återbesöket..

Sjukan igår gick bara bra, å fort. Tror att jag var där i hela tio min och pratade med läkaren i hela tre min. :-) men 300 kostade det, ingen dålig tim peng det inte.

Men alla mina värden å så såg bra ut å jag mår ju bra. De var mycket nöjda med min viktnedgågng.
Detta var samma läkare son jag träffade i somras när jag åkte in för de hemska smärtorna i magen och ryggen. Så han frågade hur det har varit med den biten nu. Jag sa som det var, att det tog ungefär en månad innan det lade sig, och att jag nu kan få ont som ett band runt magen och ryggen bär jag ätit. Så han tyckte att jag skulle göra ett ultraljud igen på gallan för att se om allt är som det ska. Så, i december ska jag få komma och göra det.

Jag hörde ingenting ifrån det där jobbet igår, så jag hoppas på svar idag. Eller jag måste få ett svar idag eftersom jag isf ska.börja där på måndag redan. Så, håll tummarna idag med :-) nu är det dags att åka och jobba.

Ha en bra dag

Mot sjukhuset..

En ledig dag idag. Härligt!
 
Men helt och hållet ledigt blir det inte ändå. Idag ska jag till kirurgen, på ett års kontroll. Ska bli spännande å se vad de har att säga. Är ganska så nyfiken på vad mina prover kommer att visa. Om jag har några rister i kroppen eller om allt är som det ska. Har inte kollat upp detta på ett år, så är helt klart nyfiken.
 
Kanske kan min trötthet bero på någon liten brist, eller så är det helt enkelt så att jag har jobbat såpass mycket så det är det som gör mej trött.
 
Jag hade ju två dagar ledigt nu och de dagarna spenderade vi tillsammans i Göteborg. Det var så mysigt och å skönt att komma iväg tillsammans. Barnen hade det jätte kul när vi strosade runt på liseberg, åkte karuseller och träffade tomten. Sen var vi på universeum med, å det tyckte dem var rikigt kul :) Sen att få sova på hotell och åka spårvagn tyckte de var spännande. Hur härligt som helst har vi haft det med andra ord.
 
Hade panerat att vara ledig denna helgen, men så blev det inte rikigt. Ska visserligen inte jobba så jätte långa dagar och jag är ledig på söndag. Men ändå. Ljusstakarna ska ju upp i helgen :) Så söndagen ska jag försöka nyttja på bästa sett när jag är ledig. Kanske ska man försöka träffa någon då. Det har inte blivit mycket med det nu den sista månaden. Men, så är det. Ibland räcker helt enket inte tiden till.
 
Håll tummarna för mej idag med. För idag tror jag att jag får veta om jobbet jag var och prov jobbade på är mitt eller inte. Lite nervöst faktiskt!
 
Ha en skön dag!

Vågen!

God morgon!
 
Onsdag redan igen, hur gick det till?
 
Jaha, det var dags att väga sig igen. Denna gången stannade vågen på 56,1 kilo. En minskning på 1,1 kilo på två veckor. :) Vågar knappt tro att det är sant ju. Ändå har jag inte hunnit med någon träning på över en vecka. Men, jag tackar och tar emot!
 
Totalt har jag nu gått ner hela 48,9 kilo. Närmar de magiska -50 :)
 
Idag är det jobb som gäller och imorgon har jag en tid till kirurgen för ett års kontroll. Ska bli kul att åka dit och visa upp mitt normala BMI, Denna gången kommer jag iinte skämmas över att ställa mej på vågen!
 
Nu är det dags att göra oss klara så vi kommer iväg. Ha en bra dag!

jo då...

