inte äta upp det lilla jag tog. Sen var där även ett dessertbord och ett kaffebor där det fanns kakor. Så, man behövde verkligen inte gå hungrig därifrån.

Det är vid sådana här tillfällen som jag tycker att operationen känns lite jobbig. För det var som sagt bara en lunch, så man sitter inte å äter hur längesomhelst. Så man hann inte smälta maten mellan gångerna som alla gick för att hämta ny mat. Det känndes lite tråkigt och jag upplevde det som lite jobbigt att inte kunna göra som de andra. Som tur är så händer detta inte specielt ofta :) Men nu kändes det verkigen att man inte var som de andra när det gäller maten.

Efteråt så mådde jag inte bra kan jag säga. Usch. Vi satt och lyssnade på en som pratade om vin och mat med oss. Jag hade hjärtklappning utan dess like, från att jag hade frusit hela dagen till att bli hur varm som helst. Kändes mer eller mindre som om jag skulle simma. Det var självförvållat, det vet jag. Som sagt, får vara glad att dessa situationer inte ligger i vardagen.

Så det här med att äta en tre rätters ute på restaurang är väl inget att rekomendera. Eller om man kan få sitta lääänge så går det väl :)




Det funkar!

Ja, att lägga upp bilden funkade iaf. Sen texten går ju att diskutera. Det ska så klart stå att jag provade att lägga upp en bild med nya telen, inte med nya yrken :)
Men texten blev konstig överhuvudtaget. Var tvungen att ändra redigerare när jag skulle skriva. Så, det här med att blogga via telen å få till en bild är nog inte min grej. Om jag inte lyckas komma på hur man gör för att det ska bli bra :)

Idag mår jag mycket bättre. Hade ont i huvudet på morgonen bara, men det har släppt nu. Under förmiddagen kände jag mej lite konstig i kroppen, men det har också släppt nu.

Jag är så himla trött hela tiden. Vet inte rikigt vad det beror på. undra om det kan vara någon liten brist i kroppen. Skulle iaf vílja lämna prover för att se att kroppen får det den behöver. Tycker det är lite konstigt att vi som är opade i Eksjö inte har fått gå å lämna något prov.

Jag har ganska så svårt att få i mig mellanmålen med. Det är inte så att jag inte kan äta, utan jag tänker helt enkelt inte på det. Har svårt att få in rutinen på det hela. Kanske skulle man börja ställa ett litet larm på telen så den talar om för en att det är dags att äta. Får väl se hur det bli med det.

Nu ska jag sätta mej å försöka skriva en inlämingsuppgift till skolan. Phuu, jag är aldeles för trött för det. Men, det måste göras. Ska ta mej en macka av mitt hemlagade bröd så jag får smaka på det :)

test

Privat att lägga upp bild här med nya yrken. Funkar det så är det en bild på de nya lamporna i vardagsrummet.

Massa nytt..

Efter några timmars sängläge och efter panodil och mat så började jag känna mej bättre. Vet inte vad det var för konstigt som hände innan, men det var ganska otäckt iaf. Rycker fortfarande till lite i överkroppen ibland och det känns allmänt konstigt, men jag mår iaf bra.

Det som stör mej är att jag inte kunde vara kvar i skolan. Tycker inte om att gå ifrån, för jag hatar att missa. Men men, inget att göra åt nu.

Vår dator har strulat väldigt mycket för oss sedan vi köpte den för ett år sedan. Har haft inne den på lagning och vi har formaterat den ett par ggr men det hjälper inte. Så idag när det tog över en timme för att starta skrället så tröttnade jag. Så, vi åkte iväg för att köpa en ny dator. Vi har pratat om det ett tag, men skjutit upp på det eftersom datorn vi hade hade "bra dagar" med.

Vi skulle bara ha en dator. Det var allt! Men vi åker därifrån med en ny mobil till mig och parabol! Hur gick det till ? Nä, det är faktiskt inte så farligt. Mitt aboneman på telen går ut om ett par veckor, så jag förnyade bara det så fick jag en ny telefon :) Jag har velat mellan ett par nu ett tag, men idag lyckades jag bestämma mej. Så det blev en samsung galaxy S2. Har bara hört bra om denna, så håller tummarna :)

Vi har i nuläget boxer till vår tv. Men vi är inte helt nöjda med det eftersom vi ofta får störningar när vi ser på tv. Sen ville min sambo ha lite fler kanaler med, så han har länge pratat om att skaffa parobol och fler kanaler. Å idag då när vi var i butiken så fick vi ett kanon erbjudande. Det var MÅNGA kanaler för endast 40 kr mer i månaden än vad vi betalar nu. Sen kostar ju den där boxen, lådan eller vad det nu heter 2000 kr. Men, det fanns nu en special kampanj, så vi fick denna låda gratis. Plus att de kör hem allt och installerar det åt oss. Så vi har gjort bra affärer idag :)

Svärmor och svärfar följde med oss, för datorns kvitto skulle stå i deras namn. Så det sutade med att de köpte sig en TV samt att de tecknade för fler kanaler de med :) De hade visserligen pratat om detta innan, så de passade på att så till idag.

Jag kommer att hamna lite efter i alla bloggar som jag läser. För att adresser ligger ju sparade på den andra datorn å just nu så orkar jag inte skriva av alla. Men är så nyfikna på vad ni har för er ju. Så är det någon av er som känner för att slänga iväg ett mail till mig eller skriva en komentar här så jag får era adresser så vore det väldigt uppskattat :)


Darrig..

