Systemet..

Tog mej en liten sväng till systemet efter skolan idag. Beställde en flaska i början på veckan som nu hade kommit. Så nu blir det till att dricka drinkar när jag är nere i Halmstad i helgen. Det ska bli så jädrans kul!!!

Å jag är lika trött som vanligt idag. Men idag har jag ÄNTLIGEN lyckats att få iväg mina arbeten till skolan. Så jäkla skönt. Hoppas bara att dem är godkända med nu. För jag har inte haft någon motivation alls till det. Så nu återstår det praktiska arbetet och allt det teoretiska till det. Det ska skrivas inlöpslista, recept, kalkylberäkning, meny på både svenska, engelska och franska (phuu), å den ska rätterna fotograferas. Okej, det där mej skönt tar jag tillbaka. Det är ju för fasen en massa kvar att göra! Någon som är duktig på svenska eller franska som skulle kunna hjälpa mej kanske ??

Nä, nu har jag suttit här vid datorn i snart tre timmar å läst å skrivit. Så nu är jag trött på det. Ska ta å krypa ner i sängen istället. Natti!



Så gottigt det ska bli :)

Puss på hummern..

Igår hade vi finbesök av en hummer i skolan. Så, var ju tvungen att "pussa" denna lilla skönhet. Eller lilla, nu ljög jag. Tycker de är lite otäckt stora, jag blir ju nervös över kräftor. Så en sån här rackare vill jag minsann inte möta i det fria.



Idag har jag roat mej med att filéa slätvar. Fin fisk det där. Så imorgon ska jag ta hand om skrovet å koka mej en god fond på det. Ska såklart ta hand om filérna med. Imorgon blir det gratinerad slätvar med duchessepotatis och vitvinssås. Mumma!!!


Det hänger...

Jahapp.. Då har mina jeans börat att hänga i röven med. Visst är det kul att gå ner i vikt, men rackarns så dyrt det är! Jag köper inte mycket kläder, jag har inte mycket alls att välja på. Men ändå känns det som om jag inte gör annat än å köper kläder. Det ska bli skönt sen när de sista kilona är avklarade och man blir viktstabil (om jag nu blir det?) så att man kan köpa lite mer kläder och att de fortsätter att passa!

Kan verkligen rekomendera till dem (om nu någon läser) som ska göra en op att se till å spara pengar innan, för det är dyrt. Jag köper inte några dyra kläder alls. Men många bäckar små...

Nu ska jag dyka ner i mina arbeten. Håller på att skriva om kaffets historia nu. Lite intresant faktiskt.

klänning..

Igår bar jag klänning. En väldigt enkel sådan, men ändå. Jag har inte använt klänning sedan jag var ett litet barn. Så, det var lite nytt. Jag har inte varit bekväm i varken det eller i kjol innan, men nu kan jag nog vänja mej vid det :)
 missade att ta en bild, så det får väl komma en nästa gång jag använder den. å med tanke på hur vädret ser ut nu, så kan det nog tyvärr dröja. Men, det som väntar på något gott :)

Vi var på föräldramöte på dagiset idag. Det kändes väldigt bra. För dem tycker att barnen är otroligt duktiga och snälla trots Isabellas mega starka vilja och humör :)

Nu ska jag strax lägga mej. Är som vanligt rikigt trött!

Vågen!

Det visade visst på minus även denna veckan. Är lite förvånad faktiskt. Jag tränar ju ingenting nu heller. Det har verkligen inte funnits någon som helst tid till det.

Så, idag stod det minus 0,6 kilo. Känner mej väldigt nöjd med det :)

Totalt sedan inskrivningen i maj förra året har jag nu tappat hela 37,3 kilo. Inte fy skam det!

Får se om vågen "är snäll" även nästa vecka. Vet att det är upp till mig. Men iaf :)

Nu är det dags att plugga!

hej där..

Jag har visst inte uppdaterat här. Det har varit så mycket. Eller det är fortfarande. Idag har jag varit i skolan hela dagen. Vi haft en morsdag middag. tre rätter, med två alternativ till allt och ett vinpaket. Det har varit super kul. Och den fullsatta matsalen var mycket nöjda. Jag känner att jag absolut skulle kunna tänka mej att jobba som servitris. :-) nu är jag helt slut. Så ligger i soffan å ska snart förflytta mig in till sängen. Hoppas ni mammor har haft en bra morsdag.

