Gott Nytt År!!!

Då var vi där igen, ett nytt år tar slut. Ett händelserikt år har det varit, så är väl därför det upplevs som om året verkligen har sprungit iväg.

Vi brukar alltid äta tacos på nyår. Men, denna gången gjorde jag en avstickare. Det är bara vi, familjen hemma i år. Jobbet kallar för min del imorgon bitti, så känns skönt med en familjekväll bara.

Så nyårsmiddagen blev:
Stekt lövbiff, vitlökssmör, ugnstekt klyftpotatis, persilje slungade morötter och vitvinssås samt sallad.

MUMS vad gott det var. Ett sådant tillfälle då man undrar varför man opererat sig :) Annars hade jag lätt kunnat äta hur mycket som helst av det! Uppskattat var det av gubben min med.

Har satt igång sjömansbiff på spisen med nu tills imorgon. Så god söndagsmiddag blir det med :)

Önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!

Vi hörs igen 2012.

Kram till er alla!






Recept - Kycklingknyten

5-6 personer

Du behöver:

1 grillad kyckling
300g kassler
200g färska champinjoner
2 små gula lökar
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
3 msk chilisås
2 msk senap
4 dl creme fraiche
1 pkt smördeg, 5 plattor
Svartpeppar
Vitpeppar
Salt
1 ägg till pensling

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Bena ur kycklingen och skär den och kasslern i små tärningar.
Skiva champinjonerna och hacka löken och stek dem i smöret.
Pressa i vitlöken. Tillsätt chilisås, senap och peppar.
Ta stekpannan från värmen och rör i creme fraichen. Blanda i kyckling och kassler, smaka av.
Kavla ut varje smördegsplatta till dubbel storlek. Fördela fyllningen på plattorna och kläm ihop dem till ett knyte.
Pensal med uppvispat ägg.
Lägg knytena på ett bakplåtspapper, grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Servera med en grönsallad.

Tycker att detta receptet var smidigt, men framförallt väldigt gott :) Slängde i lite fetaost i salladen med för att piffa upp det hela :)

För mej räckte det med 1/4 av ett knyte.


Dumt av mig!

Började dagen med att mäta magen. Det var längesedan jag  gjorde det nu. Får inte rikigt ihop det här. Jag har tappat ett par storlekar i kläder, jag får dra in 4 hål längre i skärpet men ändå så visar måttbandet att jag bara tappat 2 cm. Hur kan det stämma ?? Kände mej aningens deprimerad. För jag ser själv ingen större förändring på mej själv, endast på vågen. Men folk säger till mig att mäta mig så ser jag skillnaden där. Men nej, det gjorde jag inte nu! Känner mej smått deprimerad för tillfället! Nä, måttbander är nog inget för mej.

När jag mäter så mäter jag så måttbandet kommer på navlen. Är det fel ? Vet inte hur jag ska mäta. För det är väl där som midjan är ? Hmm.. tror jag blir knäpp. Som sagt, måttbandet är inget för mig!

Mat!

Ville göra något nytt till middag idag. Så kollade bland en massa recept som ligger här hemma. Hittade ett, kyckling knyten. Jätte gott var det, och lätt att göra :)

Detta receptet ska jag helt klart använda som en förrätt någon gång när jag har en bjudning :)

Ikväll orkar jag inte, men ska lägga upp receptet här.

När jag har ätit så har magen förmåga att börja låta en hel del. Min son, Jonathan ville höra, så han satte örat mot magen och lyssnade. Han tyckte det var roligt. Sen ville min flicka, Isabella med göra det. Men hon blev rädd. Haha, min lilla sötnos tror att mamma har ett monster i magen :) Hon vägrade vara nära mej en bra stund efteråt. Stackarn!

Nä, nu är det dags för sängen. Är hur trött som helst. Så det ska bli skönt med en ledig dag imorgon.

Gott nytt till er alla!


Rensning...

Jisses, vart tar dagarna vägen ? Tiden bara rusar iväg.

Å vart tog vintern vägen ? Regn och blåst ute, usch. Känns som om vi börjat om med hösten igen.