La mej igår och vaknade idag med en fruktansvärd huvudvärk.
Jag åkte till skolan iaf i hopp om att den skulle gå över.
Tyvärr blev det inte så, utan det blev bara värre och värre. Började må rikigt dåligt tillslut. Har nu under flera timmar varit skakig i överkroppen och rycker till flera ggr. Vet inte vad det är, men obehagligt till tusen är det iaf.

Huvudvärken har lättat något efter att jag vilat, men skakningarna och ryckningarna sitter fortfarande i.
Har fått i mig lite lunch nu, hoppas på att det gör att det går över.
Ska lägga mej i vila igen nu.


Härliga barn!

ÅÅ vad man kan få sig många härliga skratt under en dag. Att bara lyssna på barnen.
Min son, Jonathan blir fem i september. Så han är verkligen i en ålder då han funderar mycket och frågar väldigt mycket.

När han lägger sig på kvällarna så brukar han oftast somna väldigt fort. Men inte häromkvällen. Ungefär en timme efter att han lagt sig så ropade han på oss. Då hade han legat och funderat.

Han funderade då på hur det är och hur det blir när man växer. Han förklarade att benen växer och blir jätte stora. Och i huvudet så växer hjärnan mycket och blir jätte stor den med :)
 Han var så fullt allvarlig när han förklarade, så det märktes att han verkligen legat och funderat på detta länge.

Kom å tänka på det nu bara å blev helt varm i kroppen!

Sen sa han en liten rolig sak innan med. Det är ju inte lätt att veta vad allt är.
Men jag åt alldeles för fort igen idag vid middagen, (när ska jag lära mej???) så kände att jag började må lite dåligt. Då säger Jonathan "mamma, jag har en dumping". Jag svarar honom att det kan han inte ha. Å då frågar han hur dumpingen ser ut och om den är rund. Hihi, undrar hur hans bild av en dumping ser ut ? :)

Ibland önskar jag verkligen att man kunde komma in i huvudet på barnen å höra deras tankar om saker å ting :)


Det kostar att vänta..

Efter skolan idag så åkte jag å köpte den där taklampan som vi skulle ha. Jörgen håller just nu på att försöka att få upp den i taket. Man ska inte tro att det bara är att köpa å sen hänga upp den lite smidigt. Neej då, det måste ändras, kapas å grejas innan man kan få det på plats. Men snart så :)

Har länge velat att koppla ihop min dator med vår tv. Anledningen är att jag vill kunna lyssna på radio ifrån datorn och musik som jag har på den via högtalarna som vi har till tv:n. Jag var inne i butiken två ggr, å pratade med två olika expiditer. Den ena säger att det går att fixa om hon bara får veta precis vilken tv jag har å den andra säger att jag kan få bild men inget ljud. Hmm..Det var ju ljudet jag var ute efter ju! Det blev med andra ord en massa krångel, så jag struntar i det hela. Varför ska det tekniska vara så förbaskat krångligt för ?

Medans jag väntade på att sambon skulle komma hem så han kunde kolla upp alla siffror och bokstäver till vår tv så gick jag in en sväng på jysk. Gick bara in för att kolla lite och fördriva tiden. Men när jag gick ut så hade jag två nya kuddar och täcken med mej :) Det kan bli dyrt att vänta :)


Vågen!

Denna veckan var det bättre resultat än förra.

Så, på en vecka har jag nu tappat 1,6 kilo. Det är helt klart godkänt :)
Sedan operationen har jag nu tappat 16,8 kilo.

Totalt sen inskrivningen i maj så har jag tappat hela 26,8 kilo!

Vilka siffror det är. Herregud! Inte konstigt att det är svårt att fatta det.
Nu har jag ungefär 20 kilo kvar att bli av med. Så, jag är mer än halvvägs iaf :)


Liten "före och efter" bild.

När jag rensade i min garderob (inlägget finns här) så sparade jag några tröjor som jag kunde ha här hemma som mys plagg typ.

Denna var en av dem som jag sparade. Gisses, tänkt att jag faktiskt mer eller mindre har fyllt ut den. Den stannade uppe över höfterna med, men det gör den inte nu. Så, lite har det visst minskat där!

Ni anar inte vilken känsla det här är. Eller jo, ni som så klart gått igenom samma sak gör ju det :) Å ni som väntar på er operation, ni kommer med snart hit. Å det är helt underbart :)

Letade efter bilder då jag hade denna tröja på mej. Den enda jag hittade var denna, inte den bästa att se skillnaden på kanske, men iaf.

Å usch, jag skäms över mej själv. Det tar emot att lägga upp den. Men, denna tiden är nu förbi!

Bilden är tagen i april förra året. Det är min sambo och våra två barn som är med. Speedway debut för året :)


Före...

Efter!


Snö = Pulka!

Äntligen har snön lagt sig! Som jag/vi har längtat. Tycker visserligen att det är lite sent, men ändå :)

Så idag efter frukosten så dammade vi av pulkorna (stavning?) och begav oss mot backen. Min son, Jonathan fick en snow racer i julklapp så nu äntligen fick han prova den :)

Visst blir man som barn på nytt när man väl står där uppe i backen ? Jag blir det iaf. Så roligt det är :)

Jag köpte ett par termobyxor till mig själv förra året. De gick att ha då, men var knappt jag vågade att sätta mej ner med de på för risken att de skulle gå sönder. Med andra ord var de väldigt tajta. Idag tog jag fram dem igen å gissa vad... De var för stora :) Wihoo!!! När jag sprang upp i backen fick jag dra upp byxorna hela tiden. Kläderna som jag hade året innan brukar aldrig passa året efter. Men i år var det ju av annan orsak. Att de var för stora, det normala är att allt blivit för smått. Så, jag är väldigt glad.