Det knackar...

Sitter i vardagsrummet å det börjar knacka lite märkligt på fönstret. Går dit för att titta men kan inte se någon, knackningarna upphör med. Väner mej om för att gå tillbaka till sofffan igen när det plötsligt börjar igen. Får syn på en humla som kör in i fönstret, gång på gång. :) Hihi, jag har faktiskt ingen större lust att släppa in den. Stackarn borde ju vara aldeles yr i huvudet nu.


Ger upp...

Ja nu ger jag faktiskt upp!! Sablans inlämningar som ska in till skolan. Fy så trött jag är på det!

Lämnade in en uppgift förra veckan då jag skrev om medeltidnes kök och mat. Läraren han tyckte att faktan å så var bra, men att jag kunde utveckla det lite mer med hur dagens matlagning har påverkats från den tiden. Jag har nu suttit i över en timme utan att skriva ett ord. Inte ett enda!!! Jag läser runt på nätet, men tycker inte att jag hittar någonting. Helt stopp är det! Å faaan vad det stör mej. Jag vill bli klar nu, har två inlämningar kvar sen, å jag kommer inte vidare förns denna är klar. Hittar ingen motivation någonstans, så just nu känner jag bara för att ge upp!!!

HEJDÅ!!!

liten bild..

Här kommer en liten bild på solglasögonen. Inte vackert, men vad kan man begära klockan kvart i sju på morgonen :-) å jag tycker själv att jag ser urlöjlig ut i dem :-)

Solglasögon..

Jag vill ha ett par solglasögon. Provade flera stycken idag å tycker att jag ser urlöjlig ut i allihopa. Valde ut ett par iaf, men ångrar mej nu efteråt. För de var nog inte alls specielt fina.

Tycker det är märligt, för jag ser ofta folk i solglasögon som jag tycker är rikigt snygga, men sen när jag provar likadana själv så ser det bara dumt ut. Får väl ha med mej någon som kan bedöma åt mej istället :)

Nu ska jag sätta mej och försöka få ihop en A la carte meny tills nästa vecka. Svårt bara när all motivation och insperation är helt borta. Någon som har ett litet tips kanske ??


Snälla barn..

Vad hände med vädret? Jag klagar INTE, men gisses vad varmt det blev fort. Enda nackdelen med detta väder är att det blir så förbaskat varmt i köket i skolan. Eller alla storkök blir väl varma då. Kan säga att duschen när man kommer hem är heeelt underbar!!!

Jag tog mej en liten sväng på stan innan. Kände att det kan bli varmt att bara gå i långbyxor nu, så var på jakt efter något mer somrigt. Det är ju så mycket roligare numera att handla kläder. Det här låter lite knäppt. Men jag vet inte rikigt vad jag ska leta efter. Vad passar mej liksom? Vad ska jag ha för kläder, vad tycker jag om ? Innan har man vetat vilken avdelning man ska gå på, å utbudet har inte varit så stort heller. Jag köpte kläder innan som jag egentligen inte tyckte så mycket om, men var ju tvungen att ha något på mej. Så, nu blir jag lite förvirrad när jag går i affärer.Tycker jag ser lite konstig ut i allt som jag provar. Antar att jag bara behöver vänja mej. Visst låter det knäppt? Haha, men då är det. Finns det någon annan som kan känna igen sig?

När jag kom hem så hämtade jag bara upp barnen på dagis sen åkte vi in till stan igen. Tycker att de behöver ett par sandaler nu. Så, vi åkte till SkoKanonen. Där var det MYCKET folk. Phuu.. Total utförsäljning, 50% på allt. Passar mej perfekt :) Hittade ett varsit par till barnen, Jonathan älskade sina sandalar för de blinkade på sidan när man gick :) Tyvärr var det nu så utplockat med sandaler till Isabella, så fick ta lite annat än vad jag hade tänkt mej till  henne. Men hon blev lika nööjd för det. Å jag själv skulle ju bara ha ett par sandaler med. Meeen, det var ju så billigt. Så, jag råkade köpa mej tre par. ooops.. Får gömma två par av dem för gubben :) Han lär visserligen ändå inte se att de är nya. Det hela kostade endast 573 kr. Fem par skor för detta priset. Så, dyrt blev det minsann inte. Å barnen var så snälla hela tiden. De fick stå i kö med mej i minst 45 min utan något gnäll å bråk. Mina små älsklingar, så duktiga de är!