I förrgår så kom jag fram till att garderoben måste rensas ur. Så, sagt och gjort. Det blev inte överdrivet mycket kvar. Har aldrig tidigare lagt undan kläder för att de varit för stora. Det var väldigt märliga känslor som dök upp. Kändes faktiskt lite tungt märkligt nog. Tror att det är rädslan för att gå upp i vikt igen som spökar, och att jag då inte kommer att ha någonting kvar som passar. Funderade fram och tillbaka om jag ska spara det fall i fall. Men nej, det ska jag inte göra. Jag ska ALDRIG passa i de kläderna igen. Så, har två fulla papp kassar med kläder om någon skulle vara intreserad... Sparade ett par tunikor, de är för stora, men kom fram till att det var väldigt sköna mys kläder att ha när man är hemma :)

Det verkar som om jag har börjat att fälla hår nu. Har hållt mina tummar så hårt för att slippa det, men tyvärr så verkar det som att det börjat nu. Pga den lilla näring man får i sig så kan det leda till håravfall. Hoppas och önskar att det håller i sig i en kort period bara! Någon som vet något som kan hjälpa mot håravfall ? Någon typ av extra vitamin eller något som är bra att äta ? Har inte tagit reda på något om det eftersom jag försökte inbilla mig själv att jag inte kommer bli drabbad.

Nu ska jag snart krypa till sängs. Imorgon väntas en jobbardag!

Håll i er nu så ni inte blåser bort!!

Bilder

Det blir inte så mycket skrivet nu, men lägger upp ett par bilder ifrån julhelgen iaf. Dessa skulle ha varit med igår i vågen inlägget, men kommer nu istället.






Vågen!

Missade visst att skriva här förra veckan vad viktminskningen var. Men, det gör väl inte så mycket.

Nu är det iaf måndag igen och det var dags för vågen.

Så, sedan förra veckan är det -1,2 kilo. Känns hur bra som helst, specielt nu när det varit julhelg å jag normalt sett brukar gå upp i vikt. :)

Sedan det hela drog igång i maj så är det -23,3 kilo. Helt fantastiskt :)
Sedan operationen är det -13,3 kilo.

Mitt BMI innan op var 45. Nu, 23 kilo senare så är det 35. Vilket innebär att jag mer elle mindre är halvvägs nu :)

Känner mej så himla nöjd och glad. Aldrig i mitt liv att jag trodde att jag skulle kunna gå ner dessa kilon.
Så denna operation är något av det absolut bästa som hänt mig. Är såå glad :)

I nästa inlägg ska jag försöka slänga med lite biler med sen helgen.

Tomte på besök..

Idag har vi firat julen här hemma tillsammans med min sambos familj. Det blev en mycket trevlig eftemiddag/kväll.

Å den dära Jansson är ju bara för god :) Är såå otroligt glad över att jag kan äta det. Får jag bara den så är jag mer än nöjd.

Barnen är väldigt nöjda med sina klappar med. Isabella tyckte inte om tomten först när han kom, men det lättade efter en stund :)

Tycker verkligen det är mysigt det här med julen. Å tur är väl det, för imorgon ska vi fira nere i skåne tillsammans med min pappa, och på söndag ska vi fira i halmstad med min mamma. Så det blir mer av den härliga stämningen och den goda maten :)

Om det nu är så att vi kommer iväg då. Jonathan, min son har varit lite dålig. Men det verkar vara över nu, håller tummarna för det iaf. Så nu hoppas vi bara att jag och sambon slipper undan det med.

Min lilla pojk började att kräkas i natt. Usch, stackaren. Han kräktes fem ggr under natten och en gång under dagen idag. Men nu verkar det som sagt vara över. Lilla gossen. Men energin har varit på topp under eftermiddagen, annat än vad det var vid middagstid.

Nehe, nu ska jag julmysa i soffan med sambon. Ska försöka komma i säng snart, för klockan ringer tidigt imorgon.

Önskar er alla en rikigt GOD JUL!!!

Inte mycket tid..

Nä, nu är tiden knapp. Hade behövt fler timmar på detta dygnet känner jag.
Har jobbat hela dagen. Å imorgon ska vi fira jul här hemma med sambons familj. Phuu, känner att jag har mycket att förbereda. Så, inlägget här bli inte längre än så här.


Crosstrainer..