Men det som gör mej absolut mest glad är att jag nu orkar. Innan när vi åkt pulka så har jag mer eller mindre varit helt slut efter att gått upp för backen en gång. Men inte nu, nu sprang jag upp för backen som ingenting (kondisen är på botten, men det är inte lika tungt). Vi sprang och jagade varandra med snöbollar. Det var ingenting som var tungt och jobbigt. Vi hade det väldigt roligt tillsammans hela familjen. Jag var nu delaktig i leken istället för att stå brevid å titta på. DET känns så otroligt bra!!!

Den här operationen har verkligen gjort att jag får tillbaka mitt liv mer och mer! Å hur otroligt glad jag är över det går inte att förklara!

När vi kom hem så stannade vi i trädgården och byggde två snölykttor som vi ska tända till kvällen. Jörgen (sambon) satte igång ett snöggubbe bygge med. Vi slutförde den tillsammans. En annorlunda snögubbe blev det. För det gick inte att rulla tre bollar.

När vi kom in så gjorde vi lite varm choklad med vispad grädde och kanelbullar! Mums!


Ser ju inte ut som en muntergök. Men det var jag :)

Välförtjänt dumping..

Min mage var inte förtjust i maten innan. Tror det blev lite för mycket fett. Men, gott var det :)

Å nu mår jag ju bra igen. Så får väl säga att det var värt det. Å visst måste man väl få unna sig lite godare och onyttigare middag någon gång ? Det tycker iaf jag. Om jag bara kunde lära mej att äta lite långsammare. Tror att den största boven till illamåendet är det!

Fram och tillbaka..

Herregud vilken lampjakt det blev!

Vår kära lilla stad har visst inte en enda lampaffär! Vilket idag var väldigt retfullt.
Vi åkte till europa möbler och tittade lite. Hittade en lampa att ha över köksbordet, men ingen av oss blev direkt kära i lampan. Så, vi åkte vidare till grannstaden Eksjö.

Där gick vi in i en affär, materialmännen. Hittade en lampa som jag föll för. Å när jag såg priset föll jag bokstavligt! 4800 kr!! Får man ta så mycket betalt för en lampa ?? Herregud.. såå märkvärdig var den inte. Men andra ord köpte vi den inte!!

Klockan tickade på, så vi behövde ta en fika någonstans. Det blev inte världens mysigaste ställe, men vad gör det. Jag kom nämnligen fram till att det var billigast att fika på sjukhuset, så dit åkte vi :) Haha, inte det första stället man tänker på direkt när man ska ut och fika, men vi hade det mysigt iaf :)

Sen begav vi oss till nästa grannstad, nässjö. Där kikade vi in på Mio. De hade inte heller några lampor. Eller jo, e köpte vi. Till våran hall/koridor att ha på väggen. Men kökslampor tycks det inte finnas gott om. De hade bara samma som vi hittade på EM. Men på Mio kostade den 300 kr mer. Så vi bestämde oss för att åka hem till Vetlanda igen å köpa den lampan där.

Men vi stannade till på Karlsson, å där hittade jag lampor till vardagsrum fönsterna. Ska ta bilder å lägga upp sen med :)

När vi kom till EM igen så hade de gevetvis stängt. Så ingen kökslampa. Men, har jag klarat mej utan en i snart fem år, så ska jag nog klara mej tills på måndag :)

Nu ska jag fixa middagen. Hasselbacks potatis, bea sås, lövbiff med vitlökssmör och persileslungade morötter står på menyn :)

Lampjakt!

Då var det lördag igen. Tror jag har missat veckan som sprungit förbi.. Det går för fort!

Har jobbat ett par timmar nu på morgonen. (vården)

Så nu ska hela familjen åka iväg för att leta efter lite lampor. Vi ska ha två kökslampor, en över bordet och en annan. Sen ska vi ha nya lampor till fönstret i vardags rummet. Min lilla flicka hade sönder en av dem i veckan. Men jag är INTE ledsen för det. Har velat byta de lamporna i flera år :)

Hoppas ni alla får en underbar lördag!

Inte helt nöjd..

Igår kväll blev det 30 min crosstrainer. Hade velat stå längre, men var så jäkla trött! Höll på att somna i duschen efteråt :)

Ikväll blev det med bara 30 min! Imorgon får det bli andra bullar minsann! Men, får väl tänka så att 30 min är bättre än inga alls ?

Om det blir som jag vill så blir det en tur till gymmet efter skolan. Sen tänkte jag ta mej en tur det på lördag efter jobbet med. Så lite fler minuter denna veckan kommer det bli iaf :) För just nu så är jag inte rikigt nöjd.

Men vet ni vad. Det är bara jag själv som kan ändra på det!
Så imorgon åker piskan fram!

Semla..

Tog mej en bit av en semla innan :) Mums så gott det är!