Jag finns här..
Har bara inte haft tiden eller orken till någon uppdatering. Dagarna springer iväg. Hade behövt tio timmar till på dygnet känns det som.
Men nu börjar det att lugna ner sig iaf. iaf i en vecka :-)
Vad har jag gjort? Jobbat, jobbat och jobbat. Typ. Har bland annat provjobbat på ett nytt ställe i två dagar. Det är med inom restaurang. Svaret på om jobbet är mitt eller inte kommer i slutet av nästa vecka. Så, håll tummarna :-)

Igår blev det lite party. Ett sexparty! Har aldrig varit på det innan. Men fy fasen så roligt det var. Har nog aldrig skrattat så mycket på så få timmar :-) ett härligt gäng var det. Kan helt klart rekommenderas!

Idag har jag jobbat hela dagen, trött som bara den har jag varit, men har haft det kul på jobbet iaf :-) visst är det lätt att gå till jobbet när man vet att man kommer att ha kul? :-)

Imorgon bitti så bär det av till göteborg med hela familjen. Massa mys kommer det bli. Bland annat så ska vi gå på lisebergs julmarknad! Sen blir det övernattning på hotell. :-) älskar min familj så mycket så det ska bli så mysigt och skönt att komma iväg tillsammans!

Detta är något som älsklingen har planerat länge. Jag har bara vetat att vi ska iväg dessa dagarna och att vi ska bo på hotell, men jag har inte vetat vart. Utan det fick jag veta idag!

Så, nu ska jag krypa ner i sängen och sluta mina trötta ögon och hoppas på att natten går gott så vi kommer iväg :-)

Natti!


Mycket jobb..

Hej å hå var dagarna springer på!
Det har varit mycket jobb nu den sista tiden, så har varken haft tid eller ork till att sitta vid datorn!
 
Denna veckan blir det väldigt snålt med träningen. Endast onsdag är inplanerad. Gubben min jobbar eftermiddag så det är lite svårt att komma ifrån. Plus att jag jobbat så mycket nu så jag känner att jag vill ha kvällarna hemma tillsammans med barnen. Men som sagt, på onsdag blir det av och då ska jag ta i lite extra på bodypumpen :)
 
Nu ska jag bre mej ett gott knäckebröd, sen ska baken plaseras i soffan innan det är dags att sova.
 
Ha en bra kväll!

Blodsockerfall + dumping..

Igår kväll var vi på bio. Vi såg Twilight breaking dawn part 2. Så bra den var! Men det är lite sorgligt att det nu inte finns fler filmer.
 
När vi kom hem så började jag att bli skakig  och varm. Sen gick det fort, det svartnade nästan för ögonen och svetten rann över hela kroppen. Jag brre mej ett knäckebröd med ost och hällde upp ett glas mjölk. Jag skakade s hårt att det var svårt att hålla i både mjölken och knäckebröder. Fyy f*n så obehgligt det är!
 Jag blev så varm i kroppen att jag fick klä av mej mer eller mindre helt, sen satt jag och frös så jag skakade ännu mer. Bad Jörgen att ge mej ett glas mjölk till, hällde i mej det sen börade det att lätta igem.
 Hann mer eller mindre bara hämta andan innan dumpingen istället satte igång. Så, tillslut låg jag bara som en däckad sill i soffan. Somnade så hårt att jag inte reagerade på att Jörgen pratade med mej och att han släckte ner här hemma.
 
Usch, det är nu andra gången jag får ett sådant blodsocker fall. Å det är inget bekvämt allas! Fy tusan!.
 
Men, nu är det en ny dag och jag mår bra igen så nu glömmer jag det :)
Jag får helt enkelt acceptera att det kan bli så här ibland, nackdelen med operationen. Men i det stora hela så är det absolut värt det!
 
Nu blir det frukost med mina små älsklingar innan det är dags att dra sej mot jobbet. 11-20 är det som gäller idag.
 
Ha en bra dag!

jacka och byxor..

När jag var i ullared för ett litet tag sedan så hittade jag ett par termobyxor och en tillhörande jacka. Har tidigare haft problem att hitta något bra i rätt storlek och som dess utom är snyggt.
Men nu var det inga problem. Både jacka och byxor i st 36. En härlig känsla :-)

så nu är jag redo för snö och kyla. Här ska det byggas snögubbar och springas i pulkabacken med barnen!