Glömde visst bort att skriva att jag hittade mej två par shorts. Har alltid velat ha ett par sådana, för det ser så skönt ut när det är varmt ute. Billiga var de med. 99 kr styck. Köpte ett par vita och ett par svarta. Å det här med storleken. Jag förstår det inte rikigt. Men jag köpte dem i st 38. Det är heeeet galet! Det måste vara stora storlekar. Måste prova några andra byxor någon annan stans för att se om det verkligen kan stämma.

Oj vad jag har "pladdrat" på här idag då.

Nu ska jag se om ögonen orkar att hålla sig uppe en stund till så jag kan plugga.


Shortsen å en liten tröja som jag med hittade

Det syns visst inte så tydlligt på bilden hur dem ser ut. Iaf inte de till vänster.

vågen!

Då var det dags att hoppa upp på min nyfunna vän. Den här veckan blev det minus 0,7 kilo. Är lite förvånad över att jag fortfarande tappar såpass mycket på en vecka. Men är självklart glad över det totalt är viktnedgången nu 36,7 kilo. Närmar mig 40 nu :-) tänkte snart avslöja min vikt för er. Vet inte om det är så intresant kanske, men info kommer snart. Skäms inte så mycket över vikten längre, även om hjärnan inte roligt hänger med. Startvikten känns mindre roligt att avslöja, men det är ju mitt gamla jag. Nähe, nu är det dags.att dra sig mot skolan. Önskar er en bra dag

För trött....

Det var rikigt längesedan ja var så här trött. Fy sjutton! Så, jag ska bara vänta på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan lägga mig sen. Får väl gosa ner mej i soffan så länge hos gubben. Risken är dock väldigt hög att jag somnar.

Nu är det ju "bara" fem dagar kvar innan jag är ledig. Eller ledig är väl att ta i. På lördag har vi kalas och på söndag så är jag i skolan hela dagen, för vi ska ha en morsdagmiddag. Ge mig styrka någon! Nåja, får väl tänka på att det bara är fyra veckor kvar. Sen lugnar det sig nog. Har skolan 100% nu plus att jag jobbar ganska så mycket. Så, jag har faktiskt rätt att vara trött!

Idag var det ännu en som trodde jag att jag går på gymnasiet. Hihi.

kaffe time

Sitter å dricker det goda morgon kaffet. Ska strax bege mig mot jobbet. Känns lite tungt idag, hade gärna legat kvar i sängen en stund till. Hoppas att dagen går fort, känns väl tveksamt kanske. jag är ganska så social, så att stå helt själv i ett kök i tio timmar blir lite ensamt. Men, det ska nog gå idag med :-) hoppas att det blir soligt och fint idag så att ni alla som är lediga får njuta lite :-) ha en toppen dag.

Minns ni ?

Gjorde en liten rensning i garderoben igen. Iaf bland byxorna. Det blev ganska många att plocka undan igen. Vilken lustig känsla att kläderna nu blir för stora istället för att de blir för små :) Det känns inte som om det är på rikigt. Som sag, väldigt konstigt :)

ett par som jag nu fick rensa undan var iaf dem på bilden. De är ju nu liiite för stora :) När jag köpte dem i november så var jag så glad för att jag kunde ha sådana byxor i den storleken. Well, nu kan jag ha ännu mindre :) Mycket mindre!

Kolla in detta inlägget, så är där bild på mej i byxorna när jag precis köpt dem :)


Hihi, de är verkligen väldigt pösiga nu :)

at work..

Frukosten när man jobbar är underbar. Kaffet smakar aldrig så bra som då :-) känner mej trött och sliten idag. Så när jag slutat vid tre och kommit hem så önskar jag att jag bara kunde få lägga mej på soffan. Lungt ska jag ta det iaf, för har två långa dagar framför mig till. Ha en bra dag!

Behöver lite hjälp..

Jag skulle vilja klippa ihop ett litet kollage på bilder sedan op. Men har ingen aning om hur jag ska göra, eller vilket program jag ska använda. Det får inte vara allt för knepigt :) Någon som skulle vilja vara så snäll å komma med ett tips ?