Äter aldrig det annars eftersom jag inte tycker om grädden å bullen i sig kan kvitta. Så idag åt jag precis det jag ville ifrån en bulle. Så det blev ett halvt lock och en tesked med den goda mandelmassan. Precis så jag vill ha det! Nu finns det ju en ursäkt till att förstöra en hel semla, hade ju omöjligt kunna äta en hel :)

Trött ?

Ja, jag är rikigt trött. Har varit det precis hela dagen. Vet inte rikigt varför, jag har ju sovit bra inatt.

Sitter med barnen nu å ska gosa med dem framför bollibompa, men ögonen de går i kors. Finns en liten risk att jag slumrar till. Denna typen va trötthet var väldigt längesedan jag upplevde.

Så lär väl somna under träningspasset på crosstrainern sen.

Hoppas ni alla haft en bra dag!

GBP-bild.

Minnet är bra men kort!

Har fått frågan flera ggr nu om vad de gjort i magen. Så, här kommer den utlovade bilden. Bilden är lättare att förstå än när jag ska försöka förklara :)

Det här med att förklara är inte rikigt min grej har jag kommit fram till!

Så, bilden får tala för sig själv. Har googlat runt efter biler, å detta var den bästa jag hittade.




Utmaningen!

En utav de bloggarna som jag följer har satt igång en utmaning. Eller hon som skriver bloggen har gevetvis gjort det :)

Denna utmaning är till för dig själv. Det är ingen tävling mot andra, utan ett sätt att motivera sig själv till träning.
Under en begränsad tidsperiod så sätter man upp ett mål i sin viktminskning samt ett mål med antal minuter i veckan som man tror sig kunna träna. Sen rapoterar man till henne en gång i veckan om eventuell viktminskning och antal tränade minuter.

För mej är det här iaf en hjälp på traven till att träna. Det sporrar mej.

Läs Heas blogg här och kolla in hennes utmaning här.

Glädjetårar!

Mina kock kläder i skolan har varit för stora är bra tag nu. Å idag när jag tog på mej dem å såg mej i spegeln så såg det inte riktigt klokt ut. Det såg ut som om jag tagit på mej säckar. Så, fick kolla lite bland deras kläder å låna av dem.

Tog fram en rock i st M och tänkte att det kan jag aldrig ha. Provade den iaf för att se hur mycket som fattas tills den passar. Till min stora förvåning så passade den! WOW! Blev sååå glad. Hittade inga byxor i rätt storlek heller. Men tog fram ett par som jag trodde var iaf en storlek för små å provade dem. Å de passa med! Så min dag började väldigt bra!

När jag tagit på mej och såg i spegeln (har ingen helkropps spegel hemma, så ser aldrig hur jag ser ut) så kom tårarna. För nu såg jag verkligen skillnaden på mej själv. Känner det inte, men jag såg det nu! Å det känns så jäkla bra!! Men huvudet hänger inte med. Men, den kommer väl ifatt så småningom :)

Tog en liten bild för att visa. Jag vet att jag ska ha en bild någonstans på mej själv i kock kläderna som togd för typ ett år sedan. Men hittar den inte nu. Men gör jag det så ska jag lägga upp den som en liten före och efter bild :)



Som sagt, önskar jag hade den där "före" bilden. För inte lätt för er att veta hur jag såg ut innan ju!

P-stav

Ja nu sitter den där i armen. Skönt att ha det gjort! Kan informera om att det inte gjorde ont alls, jag tyckte inte det iaf. Men det är väldigt olika sa hon (barnmorskan) till mig.

Under själva ingreppet eller vad man nu ska kalla det så frågade hon hur det kändes. Jag frågar om hon stuckit in nålen än å hon svarar att det var klart. Så, ingen smärta alls. Kände inte ens sticket. Så den där emla (bedövningen) skötte sitt jobb bra!

Nu efteråt dock så känns det en del. Men, det är ju övergående som tur är :)

Nackdelen med det hela är att jag inte får träna någonting med armen idag. Inte ens stå på crosstrainern. Jag hade ju planerat en tripp till gymmet efter skolan, men så blev det inte! Får ta mej en längre promenad istället. Känns väldigt tråkig faktiskt. Såg fram emot att jag skulle dit idag, plus att det var den enda dagen som jag kunde denna veckan med bortsätt ifrån på fredag då. Sambon jobbar eftermiddag denna veckan, det finns ingen möjlighet att för mig att komma iväg.

Det får bli ett dubbelt pass på crosstrainern hemma imorgon istället.


Vågen!

Inga goda resultat denna veckan.
Men, det är väl så att man stannar upp en period å sen kommer igång igen.
Eller om det kan ha varit första veckan med "riktig" träning som har påverkat ?
Jag vet inte, men hoppas på mer till nästa vecka.

Så, denna veckan blev det -0,1 kilo.
Det är ju iaf ett -.
Men när jag vägde mej för några dagar sedan så hade jag gått ner 0,3 kilo, så har gått upp lite igen ju.

Men men, ska försöka att inte lägga något större missnöje över det. Är bara van att tappa runt ett kilo i veckan, så kan inte hjälpas att jag blir liiite besviken.

Bakdag

Vilken bakdag det blev idag. Så var det inte planerat ju. Men å andra sida, varför alltid göra som man planerat ? :)

Har bakat fyra brödlimpor, en omgång sirapskakor, 80 kanelbullar och 80 mandelsinbullar. De sistnämnda där var en fyllning med mandelmassa och apelsin. De blev väldigt goda och lite annorlunda. Jag har iaf inte smakat på det innan. Så dem kommer jag att göra fler ggr :)

Baket tog mej större delen av dagen. Fick hjälp av min lilla dotter med :)

På eftermiddagen fick vi lite trevligt fikabesök, perfekt när det fanns nybakat att bjuda på :)
Sen var det hög tid att fixa middagen.