Jag och min crosstrainer börjar verkligen att komma överrens nu. Innan stod den bara där, dammade av den vid behov, använde den periodvis.(en till två veckor, sen tröttnade jag). Men nu är vi vänner, inte långt ifrån nära vänner. Målet är att vi ska bli bästisar :)

Tycker det är roligt att träna nu när det inte är lika tungt. Längtar tills det är dags för bodypump med :)

Nu står jag på crosstrainern i 45 min. Blir inte specielt trött, eller trött är jag i de första 15 minuterna å det är då jag känner att jag vill gå av. Men sen går det lätt igen. Funderar på att öka till 50 min nästa vecka. Vill bara inte att det ska bli som innan, att jag bli uttråkad och slutar. Försöker pricka in träningen samtidigt som något bra är på tv :)

Ja, det var nog bara det jag hade att säga :)


Nu är det jul, här i vårt hus..

Äntligen är granen på plats :) Lite tidigt, jag vet. Men vi vill hinna njuta av den i år.
Barnen fick klä granen, vilet de tyckte var roligt :) Så duktiga så.

Det har varit full rulle hela dagen idag. Så är trött nu, ska strax krypa ner i sängen så jag orkar med jobb imorgon.

Julköttbullarna är rullade och klara. Vi provsmakade dem till middag iag, å mums så goda de blev :)

Jag tog med mej barnen in till stan i eftemiddags med. Kom på att jag har ju ingenting att ha på mej till självaste julen. Men orsaken är ju inte att allt är för smått denna gången utan tvärtom :) Hade kupong på lindex och kappahl, så tre tröjor och ett linne fick följa med hem :) Så nu har jag något att ha på mej iaf.

Nä, ögonen de går i kors, så ska besöka kudden nu.

Uppblåst!

Den här roliga veckan som drabbar oss kvinnor är mindre rolig. Om inte självförtroendet varit i botten innan så är det minsann det då. Sen humöret är inte att tala om. Uppblåst ? Jo tack! Känner mej 20 kilo tyngre istället för 20 kilo lättare!

Meen, det är ju övergående som tur är. Så är rätt glad ändå :)

Men önskar att mina p-piller kunde ge sin effekt igen snart så jag skipper både pms och mensen i sig.
Är lite orolig att kroppern inte tar upp allt den ska av p-pillerna, så den inte ger full effekt.

Måste höra mej för lite om kanske en p-stav är ett bättre alternativ.
För gravid ska jag minsann inte blir nu!

Tagen på sängen..

Det blev ingen julgran idag. De ringde från jobbet å väckte mej i morse. Ville att jag skulle jobba. Först så sa jag nej, men sen låg jag och funderade. Så det slutade med att jag ringde upp å sa att jag kommer :) Extra pengar är ju alltid bra :) Men imorgon måste jag vara ledig. Ska köpa granen så vi får upp den, sen måste julköttbullarna rullas.

Skrev ett inlägg på facebook idag. Så här skrev jag "blev tagen på sängen imorse. Men vad gör det, vill ju jobba :)".
Jag tänkte inte alls på hur det lät förns jag såg komentarerna. Ja, ni förstår väl själva ? :) Haha, så fel det kan bli ibland! Men bjuder på det :)

Det är måndag idag, vilket innebär vägning. Men inte idag. Glömde bort det i all hast imorse. Så det får vänta tills imorgon.

Nu är jag ombytt och klas för dagens träning. 45 min crosstrainer hade jag tänkt mej. Ökar med fem min från förra veckan. Ska se om jag lyckas hålla mej vaken bara, men energin kommer väl under tiden :)

Ha en trevlig kväll!



Tomtarna.

Nu har tomtarna fått sina platser utvalda för i år. Lite mer julkänsla börjar det blir nu :)

Vi brukar ta in och klä graner dagen innan julafton, men i år så blir det annorlunda. Ska köpa granen imorgon fm, så vi ska klä den tillsammans då innan sambon åker till jobbet.

Det blir så i år eftersom vi inte är hemma julhelgen. Men vad gör det ? Doften av gran är ju helt underbar :)
Barnen kommer tycka att det är så roligt med. :)


Blötsnö

Å så glad jag blev när jag rullade upp i sovrummet idag och såg att det låg lite vitt ute. Det är inte mycket, men man får vara glad för det lilla :) När vi åt frukost så började det att snöa lite med. Tycker att det är så himla fint :)

Efter frukosten så gjorde jag mej klar för att ta en promenad, gick samma skogsrunda som igår. Kan säga att den fina snön som föll var inte lika rolig att gå i. Det var blösnö, så var allt annat än torr när jag kom in.
Men idag så gick jag själv, så provade på att jogga lite mellan varven med. Jisses så dålig kondis man har, men den ska bli bättre :) Igår gick jag rundan på 1 h 4 min, idag tog det 56 min :) Mitt mål är att kunna jogga hela rundan. Men det målet är uppsatt på lång tid.

