Tobleroneparfait
Kom på att jag skulle ju lägga upp receptet på den här godsaken ju :)
Gubben gillar den här, han sitter just nu å slickar sin tallrik :)
Den var väldligt lätt att göra, inga konstigheter.
Nästa gång jag gör den så ska jag prova att ha i lite hackade hasselnötter med.
Till 4 port behöver du:
125g Toblerone
2 tsk baileys, kahlua eller något liknande (kan uteslutas)
3 äggulor
½ dl strösocker
2 ½ dl vispgrädde
ev 50 g hackad choklad
Gör så här:
Smält toblerone med Baileys i vattenbad eller i mikrovågsugn.
Vispa äggulorna och sockret tills det blir tjockt och pösigt.
Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet.
Rör ner ungefär 1/3 av smeten i den smälta tobleronen, lite i taget. Rör till en jämn och slät massa.
Rör därefter ner chokladblandningen i resten av ägg - och gräddvispet.
Tillsätt ev. hackad choklad. Häll blandningen i en 1-liters plastfoieklädd form eller i portionsformar.
Frys i minst fyra timmar.
Ät och njut!!!
Gubben gillar den här, han sitter just nu å slickar sin tallrik :)
Den var väldligt lätt att göra, inga konstigheter.
Nästa gång jag gör den så ska jag prova att ha i lite hackade hasselnötter med.
Till 4 port behöver du:
125g Toblerone
2 tsk baileys, kahlua eller något liknande (kan uteslutas)
3 äggulor
½ dl strösocker
2 ½ dl vispgrädde
ev 50 g hackad choklad
Gör så här:
Smält toblerone med Baileys i vattenbad eller i mikrovågsugn.
Vispa äggulorna och sockret tills det blir tjockt och pösigt.
Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet.
Rör ner ungefär 1/3 av smeten i den smälta tobleronen, lite i taget. Rör till en jämn och slät massa.
Rör därefter ner chokladblandningen i resten av ägg - och gräddvispet.
Tillsätt ev. hackad choklad. Häll blandningen i en 1-liters plastfoieklädd form eller i portionsformar.
Frys i minst fyra timmar.
Ät och njut!!!
Kommentarer
Trackback