Så, den där promenaden som jag skulle tagit idag blev inte av. Det stör mej en hel del faktiskt. Men, imorgon blir det en sväng till gymmet iaf :)Har tre timmar på mej att träna imorgon, så ska se till att få en del gjort :)

Imorgon ska jag även sätta in p-staven. Hoppas verkligen att den kommer att funka bra.

Nu ska vi mysa i soffan lite å kolla på film.


Så glad :)

Så roligt det var att jobba idag. Jisses vad bra jag trivs där. Så nu är det inte alls så givet vilket jag triv bäst med, undersköterska eller kock. Det skiljer ju sig en hel del om man säger så. Men, det är ju kock jag velat bli sen jag var yngre, så jag tror väl det är det jag kommer söka mej till. Men jag hoppas att jag alltid kan komma tillbaka i vården å vicka lite :)

Fick med familjen ut på en promenad innan. Men fyy så kallt det var. Vindarna var som isbitar som slogs mot ansiktet. Men det var skönt att få komma ut på en promenad iaf :) Någon annan form av träning blir det inte idag.

Imorgon (söndag) om vädret inte är allt för jäkligt så ska jag ta mej ut på promenad utan familjen. Fick ett tips idag om en annan runda. Vet inte varför jag inte tänkt på den innan, för rundan är jag välbekant med. Har kört den och ridit den flera ggr. Fast, det kanske är den där väldigt långa backen som gjort att minnet av rundan försvunnit ? :) Hehe, kan var så. Men imorgon tänkte jag bemästra den iaf. Sist jag upp för den så trodde jag att jag skulle dö. Phuu.. så hoppas att det är lite lättare nu.

Nu ska jag hålla lite lördags kväll i soffan innan det är dags att besöka sängen.

Hoppas ni har haft en bra dag!

Solen

Vilket härligt väder det är.
Har en delad tur på jobbet idag, så är hemma ett par timmar nu. Så nu ska jag ta med mej familjen ut på en härlig promenad i solen! :) Tänk så pigg man kan bli av lite sol. Önskar det var strålande sol var dag!

Hoppas ni har en trevlig dag!

Mår så bra!

Jag tror att det kan vara så att lite granna självförtroende är på väg till mig. Det är en okänd känsla för mej. Eller självförtroende är väl kanske att ta i, men lite bättre självkänsla iaf.

Var på gymmet och tränade idag med. Så glad för det! :) Å jag känner mej inte så obekväm som jag trodde att jag skulle göra vid maskinerna. Innan har jag kännt mej som en stor klumpig valross, det har känts jobbigt och bökigt. Men inte nu! Känner mej aningens lättare och lite granna smidigare. Det är också en ny känsla, så försöker göra mej bekant med den. Nästa vecka ska jag antagligen hoppa i bassängen och prova på djupvatten gympa. Har aldrigt gjort det innan, men det ska ju tydligen vara en bra träning. Någon som provat ?

Jag känner mej helt enkelt lite mera bekväm med mej själv och det gör att jag mår bra :)

Sitter som en smäck..

Precis som jag trodde så skulle träningsverken komma. Dock blev det inte lika mycket som jag hade räknat med.
Men visst är det väl så att man ska ha träningsverk efter att man varit på gymmet ? :)

Ska ta mej en sväng dit idag med efter skolan.

Ha en trevlig dag!

Tack, älsklingen min!

Kan bli så trött på mej själv att jag stressar upp mej för saker som man inte behöver stressa upp sig för.
Idag blev det så. I mitt tidigare inlägg så skrev jag om att gymmet hade stängt under några timmar på eftermiddagen, just under de timmarna som jag hade planerat att träna.

För mej att gå till gymmet kräver en hel del mental förberedning. (när jag ska gå själv)
Jag känner mej fruktansvärt obekväm, det känns som om jag inte alls hör hemma där och att alla stirrar på mej och skrattar mej bakom ryggen. Löjligt va ? Men så är det!

Med tanke på att jag då inte varit där på några år, så kändes det ännu mera olustigt att gå dit samtidigt som jag verkligen, verkligen vill. Ville egentligen inte gå själv, men eftersom de timmarna jag hade tänkt gå dit så skulle det inte vara så mycket folk där, så det kändes helt ok. Men som sagt, det var stängt och skulle öppna vid halv fem då de flesta slutat jobba. Vilket innebär mer folk så klart.

Direkt kände jag att det tog emot att gå dit, kände att jag tänkte strunta i det. Kände då med igen gamla mönster som jag sååå gärna vill komma ifrån.

Gjorde en chansning å frågade min sambo om han kunde tänka sig att följa med. Trodde han skulle säga nej, så blev väldigt glad över att han sa ja :) Han tränade med där förnågra år sedan, vi tränade tillsammans. Så jag ringde bara och fixade barnvakt så vi kunde åka tillsammans :)

Det var så himla skönt att få träna! Imorgon ska jag dit igen, men själv. Men tycker att det känns ganska så okej. Måste ju ta tjuren vid hornen :)

Efter träningen så gick vi till relax avdelingen å satt en låång stund i bubbelpolen. Herregud vad skönt det är!!! En sådan skulle jag kunna tänka mej att ha hemma :)


Så himla typiskt!