Nu ska jag hoppa in i duschen å försöka tina upp mej lite. Sen är det dags att fundera på lunchen.

Magsjuka..

Blev lite orolig innan idag, för min lilla flicka kräktes lite när vi skulle äta lunch. Samt så har hon inte haft någon matlust alls på hela dagen. Sen kräktes hon lite när vi åt middag. Tror att det är för att hon är förkyld och har väldigt mycket hosat. Det blir ju väldigt mycket slem som magen vill bli av med. Så tror bara att det är det. Önskar bara att den dumma förkyldningen kunde släppa någon gång, har suttit i länge nu ju.

Men magsjukan härjar omkring i trakterna nu. Tyvärr kan man inte skydda sig helt ifrån den, så vet att den kommer att komma någon dag.

Men undrar lite hur funkar det med magsjuka när man är opererad ? Har hört att det är svårt att kräkas efter op. Så en magsjuka nu kan inte vara kul att få ? Den är ju aldrig rolig att få, men är det jobbigare att ha det nu ? Blir lite nervös över det hela, för tyvärr är jag en av dem som alltid drabbas av magsjukan när den är i närheten.

Nu är det dags att mysa ner sig i soffan med sambon å se om det finns något på dumburken!

Mys fika!

Har bakat en mjukpepparkaka. Doftar så otroligt gott i hela huset.

Så vi tog en liten mys fika tillsammans med tända ljus.

Så god den var! Ett glas mjölk hör så klart till. Åt en halv skiva av kakan och drack en halv dl mjölk. Smakade helt underbart. Men, nu mår jag som jag förtjänar med. Illamående och trött. Tur att det går över på 20 min. Hade ju kunnat skippa mjölken, men ville få njuta en gång ju :)

Julkänsla ?

Tycker det är lite svårt att hitta julkänsla nu när vädret är så här. Regn och rusk hör hemma på hösten, inte nu mitt i vintern. Nä, tror bestämt att jag ska önska lite snö till nästa vecka.

Vi ska plocka fram tomtarna nu under helgen är det tänkt. Jag tyckte att vi skulle göra det idag, men sambon röstade för en lugn dag med mys och spel, så det får väl bli så :)

Efter frukost idag så tog jag och en vän en härlig runda i skogen, hon hade med sig sin "lilla" hund Tyra med. Vi tog rundan i skogen som jag skrivit om innan men denna gången så gick det lite snabbare att gå. 1 timma tog det idag. :) Ska ut på samma promenad igen imorgon tänkte jag.
Vädret hade ju kunnat vara lite bättre, blåst, kyla och regn.. Det var så det isade i ansiktet. Men, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder :) Rotade fram ett par regnbyxor som jag köpte för några år sedan. Chansade på att jag kunde ha dem när jag köpte dem, men till min besvikelse när jag kom hem så gick det inte att få upp dem över rumpan. Men idag kunde jag ha dem :) Sen rotade jag fram en tjock ridtröja som jag haft innan med. Den har suttit som ett korvskinn på mej, men nu är det löst och ledigt. Vilken härlig känsla det är :)

Lunchen är nu avklarad. Idag blev det äggröra, wokade grönsaker och falafel för min del och bacon till dem andra. Mumsigt!

Min lilla flicka ligger och sover, hon sover aldrig på dagarna längre, men hon mår inte rikigt bra stackarn. Vill inte äta och hon är väldigt snorig och hostig. Hoppas hon piggnar till snart igen!

Mycket nöjd!

Jaha, då var skolan slut för denna termin. Tre veckor ledigt. Eller jag har 6 arbetspass inbokade. Kan ju kanske bli fler. Men sen finns de dem som hävdar att jag behöver vara ledig nu. Har bara så svårt för det. Sen när huvudet spelar ett spratt med mej så underlättar det inte heller. Men, det gå nog över snart, hoppas jag.

Hade betygsamtal igår och idag. Det är alltid lite nervöst det där :) Men är super nöjd, kan inte bli mer nöjd.
För den praktiska bedömningen så var det ett solklart MVG. Känns ju hur bra som helst :)

Sen de tre teoretiska ämnena som vi läst nu; Ansvarsfull Alkohol hantering, Drycker och projekt och företagare hade jag med MVG i. Såå, är mer än nöjd :)

Har haft kvällsmys med barnen och gubben min nu. Barnen ville se Pettson och Findus, så det har vi tittat på tillsammans nu. Isabella somnade ifrån de sista 20 minuterna :)

Håller tummarna för lite sovmorgon imorgon. Men, det är väl att önska för mycket :) Ska iaf bli skönt att slippa vakna av ljudet av väckarklockan!