Vill lägga upp lite före och efter bilder.

Grattis min älskade dotter!

Idag fyller min lilla prinsessa 3 år! Herregud vad fort tiden går. Helt otroligt.

Grattis till dig älskade Isabella.

Dagen började med paketer på sängen, sen hade vi kalas, å nu är det mys :)


Från den här lilla skapelsen...

Till den här busungen :)

Så dum!

Jag har valt att inte berätta där jag är och gör min praktik nu att jag har gjort den här operationen. Det känns så skönt faktiskt. Det kommer inte en massa frågor om det hela och jag blir inte ifrågasatt om jag äter någonting. Kan inte förklara rikigt, men det känns skönt att dem inte vet iaf. Jag vill inte att denna op ska vara min identitet. Låter kanske knäppt, men så är det. Jag har inga problem med att svara på frågor angående operationen, så missförstå mej inte nu!

Men igår kväll så blev det tokigt när jag skulle äta. Jag bad om en liten portion, och jag fick vad kocken ansåg vara en liten portion. Det var ganska så mäktig mat med. Pommes, bea sås, rödvinssky och biff. Mycket gott, men ingen hitt att äta fort. Hur som så försökte jag att ta det lungt och sen ville jag bara äta upp ungefär hälften av det. Men kocken satte sig hos mig och åt han med, så jag åt lite för mycket bara för att inte behöva förklara varför jag slänger så mycket. Som tur var gick han innan jag hann äta upp allt, så slängde resten då. Men fyyy helvete vilken dumping det blev. Jag höll på att svimma. Fick hålla mig i väggarna när jag gick. Försökte undvika personalen så de inte skulle se mej, så jag skulle slippa att förklara. Denna dumpingen höll i sig lääänge med. rikigt jobbigt var det. Men, jag lyckades att bita ihop.

Kände mej så dum att jag gjorde så här mot mej själv efterråt. Men, gjort är gjort. Ibland är man allit lite dum. Önskar att det inte tog emot så mycket att berätta om operationen.


Kanske borde jag...

Det blev ju ingen träning för min del förra veckan. Om man inte räknar med allt springande på praktiken då :)

Idag börjar jag inte på praktiken förns klockan halv sex. Så kanske skulle jag ta mej en runda i skogen nu innan då? känner mej lat idag, har ingen lust alls egentligen. Men, om jag ska nå de där minus 40 så kan man nog inte ligga på latsidan ju. Hmm.. vem ska bestämma, latmasken Angelica, eller den "nya" Angelica ??

Med en tung suck så bestämmer jag att den "nya" besämmer. Så, på med jogginskorna å ut med mig!!!


Vågen!

Jag veet.. Skulle ju bara väga mej varannan vecka nu. Men vågen stod där så fint så jag kunde inte låta bli.

Så, resultatet denna veckan blev minus 1,1 kilo. Vilket innebär att den där 35 kilo gränsen nu är spräckt! Totalt sedan jag skrev in mej i maj förra året så har jag gått ner 36 kilo!! Heelt galet ju!!! Nu siktar jag på minus 40 kilo. Det lär ju dröja, men jag ska uppnå det :)

Det var längesedan jag skrev mitt bmi, å där har det med nu hänt saker.
Jag började på BMI 45,45
Idag har jag BMI 29,86

Detta innebär att jag numera "bara" är överviktig. Fetma har jag nu kommit förbi! Å jag ska ALDRIG mera komma dit!

Är så glad för det här.
Denna operationen har förändrat så mycket. Den har räddat mitt liv. Det enda jag ångrar är att jag inte tog beslutet och gjorde den innan! Jag kommer vara teamet evigt tacksam!!!

Lite skitsnack...

Vilken kanon helg det har varit. Barnen tyckte det var väldigt roligt på Astrid Lindgrens värld idag med. Jag själv tycker med det är kul att gå där :)
 Nu har våra gäster åkt hem, så det känns väldigt tomt här hemma. Hoppas det inte dröjer allt för länge innan vi ses igen. 
 Jag kommer att lägga upp lite bilder från dagen inom ett par dagar. Ska bara vänta på att få dem skickade till mig. Min kära kamera fick ju för sig att dö när vi var där idag. Så himla typiskt.