Kom på att jag såg på gymmets öppettider att det var en dag i veckan som det var stängt under ett par timmar på eftermiddagen. Så, kollade upp detta nu. Å gevetvis så är det stängt IDAG mellan 14-16.30. Jag slutar klockan 14 idag å hade ju tänkt att åka och träna direkt då. Så, känner mej aningens besviken nu!

Det är väl så himla typiskt. När man bestämt sig för en sak och äntligen ska komma igång så blir det inte så.

Men, får väl åka in vid halv fem då. Ville ju att det skulle vara lugnt på gymmet när jag kom första gången eftersom jag inte alls är bekväm. Men det lär inte vara lungt vid den tiden, för det är ju då de flesta slutat jobba.

Det  är såå himla typiskt!!!


Reebok

Efter skolan idag så blev det en kortare tur på staden för att se om man kunde fynda lite i rean. Men nej, det gjorde jag inte. Men har inte långt ifrån till mindre storlek :)

Igår var jag hos barnmorskan för att prata lite om annat preventilmedel. Äter för tillfället p-piller, men efter operationen är dem inte alls lika säkra längre å vi vill inte riskera att bli gravida. Så därför har jag bestämt mig för en p-stav. Är inte rikigt bekväm med tanken, men helldre det än att jag skulle bli gravid när vi "bestämt" att inte ha fler. Så, på måndag ska denna lilla sak sättas in. Dum som jag är så tittade jag idag på hur nålen såg ut, eller det jag kunde se av den iaf. Som sagt, det var dumt ut. Jag tycker inte om sprutor, å detta var något rörliknande. Men men, det blir nog bra :)

Var idag inne på Medley med. Så, imorgon börjar jag att träna :) De hade gjort om gymmet sedan jag var där sist, så tror att jag nog ska kunna trivas lite bättre nu. Är helt bestämd på att börja iaf. Men helst så vill ju jag träna bodypump, men tyvärr så erbjuder inte dem den träningen. Så kommer nog snart att säga upp detta gymkortet för att sen skaffa ett annat på ett annat gym istället. Men som sagt, ska ge det en chans iaf :)

Tittade in på team sportia med för att hitta ett par träningsskor. Hade en himla tur faktiskt, för de skorna jag köpte skulle kostat 999 kr men jag fick dem för 499 då det var nedsatt pris. Känner mej nöjd med det köpet :) Det blev dessa reebok skorna. Fast de var helsvarta. (tror jag).

Gymväskan är packad för morgon dagen. Håller tummarna hårt för att det inte ska vara mycket folk där när jag ska dit. Känner mej väldigt obekväm. Men, det hoppas jag snart vänder!

Sitter nu å äter lite kesella. Sist jag åt det så tyckte jag inte alls om det. Men idag var det helt okej. Blandade i en liten skvätt saft och lite nötter. Vill ju komma åt de där proteinerna.


Vardag..

Ja nu har äntligen vardagen infunnit sig igen. Känns så skönt.

Inatt så föll snön så fint med. Lite synd att den kommer nu när lovet är slut, men men. Hoppas att det blir någon dag som vi kan åka pulka med barnen iaf.

Idag fick jag hem mitt proteinpulver som jag beställt. Ska prova med att dricka en om dagen. Har en lite känsla av att jag äter lite för lite protein. Sen kan är det ett bra mellanmål då jag är slarvig med att få i mig det. Har hört att denna ska vara god, så jag hoppas det. Dyr var den inte iaf.

Har legat vaken halva natten, så ikväll är jag rikigt trött. Så det blir nog sängen ganska snart efter att barnen lagt sig.

Imorgon efter skolan så ska jag åka till Medley. Har ett träningskort där å tänkte komma igång med träning där igen nu. Var väldigt längesedan jag var på detta gymmet, så vill ha en genomgång av maskinerna. Hoppas jag kan få boka in det redan nu i veckan. Ska även köpa mej ett par inomhus träningsskor :)


Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3354472/angelica?claim=ttvh852h9qj">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Träning!

Yes, idag blev årets första träning av :) Alla förkyldnings symptom är borta!

Idag körde jag 30 min crosstrainer sen tog jag fram mitt wii fit plus. Kan låta lite löjligt kanske, men, det finns bra träning där :) Svettig blev jag och känner mej mör i varenda muskel.

Känns skönt att komma igång igen!


Vågen!

Ännu en vecka har passerat och det var återigen dags att kliva upp på vågen.
Detta har varit en vecka helt utan träning. Endast en kortare promenad har det varit. Men ändå är det fina resultat :)

Så, på en vecka är det - 1,4 kilo.
Totalt har jag tappat 25,1 kilo.

Nu är nästa delmål uppnått med, -25. Nästa får bli -30. Gissa om jag är glad :)
Har svårt att ta det till mig.



Alkohol debut..

Hann aldrig med datorn igår, å knappt att jag gjort det idag heller. Så har lite att ta igen nu i min läsning tror jag :)

Dagen sprang bara förbi igår. Bakade fler brödbullar, morotsbröd. Väldigt goda enligt mitt tycke.
Hade lite bananer som såg väldigt ledsna ut, så letade upp ett recept på bananmuffins. Jag hittade det här och de blev väldigt bra. Stora och fina :) Skulle ha bakat mycket mer bröd, men dagen blev inte rikigt som planerat.