Ha en skön kväll!

Update..

Vi var ju i Ullared i helgen. Så nu är alla julklappar köpta! Helt perfekt affär det där, för man hittar minsann allt :)

Men som väntat så var det hur mycket folk som helst där. Fick lämna vagnen för att komma fram i gångarna.
Min mamma och hennes gubbe skulle ses på kvällen tillsammans med alla sina barn å bjuda dem på restaurang (de bor alla i halmstad). Alla utom jag skulle vara med. För det är lite långt att åka dit för en middag bara. Men, eftersom att vi inte var så långt därifrån och vi hade ju barnvakt så bestämde jag mej för att vi skulle åka till dem och överraska dem :) Det verkade vara väldigt uppskattat :) Så, det var första gången som jag åt ute sedan opertationen. Till min förvåning så fick jag välja vad jag ville på menyn och få det i barnportion istället. Dock så orkade jag ändå inte äta upp hälften av det. :)

Idag har det gått mycket bättre med maten igen med. Har varit lätt mat både till lunch och middag. Fisk vid båda tillfällena. Gottigt är det! Det var bara frukosten som var lite seg att få i sig.

Men mitt humör har börjat svaja en del igen nu. Vet inte om det kan vara stressen över att vara ledig i tre veckor ? Nåja, det återstår att se. Ska försöka hålla mej sysselsatt så mycket som möjligt.

Dumping..

Har haft en mindre bra dag idag.
Hade lite svårt att få i mig min frukost här hemma, klöktes en del av den. Det var en simpel ostmacka, som jag tycker om, men det gick inge vidare..

Mellanmålet i skolan gick bra. Kände inget, mer än att jag kände mej väldigt mätt.
Men sen vid lunchen.. Fyyy, men det var självförvållat. Åt en pasta carbonara. Rätten i sig innehåller både grädda och ost, så redan där är det lite varning. Men har inte haft några problem med grädde innan när jag ätit det.
 Men iaf, jag åt för fort, glömde helt bort att kolla på klockan, jag åt för mycket, mätte aldrig upp maten samt att jag drack vatten samtidigt!! Det var som gjort för en dumping. Vad tänkte jag på ?? Har börjat bli asvlappnad vid måltiderna nu, så tänker mej inte alltid för. Men efter denna upplevelse så blir det andra bullar. Usch å fy.

Det började med att det kändes som om någon hällt sömnmedel i maten. Blev hur trött som helst. Hade jag varit hemma så hade jag utan tvekan lagt mig. 
 Sedan började jag bli varm, rikigt varm. Ett litet smått illamående smög sig på samtidigt som jag kände att pulsen stegrade. Då lämnade jag bordet å smet in i lärarens kontor. Där blev jag sittandes, skakade, svettades, det kändes som om kroppen kokade, hjärtklappning, snabb andad.. Har upplevt detta en gång innan, å nu är det minsann bra. Vill inte vara med om det igen! Fyy så otäckt det är.
 Det känns verkligen hur hela kroppen reagerar. Så, att vara noga med att mäta maten och att ställa timern när man äter är vikigt! Lite farligt när man börjar känna sig avslappnad.

Den där dumpingen satt nog i ett tag sen. För middagen fick jag inte i mig hemma, när jag svalt så kom det upp igen.

Har nu ikväll ätit ett knäckebröd utan problem iaf. Fast magen "pratar" en hel del. Mullrar och knorrar en hel del.

Imorgon blir det nya tag. Klockan ska som sagt ställas vid var måltid!

Nu är det dags att hoppa i säng. Är så förbaskat trött! Hoppas på att känna mej utvilad tills imorgon.

Vågen!

Jahopp.. Idag var det åter dags föt vågen. Å det blev ännu en vecka med gott resultat.

Minus 1,1 kilo sedan förra veckan. :)

Detta innebär att jag har nått mitt första delmål. Minus 20 kilo!!! 20,6 för att vara exakt.