Ett härligt ögonblick..

Sedan ganska så länge så har jag tänkt att när jag nått normalt BMI så ska jag lyfta all den förlorade vikten, bara för att få en uppfattning.
 
Idag var ett perfekt tillfälle att göra detta på.
Så efter att bodypumpen var slut ikväll så bad jag instruktören att hälpa mej. 47 kilo skulle på stången.
 
Men, det gick inte. För vikterna längst ut skulle sitta så löst att det var riskt att de skulle trilla av. Så, jag fick "nöja" mej med 40 kilo på stången, 41 kilo totalt då.
 
Hon visade mej hur jag skulle göra för att lyfta rätt utan att knäcka ryggen.
Jag säger bara HERREGUD vad mycket 40 kilo är!!! Jag kan inte för mitt liv förstå att ja faktiskt har burit omkring med detta hela dagarna innan. Det är helt sjukt ju!
 
Stång upp, lyfter med benen.
Ååååhhh heej...
 
Tadaaaa.. Stången är uppe! 6 kilo saknas dock. Men nu har jag verkligen en helt annan uppfattning om vad jag faktiskt har uppnått!
 
Jag tackar av hela mitt hjärta kirurgerna och de andra berörda på Höglandssjukhuset Eksjö!
TACK, för att ni gav mej det här otroliga verktyget och chansen!
Jag har börjat att leva mitt liv, det springer inte längra ifrån mej medans jag står vid sidan av och ser på.

Vågen! Mission completed...

Detta inlägget kommer lite sent. Men det är ju som man säger, bättre sent än aldrig :)
 
Vågen i måndags stannde på 57,2 kilo.
Så, på två veckor har jag tappat 0,7 kilo. Inte fy skam det inte! Träningen ger resultat! För ja, nu tränar jag regelbundet, minst två pass i veckan blir det, men oftast blir det tre. Varierar mellan spinning och body pump!
 
Totalt har jag nu då tappat hela 47,8 kilo! Otroligt!
Kollade var mitt BMI nu mera visar. 24,8. Å det mina vänner, innebär att jag NUMERA ÄR NORMALVIKTIG!!!!!
TJOHOOO! Faasen så glad jag är över det! Ingen ska någonsing igen kunna kalla mej för fet igen! Ha!
 
Detta var mitt mål, att mitt BMI ska visa normalvikt. Å nu gör de det. Fattar ingenting! Men är sååå otroligt lycklig över detta!
 
Om jag jämför mej hur jag var innan så är jag självklart nöjd nu. Men, eftersom att jag fortfarande har en del att ta ifrån så vill jag ner några få kilon till. Då har jag ju även lite marginal att röra mej på. Så rikitar in mej på 3 kilo till nu. Sen kan det tänkas bli ytterligare 2. Vi får se :)
 
Så nu när jag tränar åker jag inte dit för att jag vill gå ner mer i vikt, utan jag gör det för att jag mår bra utav det, jag mår bra av att träna. Sen vill jag försöka forma kroppen lite, spänna åt den lite liksom :)
 
Så, jag klappar mej själv på axeln och säger "Bra jobbat Angelica"!

kalas igen..

Idag har vi haft kalas. Många kalas har det varit nu den senaste tiden.Idag firade vi mig själv och gubben min. Han har precis fyllt och jag fyller om en vecka, typ. Perfekt att kunna slå ihop det då. Dagarna springer iväg som bara den. Känner att jag inte riktigt hinner med. Så nu går det fort fram till jul. ska mysa lite med familjen i soffan nu. Å när barnen somnat så ska vi mysa vidare med twilight. Har blivit helt förälskad i de filmerna nu. Så ska se breaking dawn part 1 nu ikväll och på torsdag blir det sista delen på bio :-) jag beställde i ren chansning två klänningar på nätet förra veckan. å som tur var så passad de. Den andra är lika dan som denna fast svart. Tänkte ha den till nyår. :-) är faktiskt väldigt nöjd med dem.