Jörgens bror och hans sambo kom till oss på kvällen. Vi bjöd på lite mat och dricka. Så, igår hade jag min alkohol debut efter operationen. Drack en drink och ett glas vin. Så det var inte så mycket och jag drack det hela på typ 4 timmar, så väldigt lungt var det :) Kände av det lite, blev lite påverkad i huvudet. Men absolut inte onykter eller full. Så nu vet jag att ett glas vin och en drink tål jag iaf :)
Vi hade det väldigt trevligt. Gillar sådana kvällar mer än när man går ut för att dansa/festa. Gevetvis kan det med vara kul, men att vara några stycken som träffas hemma, äta lite god mat, dricka lite gott, prata och kanske spela något roligt spel tillsammans är oftast roligare.

Idag har tomtarna åkt ut. Stakarna fick åka dem med. Hade tänkt att ha dem kvar tills nästa helg, men nu känns det skönt att det är gjort iaf.

Vi har även varit på middag hemma hos svärföräldrarna och nu ikväll har vi haft lite trevliga kaffegäster. Så denna dagen har med sprungit bort.

Kvällen är kommen, barnen sover så nu blir det lite mys i soffan innan det är dags för sängen. Imorgon börjar vardagen igen, vilket känns väldigt skönt så att man får lite rutin igen. Eller nä, jag börjar min vardag igen med att vara ledig. Men på tisdag, då ska jag tillbaka till skolan igen :)

Hoppas ni alla har haft en kanonhelg!

Recept - Snabba frukostbullar

Det här behöver du:

4 dl Vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk sirap
3 dl filmjölk

1 ägg till pensling och vallmofrön till garnering

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de båda mjölsorterna, bakpulver och salt i en bunke.
Rör ner sirap och filmjölk i mjölblandningen. Arbeta ihop allt till en deg.
Forma 12 bullar av degen. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Vispa ägget lätt och pensla bullarna. Strö på lite vallmofrön.
Grädda bullarna mitt i ugnen, 10-15 min.

Hur smidiga som helst :)


Gubben fick bestämma..

Idag fick gubben bestämma vad han ville ha till middag. Han fick helt fria händer. Var det dumt ? Mjo, lite kanske. Han valde pizza!!!

Det är något som vi äter typ 3-4ggr om året. Jag och barnen delade på en pizza å lite mindre än halva den blev kvar. Jag åt nästan bara champinjonerna och annanasen som låg på. Mådde som tur var inte dåligt efter, var lite orolig för det.

Men vi har iaf kommit fram till att hemladad mat är såå mycket godare än de där pizzorna. Så hoppas det dröjer länge tills nästa gång.

Jörgen (sombon) måste verkligen gilla min mat. Eftersom förr var hans favorit pizza och han åt det väldigt ofta. Tjohoo vad skönt att jag kunnat omvända det där :)

Provade på ett recept på snabba frukostfrallor idag. De blev faktiskt väldigt bra, bättre än vad jag trodde. Så, på helgerna kan det tänkas bli nybakta frallor till frukost :) Lägger ut receptet på dem imorgon.

Bakade även vetelängder med nutella i. Mumsigt! Så, nu finns det något i frysen iaf :) Imorgon ska jag baka en massa bröd om vi kan koppla in frysboxen igen.

Nu är det dags för fredagsmyyyys!

I'm Starting With The Man In The Mirror


Träning med The Baseballs!

Nä, någon rikig träning har det inte blivit och kommer antagligen inte bli denna vecka heller. Visserligen mår jag mycket bättre igen nu, men det är täppt i näsan, så det är väl dumt att utmana ödet.

Men, jag och barnen har nu roat oss med att dansa oss igenom hela The Baseballs skiva. Pulsen steg och vi blev varma allihopa :) Så, liiite träning kan man väl ändå kalla det ? :)

                                                   


Veckoplanering...

Den där ständiga frågan som kommer varenda dag. Vad ska vi ha till middag? Är så trött på frågan (det är jag själv som ställer den). Tänker ofta och har även gjort en veckoplanering med vad vi ska ha till middag. Jätte bra Idé det där, men allvarligt ? Hur mycket variation blir det. Andra veckan liknar den första. Iaf i mitt hem. Så, nu kom jag på lösningen!

Jag har en hel samling med recept. Började rota lite nu, å det är skrämmande hur mycket jag samlat på mej men aldrig nyttjat. Varför gör man så ?? Så, imorgon ska jag sätta mej och välja ut lite recept. Kikade lite nu, å där finns en hel del spännande saker :)

Det här med nyårslöften är inte min grej rikigt. Har bara haft två såkallade löften innan, å det är att sluta röka och att gå ner i vikt. Inge av dem har jag tidigare kunnat hålla. Å detta nyåret så behövs inte de löftena läggas heller. För jag är rökfri och jag går ner i vikt :) Men, ska ha en liten sak iaf. Jag ska använda min recept samling. Var vecka ska jag gå igenom och leta ut tre stycken som ska tillagas. De övriga dagarna ska med planeras, så på så sätt behöver jag inte ha den där ständiga frågan om vad vi ska ha till middag samt att det borde bli billigare med. För visst åker det med mer i vagnen när man handlar än vad det skulle ? Det gör det iaf i den här familjen!

Men nu ska det blir slut med det! Så, välkomnar det här med veckoplanering igen! Och att så klart nyttja alla recept som samlas på hög :)

Påfyllning..