Det känns helt sjukt bra. 20 kilo ?? Det är mycket det! Inte konstigt att vissa saker börjar kännas lite lättare :)

Är oerhört glad för mina resultat, har bara lite svårt att tro på att det här händer på rikigt. Så mysko känslor :)

Bjuder därför på en liten suddig bil från dagens träning på crosstrainern. Det blev endast 30 min på den, men har varit ute på en 30 minuters promenad i rask takt, så känner mej rätt nöjd ändå.
Så mycket roligare det är att träna nu!! :)


Håll i hatten..

Jisses vad det blåser. Verkligen tråkigt vinterväder, lite svårt att hitta julkänslan. Men, den kommer väl :)

Hoppas att blåsten lugnar ner sig lite så att vägarna är fria från träd imorgon när vi drar oss mot Ullared.

Idag provade jag lite filmjölk med kanel till mellanmål. Det gick hur bra som helst, så nu säger jag farväl till yoggi, för det funkar inte alls.

Kvällen är kommer och vi är branlediga ikväll. Märklig känsla det där.
Det får bli soffmys, sen sängen tidigt. Klockan ringer vid halv fem.. Phuu..

Staden..

Frukosten idag bestod av ett knäckebröd med leverpastej. Tycker inte att det är en okej frukost, men det fick duga idag. Känner av hunger nu, vilket fortfarande är en liten konstig känsla. Så, måste fixa något att få i mig. De andra ska få fika på lussebulle men den hoppar jag över, magen var inte så förtjust i det. :)

Imorgon så ska vi ta oss till Ullared. Julklapparna ska fixas. Tycker det är kul att gå och titta på allt som de har där, men misstänker att det kommer var rikigt mycket folk. Att åka en lördag innan jul är nog inget att rekomendera. Men, har inte kunnat fixa barnvakt någon vardag då jag och Jörgen varit lediga samtidigt.

Nä, nu kurrar det i magen och lite illamående börjar smyga sig på, så nu är det hög tid att äta!


Känns bra!

Nu har nästan fyra dagar av denna veckan gått. Å jag har stått 40 min på crosstrainern i tre utav dem dagarna! Känner mej väldigt nöjd med det. Är hur trött som helst när jag kliver upp på den, men när passet väl är gjort och duschen är avklarad så har en massa energi kommit tillbaka :)

Ska slå mig ner i soffan för att plugga lite. Det blir en knäckemacka och ett kokt ägg till det. Att sätta sig i soffan är väl egentligen ingen bra kombinatin. För man blir inte alls distraherad utav tv:n :)


Julbord

Igår höll vi i Julbord på skolan. Det är så himla roligt. Blir glad när gästerna är nöjda och glada :)

Vi blev själva bjudna på maten. Så, jag provade mina tre favoriter. Brunkål, rödkål och Jansson. Var lite nervös för hur magen skulle reagera. Men, kände ingenting!! Är så himla glad för det. Så, vet att jag kommer kunna äta lite av mina favortier på Julafton :)

Nu funkar det bra för mej att äta igen med. Så det går verkligen upp och ner. Men mellanmålet på eftermiddagen äter jag sällan. Känns som om det inte finns tid till det då. Får försöka komma på ett sätt så jag tar mej den tiden. Har aldrig ätit mellanmål på eftermiddagen innan op, så det är inte lätt att komma in i det. Men skam den som ger sig!!

Nu är vi lediga i tre dagar tillsammans. Hoppas innerligt att jag nu lyckas äta som jag ska så inte humöret drar iväg som förra helgen! Känns lite märkligt att jag är så väl medveten om att jag måste äta, men ändå så gör jag det inte ?? Måste vara knäpp eller nått!

Här kommer en liten bild på mig från julbordet igår. Jag var i serveringen å hade hand om våra gäster :)


Piller..

Glömde nämna en sak med läkarbesöket.

Har undrat varför man ska äta dubbelt av en sak när det gäller vitaminerna. Äter ett par tabletter som heter kvinnans val, mitt val eller något sådant. De innehåller folsyra. Men har fått utskrivet rena folsyra tabletter. Har inte reflekterat över det innan, förns jag sprang på en annan som gjorde sin op samma dag och hon nämnde det.
 Tog upp det med läkaren idag, fick till svar att jag inte behöver äta de tabletterna som skrevs ut med folsyra.
Hmm, varför i hela friden skrevs dem då ut ?? Det var ju han själv som skrev ut dem ju!
Känns som om det är noll koll faktiskt!


Återbesök..