Nu till något annat. Min mage har jag haft jätte problem med sedan operationen. Den har varit jätte trög, så jag har en gång i veckan ungefär tagit något laxerande bara för att hålla igång. Så därför har jag känt mej väldigt uppblåst ofta och det har tagit emot lite när man ätit dagarna innan man rensar ur. Men nu verkar det som om magen äntligen har kommit igång ordentligt. För jag har inte behövt ta något laxerande på tre veckor, (peppar, peppar) å det känns kanon! Magen har skött sig själv ett par gånger i veckan. Jag hoppas att detta kommer hålla i sig. Kan det vara så att magen verkligen behövde lång tid på sig innan den rättade till sig ? För det är ju nu dock sex månader sedan op. Men, den som väntar på något gott... (hmm, hur passande det är här vet jag inte) :) Men nu funkar den iaf!

Nu ska jag slöa i soffan. Tror vi ska se någon film. Hamilton, hoppas den är bra :)

road trip..

Har inte hunnit med att uppdatera här. Vi har besök av min moster och hennes familj. Det är så roligt att ha dem här, det har varit så mysigt. Just nu så är vi alla på väg mot astrid lindgrens värld. Det ska bli så kul för barnen å vädret är verkligen på vår sida. Strålande sol :-) hoppas ni har haft en toppen helg med

Dumping..

Tog mej en liten bit (säger man så? ) glass. Meen, idag så gillade inte min mage det. Fy vilken dumping. Hjärtklappning, kallsvettig och illamående som bara den. Åt väl ungefär en matsked, så nej, jag åt inte för mycket. Det gick helt enkelt inte idag. Men ibland funkar det. Jobbigt att inte veta!!

Helgen är kommen...

Nu är det helg för mej. Tre lediga dagar, som jag har längtat :)

Idag fick jag frågan om jag ville jobba lite extra på den praktiken jag är på nu. Så klart vill jag det! Så, på fem veckor har jag nu fått två nya extrajobb. Känns som ett väldigt gott betyg att praktikerna vill att man ska komma tillbaka :)

Imorgon ska min lilla dotter till tandläkaren. Sen på eftermiddagen/kvällen får vi trevligt besök av min moster och hennes familj. De ska stanna över helgen å det ska bli så roligt :)

Nu ska jag nog bädda ner mej i soffan en stund innan det är dags för sängen.


Ingen träning

Gisses vad dagarna springer iväg. Hinner inte med ju! Behöver utöka dygnen med många fler timmar.

Nu hela veckan när jag kommit hem så har jag varit väldigt trött. Det är verkligen ett hårt arbete att vara servistris, åtminstånde där jag gör min praktik. Det är fullt ös från morgon till kväll. Har man tur så hinner man sitta ner i tio min å äta sin mat, annars är det bara spring, spring å spring. Men så kul det är :) De första dagarna så trivdes jag inte specielt bra, men nu tycker jag det är hur kul som helst. Men som sagt, det är tufft. Så, när jag kommer hem blir det ingen träning. Känner inte mej det minsta sugen på att hoppa upp på crossen. Skulle kunna tänka mej en runda i skogen, men gubben jobbar ju eftermiddag, så det går inte.

Får väl se praktiken som träningen med. Skulle vara intresant att ha en stegräknare på sig för att se hur mycket det blir på en dag. Men har tyvärr ingen.

Hade velat lägga mej nu, men det är ju grey´s anatomy ikväll, å det vill jag inte missa :)

Just det, gubben glömde visst att gömma vågen. Så igår hoppade jag upp på den igen. Å nu visade den på precis - 35 kilo!!! :) Hurra!!!! Nästa delmål är nu uppnått. Så, nu strävar jag efter nästa fem. Sen känner jag mej nog ganska så nöjd med mina minus!

Ha en trevlig kväll!

vågen!

vågen stod på sin plats igen när jag skulle väga mej idag. Men under dagen så lär den gömmas igen. Jag hade ett litet minus. Känns bra. Så, på två veckor har jag gått ner 1,1 kilo. Önskar dock att det var 1,2 kilo, för då hade jag nått nästa delmål. Verkar visst vara segt att uppnå det. Jag har nu iaf gått ner 34,9 kilo sedan inskrivningen i maj förra året. Galet bra ju :-) nästa gång jag hoppar upp på vågen så hoppas jag att den där gränsen är spräckt :-) nu är det dags att åka till praktiken. Ha en skön dag!