Blev avlöst efter halva arbetspasset idag. Tur att de kunde lösa det, för huvudet var/är inte rikigt med mig. Jädrans förkyldning. Men nu är jag ledig i fyra dagar, så hoppas jag hinner kurera mej ordentligt innan skolan börjar på tisdag.

Har nu fyllt på min dosett. Men fy på mig så slarvig jag har börjat bli med att ta vitaminerna. Från förra veckan så var det tre dagar som jag inte hade tagit någon tablett alls ifrån. Sen de andra dagarna så hade jag inte tagit alla heller. Nä, nu får jag skärpa till mig. Var så duktig på att ta dem innan, så ska nog kunna bli det igen :)

Funderar på att att gå ut och gå en runda. Ska nog passa på att vila lite nu innan jag ska hämta barnen på dagis. Så promenaden blir nog när jag hämtat dem. Det har ju slutat att blåsa. Men det regnar dock. Snön ?? Var är du ??


Utslängd!

Det går inte i några högre hastigheter här hemma idag. Usch å fy för denna förkyldning.

Har lyckats slänga ut granen idag iaf. Så himla skönt. Men herregud vad barr det var. Den stackaren har inte fått vatten sedan dan innan julafton. Inte undra på all barr. Räckte att peta lite på en gren så var den tom på barr.

Tomtarna ska plockas ner till helgen, men stakarna får nog stå kvar till nästa helg. Tycker det är mysigt med dem.

Hoppas det har gått bra för er alla där ute i stormen. Hoppas innerligt att detta väder väder snart. Vill ha lite snö nu så det lyser upp. Annars lär väl ljusterapi behövas. Sen vill barnen få åka pulka med.

Snart dags att krypa ner i sängen, så man förhoppningsvis orkar med hela dagen imorgon.

Mest gnäll..

Bli småförkyld händer ganska ofta, men det här är med sällan. Å det är jag väldigt tacksam för!

Usch vad jag hatar det här. Har en massa som borde göras, men det finns ingen energi i kroppen alls. Så, ska ligga här på soffan å göra ingenting fram tills gubben ska åka och jobba. Sen får jag försöka vara lite social med mina små älsklingar.


Besvikelse..

Ja det kan man säga.. För denna veckan skulle jag komma igång ordentligt med träningen. Men nej, så blir det inte. Är inte rikigt bekväm med den tanken.

Kände igår att någonting var lurt i kroppen.

Å idag när jag vaknade så mådde jag piss. Näsan kliar, rinner, täpper sig. Det sticker i bihålerna. Ögonen rinner, läpparna har torkat ut helt och hållet, så le vill jag inte göra då de spricker å det svider som f*n! Sen är det någon jäkel som flyttat in i huvudet och använder bankar med en jäkla slägga!!! Nä usch, idag skulle jag inte gått upp.

Men, jobbet kallade. Imorgon är jag som tur är ledig. Så ska försöka kurera min, på torsdag är det dags för mer jobb å det finns inga fler vikarier dit jag ska, så måste se till att bli piggare.

Nu ska jag försöka fixa lite middag här hemma. Sen blir det dusch, mys med barnen. Å när de somnat så ska jag ta plats i soffan å inte flytta mej därifrån förns det är dags för sängen!!!

HATAR att vara sjuk!

Vågen!

Precis som jag trodde så var inte resultatet som det brukar vara denna veckan. Men, det var minus iaf och mer än vad jag lyckats med på en vecka innan op, så jag är väldigt nöjd iaf :)

På en vecka blev det - 0,4 kg.
Totalt sendan maj - 23,7 kg.

Såå sjukt glad. Närmar mig nästa delmål nu som är -25 kilo!

Hejja mej!!!

Tystnad..

Under en absolut tystnad, en sådan tystnad då en knappnål skulle höras om den föll så satte min mage igång. Ni som är opererade vet hur mycket magen kan låta när den väl kommer igång. Det knorrar å mullrar en hel del. Detta hände mej idag. Till en början var det lite smått pinsamt, men till slut kunde jag inte hålla mej för skratt, så de andra runt mig stämde in :)

Hoppas ni alla hade det bra igår. Det hade vi det. En lugn och skön hemma kväll. Idag har jag spenderat hela dagen på jobbet. Det var rikigt kul att komma tillbaka i vården igen, så hoppas på fler pass snart. Men imorgon är det dags att inta min plats i köket :)

Känner mej väldigt trött ikväll, så det blir sängen tidigt hoppas jag.

Imorgon är det dags för vägning igen. Denna veckan känns det som om det stått stilla. Det har inte varit någon träning alls dessa veckan, men en massa god mat. Ingen bra kombination. Så, imorgon är det dags för nya tag!

Ser fram emot ett hälsosamt 2012! :)






Angelica här! Den 24:e oktober 2011 var dagen då mitt liv förändrades. Jag fick då min gastric by pass gjord. Här kan ni läsa om mitt betydligt lättare liv. Men vem är då jag ? Jo, en glad och social två barns mamma. Jag kommer ifrån Halmstad men är sedan år 05 bosatt i Vetlanda tillsammans med Jörgen och våra två barn. Mina dagar kretsar runt familjen, träning, vänner och jobb. Träning har verkligen blivit viktig för mig nu mera och jag mår så bra av den! Har du några funderingar angående operationen, eller något annat med så klart. Tveka då inte, utan ställ frågan. Antingen här på bloggen, eller släng iväg ett mail till [email protected]