Har fått i mig nästan alla mål idag! Hurra för mej. Hade det lite kämpigt med mitt knäckebröd och ägg i förmiddags, men lyckades få i mig det tillslut. Middagen idag har jag hoppat över, bytte ut den mot en macka. Inte så bra kanske, men det var bättre än inget iaf. Har ju ätit lunch, så lite mat har jag fått i mig :) En av de godaste rätterna på denna jord med. Kålpudding, kokt potatis och skysås.

Var på återbesök hos läkaren idag. Känns som om det hade kunnat kvitta faktiskt. Var inne på läkarens kontor i ungefär 1,5 minut. Han frågade hur jag mår medans har höll blicken hårt på datorskärmen och forsatte med vad det nu var han gjorde där. Jag svarade att jag mått väldigt bra men att jag nu har hamnat i en liten svacka. Det ända jag fick till svar var "jaha, så kan det bli ibland". Försökte fortsätta prata med honom, men har var djupt fokuserad på dator så fick bara "mmm" till svar. Sen räckte han fram hande och sa att nu var det klart och att vi ses igen om ett år.

Ehh.. Men vad var vitsen med det besöket ?? Trodde de skulle ta lite prover för att kolla näringen i kroppen.
En sköterska tog vikten och mätte midja. Å måtten var väldigt märkliga. För enligt hur hon mätte så hade måtten ÖKAT med 2 cm sedan inskrivningen i maj. Hmm ?? Nej, det kan helt omöjligt stämma! Sa det till henne med, men hon var envis. Det skulle tagits blodtryck, men läkaren tyckte inte att det behövdes ?? Inte visste jag att det syns utvändigt om blodtrycket ligger bra eller ej....

Nåja, fick iaf träffa dietisten. Hon är hur bra som helst. Vi pratade lite om hur jag ska föröka göra för att inte bli illamående av att äta. Sen fick jag påbackning om hur viktigt det är med alla målen. Hon proppsade på att jag skulle ringa till henne vid minsta lilla fundering eller om det börjar kännas mer jobbigt med maten. Då ville hon träffa mig igen.

Men den där läkaren hade jag kunnat vara utan. Kändes som om jag trängde mej på.

Nu har jag avslutat 40 min på crosstrainern. Härligt!! Vill gå av efter 30 min, men lyckades agera som min egna tränings coach och stod kvar! :)

Ska ta mej en välbehövd dusch nu. Sen ska jag inta plats vid strykbrädan. Imorgon kväll ska vi hålla i julbord i skolan, så vill ju inte vara hur skrynklig som helst :)

Ny vecka..

Helgen är över, phuu får jag faktiskt säga. Usch vilken jobbig helg det har varit. Vet inte  vad som händer i mitt huvud. Men idag känns allt mycket, mycket lättare. Önskar att det håller i sig.

Vaknade upp till snö idag. Så nu kanske det kan smyga sig in lite julkänslor med. Har tyckt att det saknats något utanför fönstret. Men, tyvärr tror jag inte att det blir så långvarigt. Har väl slask att se fram emot istället. Vilket jag så klart INTE ser fram emot. Usch!

Men som sagt. Känner mej mycket piggare idag. Kände att livet faktiskt är lite roligt iaf :)Så ska det vara!!

Idag har jag även tagit mej upp på min crosstrainer med. Har varit väldigt slarvig med all form av träning nu i ett par veckor. Det blev 40 min intervall träning iaf. Utan att bli trött. Herregud, hade det varit för ett par månader sedan så hade jag varit mer död än levande. Så, någon skillnad har minsann skett. Tränade med lite lösa vikter efteråt med.

Ikväll kan jag lägga mej med gott samvete. Det har hängt lite över mej med träningen, så nu hoppas jag att motivationen är här för att stanna!

Märker med vilken skillnad det gör på mej om jag äter som jag ska eller inte. För idag så har jag inte missat ett enda mål mat. Har även fått i mig mycket vätska. Undrar om det inte kan vara matbrist som gör att livet känns förjävligt ? Är det "bara" det som är problemet så ska jag minsann kämpa som bara den med att äta.

Upplevde något annorlunda innan. Var hemma hos en vän som värmde lite soppa till sig (jag hade redan ätit). Men när doften av soppan nådde min näsa så började jag må illa som bara den. Magen kurrade och levde som bara den. Det kändes som en lättare dumping typ. Det var väldigt märkligt. Det satt i nästan en timme med. Kunde knappt dricka vatten utan att det vände sig i magen.