Hmm...

Jag skrev ett inlägg här i förgår, men det finns tydligen inte här? Konstigt!
 
Men här är det full rulle iaf. Så har inte haft mycket tid eller ork att sitta vid datorn.
 
Nu ska jag mysa lite med gubben min innan det är dags att sova. En ny dag på jobbet väntas imorgon.

å skalman han är tlöööött.....

...Å jag med!
Är hemma några timmar från jobbet nu. Så har/håller på att baka lite bröd bullar.
 
Har firat gubben min som fyller år idag med! Han har fått lite paketer som han var nöjd med :) Så, grattis igen till dig älskling!
 
Nu ska jag gå och fixa lunchen, så det bara är att slänga in den i ugnen sen när det är dax. Det får bli någon form av pasta gratäng idag. Får se vad ja pusslar ihop för något.
 
Sen får det bli lite vila innan det är dax att åka tillbaka!
 
Ha en bra söndag!

kvällsdumping..

Kom hem från jobbet, tog fyra godisbitar och nu har jag en mega dumping.

får skylla mej själv. Fast just nu tycker jag lite synd om mej själv för att jag mår så jäkla illa och hjärtklappningen är väldigt jobbig och obehaglig. Det enda positiva är att när det går över så blir jag roligt trött. Så nu ska jag.borsta tanden och sen lägga mig i hopp om att kunna somna snabbt så jag är pigg imorgon :-)

Natti!

Dax igen..

Igår kände jag mej groggy hela dagen. Det är inte bra att jobba natt å sova aldeles för lite! Någon gång ska jag nog lära mej.
 
Idag jobbade jag först 7-9, sen åkte jag iväg och tränade bodypump. Nu är jag hemma, har duschat och slängt i mig lite tacos rester från igår å snart är det dax att åka tillbaka till jobbet. 13.30-21.30. Har samma tråkiga jobbtur imorgon! Just de där 7-9 på morgonen tar emot en hel del.
 
På måndag ska jag och svärmor tillsammans med hennes mamma ut på utflykt. Bilen styr mot Ullared då! Det ser jag fram emot, å jag hoppas på mindre folk än sist då. Det ska bli väldigt trevligt.
 
Nehe, nu ska jag slappa några minuter innan det är dax att åka igen!
 
Ha en bra lördag.

Lite lugnare..

 Var ledig hela dagen igår, men tog det allt annat än lungt. Men idag är det annat, tänker bara slappa hela dagen lång, endast göra det där som måste göras som mat och tvätt. Skönt!
 
Sitter och väntar på att sotaren ska komma. Tur att det inte är kallare ute idag än vad det är. För har inte fått elda något nu på morgonen innan han ska komma. Fryyser här inne ändå, så när han är klar ska det minsann eldas lite.
 
Känner mej så där skönt stel och trött i kroppen efter bodypumpen igår. :) Längtar redan efter nästa pass. Imorgon blir det spinning.
 
Nehe, om man kanske skulle klura ut något gott men smidigt till lunch nu. Får bli en tidigt lunch idag för middagen måste vi äta tidigare sen med. Ska försöka lägga mej vid fyra tiden och vila lite, för inatt är det jobb som gäller.
 
Ha en bra dag!





Angelica här! Den 24:e oktober 2011 var dagen då mitt liv förändrades. Jag fick då min gastric by pass gjord. Här kan ni läsa om mitt betydligt lättare liv. Men vem är då jag ? Jo, en glad och social två barns mamma. Jag kommer ifrån Halmstad men är sedan år 05 bosatt i Vetlanda tillsammans med Jörgen och våra två barn. Mina dagar kretsar runt familjen, träning, vänner och jobb. Träning har verkligen blivit viktig för mig nu mera och jag mår så bra av den! Har du några funderingar angående operationen, eller något annat med så klart. Tveka då inte, utan ställ frågan. Antingen här på bloggen, eller släng iväg ett mail till [email protected]