Glad Påsk!

Glad Påsk på er!
 
Hoppas ni har en bra dag, vad ni än har för er.
 
Själv så spenderar jag tiden med flera av de bästa :)
 
 

Borde man gå ur ?

Okej, det här med facket och akassan.. Det är ju bra, väldigt bra. Eller? Ja facket kan man ju kanske tänkas behöva, kanske.
 
Men akassan? Fyy så mycket pengar man lägger där utan någon nytta. Iaf är det så för mej.
 Så länge reglerna är som dem är idag så kommer jag inte att få ett öre ifrån akassan.
 Om jag blir arbetslös igen så kommer jag ju inte kunna stämpla (heter det ens så längre?) Om jag ska få ersättning så kan jag inte tacka ja till jobb om jag inte kommer upp till 75% (fyra dagar). Det gör ju att man inte kommer kunna få in foten någon stans eftersom  man blir tvungen att tacka nej till jobb. Väldigt märkligt system tycker jag.
 
Räknade lite på det innan och jag å Jörgen lägger nästan 18000 kr om året på facket och akassan. Det är ju så sjukt mycket pengar! Vilken fin resa det där skulle kunna bli för familjen!
 
Nä, så kanske man inte ska tänka. Men just nu så funderar jag på att gå ur akassan.

God kväll!

Nu har jag fyra dagars ledig framför mej. Det kommer att bli bra dagar tillsammans med familjen :)
 
Tyvärr så har jag inte mått alls bra idag, har haft feber symptom hela dagen och nu gör halsen ont som bara den.
 Vägrar låta det bli värre än så här. Varken hinner (när hinner man?) eller vill (när vill man då?) bli sjuk nu. Har en massa planerat!
 
Rotade runt lite bland gamla bilder på datorn. Hittade en mapp som jag helt glömt bort. Syster Amanda tog lite bilder på mej och barnen när vi var nere och hälsade på i julas. Bjuder på en liten bild av dem :)
 
 
 
 

Goda ägg..

Jonathan har länge undrat om han inte ska fått något påskägg snart, så han lär bli glad på lördag :)
 
Har fyllt dem nu, alla tre. Ja, min Jörgen vill också ha ett påskägg, så det är väl klart att han får det då :)
 Om han menade allvar vet jag inte, men jag tog det på fullaste allvar iaf, så nu får han med ett ägg. Undra om han med ska få gå och leta efter sitt tillsammans med de andra barnen ?? Hmm, tåls att klura på lite :) Han har ju näsa för det där med sötsaker..
 
 
Vet inte om man brukar ha någon direkt "påskstämning", men om man brukar det så har jag inte hittat den. Undra om det kan vara snön och kylans fel kanske ? Det tar lite emot att ge mej ut på jakt efter påskris när snön ligger kvar... Mja. Men barnen ska få känna att det är påsk iaf :)
 
Hade kunnat tänka mej en påsk som det var för två år sedan(tror jag det var), för då satt jag och barnen ute i trädgården å målade äggen. Det var så varmt och skönt då.
 
 

Doftar gott..

Ännu en gång så sprang klockan iväg. Redan tid att lägga sig igen, hur gick det till?
 
Det har varit ännu en bra dag på jobbet. Men, jag fick ett litet blodsocker fall igen. Förstår inte varför?
 Det som var bra var att jag kände igen symptomen snabbt nu så jag var snabb på att sätta mej och få någonting i mig. Så det hann inte bli så obehagligt som de andra gångerna som tur var. Är glad för att jag kände igen symptomen så snabbt iaf. Gillar däremot inte tillfället då det kom, för det hade ju kunnat vara bättre ;)
 
Har precis bakat lite brödbullar. Luktar så himla gott med nybakat :) Morotsbröd fick det bli.
 Ska bara låta dem svalna lite innan de får flytta in i frysen, sen ska jag bums i säng. Är faktiskt väldigt trött nu.
 
 
 

Intervallen..

De där tipsen jag fick med intervall träningen var att springa allt vad jag kan i 20 sek och sen stanna å vila i 10 sek. Detta skulle upprepas MINST 8 ggr i non stop då å sedan ökas på.
 
I fredags gjorde jag precis så, vilade några minuter och gjorde sedan om det igen.
Så, 16 ggr blev det totalt.
 
Igår (måndag) så gjorde jag först 10 stycken, sen gick jag fort i två minuter och körde sedan 8 ggr till. Ökade med två då iaf :) Ska ta det lungt och fint med ökninen. Min kondis är absolut inte på topp, men nu ska den tränas upp :) Och det här är ett bra sätt att göra det på. Å de där löpbanden är ju helt perfekta till det! Så länge jag inte får ont i smalbenen igen så..
 