Imorgon ska jag på återbesök till min läkare. Det är nu sex veckor sedan min operation. Ska ta upp allt om hur jag känner å så. Hoppas jag iaf, jag vill ta upp det, men har lite svårt för att prata med läkare (vet, jag är knäpp). Att be om hjälp är inte min grej riktigt!

Nä, kvälls knäcket gjorde mej visst lite illamående, så ska lägga mej på soffan en stund nu!


Vågen!

Jahapp.. Måndag och dags för vägning. Börjar bli en rolig vana det här :)

Sedan förra veckan är det nu - 1,1 kilo.

Sedan flytstart - 16,5 kilo.

Sedan operationen - 9,5 kilo.

Sedan inskrivningen i maj - 19,5 kilo.

Alltså, 19,5 kilo ?? Det är helt sinnessjukt ju :)
Är sååå himla glad för dessa siffror!!

Hejja hejja!


Humör..

Jisses vad humöret svänger!

Borde verkligen stänga in mig någonstans. Men, jag är envis, så jag ska minsann inte låta vad det nu än är ta överhanden.

Idag ska jag kämpa med mina mattider så jag får i mig det jag behöver. Hoppas att humöret hålls på plats då! Lider med min familj som tvingas att stå ut med mej. Hoppas innerligt att detta ger med sej snart!


vad händer ?

Vet inte vad det är med mej. Mår inte bra alls. Börjar gråta typ hela tiden å allt känns bara jobbigt just nu. Humöret är väääldigt ostabilt. Borde stängas in någonstans tills detta är över så folk runt mig slipper bli drabbade! Har fått i mig två mål mat idag. Hittar inte lusten till att äta något mer... Nää, jag återkommer när det känns bättre igen!

Lite nytt

Öppnade ju min lilla burk med pengar igår. Det var inte så mycket, men bättre än inget iaf :) Strax över 1000 kr låg där. Önskar att jag varit mer regelbunden med att lägga i pengar där. Hade 720 kr i 20-sedlar, så tror nog jag behöver växla lite :)

Tog en sväng som planerat på stan efter skolan idag. Köpte mej ett par byxor på kappahl. Har ett par likadana redan, men de är alldeles för stora nu. Hade st 46 i dem å nu köpte jag mej ett par 42. Känns hur bra som helst. Trodde dock inte att jag skulle komma i dem :) De är lite tajta, men det rättar till sig på ett par veckor :) Hade det varit för ett par månader sedan så hade jag inte ens fått upp dessa byxor över låren :)

 Tror inte jag har en bestämd sorlek. För det skiljer sig väldigt mycket mellan olika typer av byxor. De som jag köpte förra veckan fick jag ta st 46 i. Önskar nu i efterhand att jag tog st 44, för de är snart för stora.

Hittade mej två par tröjor med idag. Dem köpte jag i storlek M. Den ena sitter bra nu. Det är en kofta som man knyter, så den kommer att passa länge tror jag :) Den andra var på gränsen till för tajt, så får vänta lite innan jag kan använda den :) Men fick så bra pris på det nu, så tyckte det var lika bra att köpa den nu.

Sen köpte jag även en kjol som man kan ha när man har leggings. Så behöver inte ha långa tunikor när man använder den. Även den var i storlek M och satt väldigt bra :)

Märklig känsla det här med storlekarna. När jag tittar på byxorna som jag köpte idag så ser det verkligen inte ut som om de passar. Men jag är så klart glad över det :)

Fick syn på en tjocktröja på HM när jag var där. Det var nedsatt pris på den, men jag köpte den aldrig. Men nu ångrar jag mej lite, så kanske ska klippa till imorgon :)

Nu är det dags för en varm och skön dusch. Sen blir det soffläge. Är så himla trött ikväll.






Angelica här! Den 24:e oktober 2011 var dagen då mitt liv förändrades. Jag fick då min gastric by pass gjord. Här kan ni läsa om mitt betydligt lättare liv. Men vem är då jag ? Jo, en glad och social två barns mamma. Jag kommer ifrån Halmstad men är sedan år 05 bosatt i Vetlanda tillsammans med Jörgen och våra två barn. Mina dagar kretsar runt familjen, träning, vänner och jobb. Träning har verkligen blivit viktig för mig nu mera och jag mår så bra av den! Har du några funderingar angående operationen, eller något annat med så klart. Tveka då inte, utan ställ frågan. Antingen här på bloggen, eller släng iväg ett mail till [email protected]