Medans den jäser..

Då var fem av tio arbetsdagar gjorda. Känner att jag gärna skulle ha en ledig dag nu, eller varför inte två. Men till helgen är jag ledig och då väntas det trevligt besök och så blir det antagligen en rolig utflykt med barnen :) Så, jag ser väldigt mycket fram emot helgen.

När jag fixade middagen innan så fick jag för mej att baka ett morotsbröd med. Så, sagt och gjort. Det blev brödbullar.

Medans degen jäste i bunken så tog jag mej en jogginrunda. Perfekt att vänta ut den på det viset ju :)

Nu ska jag äta en nybakt bulle med lite smör och ost på. Mums så gott det är!

Just det ja. Imorgon är det dags att väga mej. Konstig som jag är så känner jag mej lite nervös över det hela. För jag har verkligen ingen som helst aning om vad den kommer visa. Hoppas så klart på något minus iaf.

Ha en skön kväll.

Dåligt med tid....

Det har visst varit dåligt med tid. Har varken haft tiden eller orken att sitta vid datorn.
Ska strax sova, upp tidigt igen imorgon å jobba. Önskar att det lugnar ner sig lite snart.

Återkommer imorgon :)

Natti!

Bränd..

Igår blev det visst lite för mycket av det goda. Är bränd på baksidan av låren och ryggen. Ryggen känns inte så farlig, men benen är ömma som bara den. Byxorna gör ont mot huden, å inte tala om duschen. Vattnet kändes som en brinnande eld. Men, det går ju snart över igen :)

Kvällen på praktiken igår kändes helt okej. Det var lite roligare än vid lunchen. Nu är det dags att åka dit igen. Det är en treåkig bit att köra. Har ca 4 mil dit. Men men, det är ju bara tre veckor.

Idag tycks det inte bli lika fint väder. Men, det gör inget, jag ska ju ändå jobba till kl sex. Nä, dags att dra. Ha en bra dag!

latar mig

Det är precis vad jag gör just nu. Ligger ute i den härliga solen. Jag klagar inte, men det är riktigt varmt nu när det är vindstilla. :-) jag har ett kvällspass på praktiken idag, så börjar inte förns halv sex. försöker att få lite färg på min likbleka kropp. Lättare sagt än gjort det där. Låten tycks inte påverkas det minsta av solen. Hoppas ni har det underbart i sommarvärmen!

Onda ben..

Innan jag åkte hem idag så svängde jag förbi polisen för att göra mej ett pass. Såå, nu är jag snart redo för london :) undra om det är helt omöjligt att få till en bra bild när man ska göra detta ? Nåja, man ser att det är jag iaf.

Ett par av kockarna som jobbar där jag gör min praktik gav mej en omedveten komplimang idag. Eller kanske inte ? De trodde iaf att jag gick på gymnasiet å att det var därför jag var där. Haha, nej sa jag. Jag går inte på gymnasiet. Oj, svarade han, går du bara i typ åttan nian då? Haha, då skr-attade jag. Så får väl ta det som en komplimang att jag ser ung ut. Han sa att han hade gissat på att jag var 18-19 år. så lite förvånade blev de när jag sa att jag ska fylla 27 och har två barn :)

Ikväll tog jag med en jogging runda i skogen 4,9 km blev det. Jag joggar mins 3 km av dem. Så, det känns heeelt okej :) Dock så är benen otroligt ömma nu. Hade velat ge upp innan ens första kilometern var avklarad. Men skam den som ger sig :)

Jag försöker att äta lite musli med mjölk nu. Äter det sakta men säkert. Tyvärr känner jag att ett illamående är på väg. Så, musli verkar inte funka alls. Det var några månader sedan jag provade sist, så hoppades att det skulle gå bättre nu. :(

Ska bädda ner mej i soffan nu iaf. Ha en trevlig kväll!

här är jag...

Första dagen på praktiken är gjord. Kändes väl lite si så där. Tror inte att dem är så intresserade av att ha praktikanter. Eller så gillade de bara inte mej. Men jag ska nog lyckas komma på ett sätt att trivas. Så här tjusigt klädd är man iaf :-)

skinande sol

Det tycks bli ännu en kanonfin dag. Solen skiner för fullt. Synd att man inte är ledig. Men förhoppningsvis är den fortfarande framme när jag kommer hem i eftermiddag. Ha nu en super bra dag!