Ska ta reda på mer om intervallträning :)
 
 
 
 
 
 

Det har ömmat..

Som jag skrev så har jag varit väldigt öm i mina smalben. Idag har det lättat av väldigt mycket, har bara känt av det ett par ggr.
 Frågade iaf på gymmet om detta idag och de sa att det mycket möjligt kan vara träningsvärk ifrån combaten. Men att det även kan vara en belastning, så jag ska se upp så det inte blir inflammation i benen. Tydligen väldigt vanligt om man exempelvis springer mycket på hårt underlag och i fel skor.
 Men, hon sa till mig att det säkert inte är något sådant med mej nu eftersom det har gått tillbaka såpass mycket igen. Skönt det!
 
 Utan det hela kan nog bero på intervall träningen på bandet i fredags med. Är ju lååångt ifrån van vid att springa allt vad jag kan :)
 
Nu är klockan för mycket igen! Varför springer den iväg sådär för? Var visserligen inte hemma förns vid halv tio, å så ska man duscha å så. Okej då, det är självförvållat :)
 Men nu är det iaf dags att sova. Ser fram emot ännu en bra dag på jobbet imorgon :)

Träning v. 12

Måndag: 3 Joggning på band och bodypump.
Tisdag: Tränat styrka hemma
Onsdag: 3 km joggning på band och bodypump.
Fredag: Intervall träning på löpband coh bodypump/combat.
Lördag: Tränat styrka hemma.
 
Vilken bra vecka det blev. Känner mej rikigt nöjd :)
 
Å jag har faktiskt träningsvärk i smalbenen och baksidan av låren sedan combaten i fredags :) Just smalbenen känns som ett udda ställe att ha träningsvärk på!

Provat på...

 
I fredags, i samband med den där kropps undersökningen så fick jag lite tips om träningen.
 
Bland annat så fick jag tips om intevallt träning på löpbandet.
Jag provade även på att träna lite med en kettlebell. Ville bli visad så att jag använder rätt teknik.
 Det där kommer att bli en favorit, för med bara en övning så kände man direkt att hela kroppen arbetade.
 
Jag ska lite längre fram boka in en timme med en personlig tränare. Känner att jag vill det och att det kan hjälpa mej. Längtar dit :)
 
Igår så införskaffade jag mej en kettlebell. Dock så ville jag haft en till som var lite tyngre, men de hade inte den. Så nöjde mej med en liten lättare. Den ver helt lagom till några utav övningarna. Men till swingen så skulle jag vilja ha en tyngre. Men kan säga att jag fick upp pulsen rejält och svetten flödade med denna med :)
 
,
Min nya kompis :)
Får se om den här kan hjälpa mej att strama åt kroppen lite :)
 
Jag provade det där med intevallen med innan mitt träningspass i fredags. Skulle ju inte göra det då, men kunde inte låta bli att prova. Det ena ledde till det andra och helt plötsligt så hade jag kört hela programmet :) Hehe. Trodde jag skulle vara helt slut unde bodypumpen/combaten sen, men det var jag inte :)
 
Längtar redan nu efter nästa intervall!
 
Igår så tränade jag bara hemma, även Jörgen kom och tränade lite med mig. Å han säger att han vill fortsätta att göra det. Får väl se hur länge det håller :)
 
 
Ja, det här är väl en del av det jag gör med träningen hemma. :)
 
Nu längtar jag till bar-marken med så jag kan komma ut och jogga. Har faktiskt ingen lust i snön mer nu!
 
 
 
 

Förvånad, men väldigt nöjd..

Jag gjorde ju den där lilla undersökningen igår på gymet. Den där kroppsfett och muskelmassa skulle mätas.
 Inget avancerat alls, man ställer sig bara på en speciell våg och håller i ett tillhörande handtag typ, som skickar ut signaler genom kroppen.
 
Gjorde ju som sagt ett lika dant test för några år sedan. Då var resultaten inte roliga alls. Har ju tyvärr inte kvar dem, eller jag fick inte ens med mej dem då...
 
Tränaren, som tog emot mig. Han tyckte att mina siffror var väldigt bra. Han kallade mej för tränad :) Han såg på mej att jag tränar. Det känns ju kul :)
 
Han sa även att min muskelmassa i kroppen var väldigt hög med tanke på min längd och min vikt.
Det visade även att jag låg inom det hälsosamma när det gäller fett på kroppen med. Jag låg nämre undervikt än övervikt :) Alltså, jag är INTE underviktig och jag har en bra bit kvar tills dess så jo, det finns visst flera kilon kvar att plocka av utan att jag skulle hamna för nära!
 