Tobleroneparfait

Kom på att jag skulle ju lägga upp receptet på den här godsaken ju :)
Gubben gillar den här, han sitter just nu å slickar sin tallrik :)

Den var väldligt lätt att göra, inga konstigheter.
Nästa gång jag gör den så ska jag prova att ha i lite hackade hasselnötter med.

Till 4 port behöver du:

125g Toblerone
2 tsk baileys, kahlua eller något liknande (kan uteslutas)
3 äggulor
½ dl strösocker
2 ½ dl vispgrädde
ev 50 g hackad choklad

Gör så här:

Smält toblerone med Baileys i vattenbad eller i mikrovågsugn.

Vispa äggulorna och sockret tills det blir tjockt och pösigt.
Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet.

Rör ner ungefär 1/3 av smeten i den smälta tobleronen, lite i taget. Rör till en jämn och slät massa.
Rör därefter ner chokladblandningen i resten av ägg - och gräddvispet.

Tillsätt ev. hackad choklad. Häll blandningen i en 1-liters plastfoieklädd form eller i portionsformar.
Frys i minst fyra timmar.

Ät och njut!!!


Nu är det slut..

Jupp, nu är det slut på ledigheten. Eller så mycket ledighet har det inte varit för min del, har ju bara varit ledig idag. Men ändå :) Nu är det dags att köra på i tio dagar innan jag äntligen får 2 dagar ledigt! Det ser jag fram emot.

Imorgon ska jag börja på den nya praktiken. Ska bli spännande, men det känns samtigit lite nervöst att komma till ett nytt ställe. Det lär jag aldrig vänja mej med. Men, jag hoppas på att dem är trevliga där och tar bra hand om mej :) Det är tre veckors servering som gäller nu.

Idag har hela dagen spenderats ute. Härligt! Solen är underbar.Men jag tycker att vindarna har varit lite kyliga idag. Men jag har ju mitt älskade hörn i trädgården att krypa in i. Å där har det varit väldigt varmt idag. Önskar bara att man kunde få lite färg med. Fattar inte att det ska vara så svårt. Gubben däremot ser ut att ha varit utomlands. Nåja, lite lätt brun kanske jag blir innan sommarens slut.

Efter middagen så var jag hur trött som helst. Men, jag fyllde på vattenflaskan å begav mej ut på en runda i skogen. Det blev mestadels jogging även denna gången. Känns kanon! :) Det är faktiskt så att jag börjar tro att jag kommer klara av att jogga hela rundan innan sommarens slut :)

Igår var det ju månadag. Vet inte om någon la märket till att det inte kom något inlägg angående vikten då. Hur som så är vågen fortfarande gömd för mig. Grr!! Har känt mej väldigt stressad över att inte kunna väga mej. Det börar lätta lite nu.  Men jag ser fram emot nästa måndag då jag ska väga mej igen. Fast är lite rädd att det inte ska ha hänt någonting, eller att det kanske visar ett plus ?? Nä fy, så får det inte vara.

Nu ska jag slappa på soffan en stund innan det är dags att sova.
Ha en trevlig kväll!

njuter

Det är precis vad jag gör. Sitter ute och njuter av solen :-) helt underbart är det! snart ska vi ut och cykla med barnen. Hoppas att ni har lika härligt väder, vart ni än i landet befinner er :-)





Angelica här! Den 24:e oktober 2011 var dagen då mitt liv förändrades. Jag fick då min gastric by pass gjord. Här kan ni läsa om mitt betydligt lättare liv. Men vem är då jag ? Jo, en glad och social två barns mamma. Jag kommer ifrån Halmstad men är sedan år 05 bosatt i Vetlanda tillsammans med Jörgen och våra två barn. Mina dagar kretsar runt familjen, träning, vänner och jobb. Träning har verkligen blivit viktig för mig nu mera och jag mår så bra av den! Har du några funderingar angående operationen, eller något annat med så klart. Tveka då inte, utan ställ frågan. Antingen här på bloggen, eller släng iväg ett mail till [email protected]