Sen fick jag veta vilken "ålder" min kropp har. Alltså hur den mår, typ. Just nu står det helt stilla i huvudet på mej så jag kan inte hitta ordet för det. Det heter ju något specielt...Hmm ?
 
Sist så vet jag att resultatet visade på att jag var närmre 40, vilket inte är så bra när man är/var 24-25 år.
Men nu, nu blev jag väldigt förvånad men otroligt glad. Resultatet visade på 15 år :) Hihi! Hur glad blir man inte ?? :) Tränaren var väldigt, väldigt nöjd med det resultatet. :)
 
Nu känns det ännu roligare (om möjligt) att träna, när man fått en bekräftelse på att det ger resultat och att jag gör rätt. :)
 
Mår så bra!
 

Grönt är skönt...

Jag tycker att blommor är fint, väldigt fint. Men, vi kommer inte specielt bra överrens. För skaffar jag mej något som är lite färgglatt så dör det. Förstår inte.. Vattnar jag, så dör de. Vattnar jag inte, så dör de.
 
Trodde faktiskt att jag denna gången skulle lyckas hålla blommorna vid liv. Men, tydligen inte. Så, nu skaffade jag mej nya gröna växter igen istället. De dör iaf inte för mej. Eller det tar väldigt lång tid iaf :)
 
Det här var en av de "finaste" av de mer eller mindre döda blommorna. De gröna bladen är iaf fina :)
 
Grönt får det bli.
Jag nöjer mej med lite fina tulpaner på bordet sen istället :)

Första gången...

Idag så ska barnen ha lite egentid tillsammans med Jörgen.
 Jonathan börjar i simskola idag :) Det ser han fram emot, å vi med. Vi har velat det här länge, men pga olika omständigheter så har vi inte kunnat fixa det innan. Men, nu är det dags :)
 
Jag hade så gärna velat komma med, men det fanns inga tider som passade. Så, det blir Jörgen som kommer åka med dem, jag får se fram emot nästa steg istället, och då ska även Isabella börja :)
 
Det ska bli kul att få höra Jonathan berätta om det hela ikväll :)

Mätning..

För ett par år sedan så gjorde jag en kroppsmätning. En sådan där man får veta hur mycket man har av typ muskler, fett och vätska. Resultatet som blev då var inte specielt charmerande.
 Men, nu ska jag göra en ny sådan mätning. Och jag skulle väl tro att resultatet har blivit något bättre :)
 
Tänkte att jag ska göra ett nytt test igen sen om några månader för att se om träningen gör någon skillnad. Tycker det där är lite intresant :)
 
Skulle väl tro att jag visar upp resultatet här senare..

Bara vara...

Vilken lung em/kväll det varit hemma. Rikigt skönt fakitskt. Att ha rester i kylen är så himla skönt. Snabbt och smidigt :)
 
Idag är min "vilodag" ifrån träningen med. Så tiden jag brukar lägga på den har jag instället kunnat göra ingenting på. Skönt! Ibland behöver man sådan dagar då man bara kan vara.
 
Fredag redan imorgon. Veckorna gå så himla fort. Men, det gör inget, för just nu så längtar jag tills nästa helg :)
 
Imorgon blir det träning efter jobbet, sen ska det bli familjemys hela kvällen lång! DET, ser jag absolut fram emot!

Vårdagsjämning ?

Mjaa, vädret och namnet på dagen hör liksom inte rikigt ihop. Det snöar på rätt bra tycker jag. Mellan varven så är det sådana mysiga och fina flingor. De där flingorna som man älskar runt jul. Kan väl inte påstå att jag tycker att dem är rikigt lika mysiga nu. Men, det finns ju inte så mycket att göra åt det, så tänker inte låta mej bli deprimerad över det nya vinterlandet som har lagt sig. Men visst längtar jag efter våren :) Imorgon är det den 21e, vilket innebär att man kan logga in på skatteverket och kolla vad man får/ska betala tillbaka. Har längtat till den dagen. Men, provade att logga in innan idag, å det gick att se redan nu. :) Så, nu kan min nyfikenhet lägga sig. Är så där lagom trött i kroppen efter ett skönt träningspass nu. Ska krypa ner i soffan hos gubben min och kolla på Grey´s anatomy. Eller, han lär somna misstänker jag. Inte favorit programmet om man säger så.. Ha en skön kväll!

Träna hemma!

Jag ska inom kort köpa hem ett set med vikter. Har hittat ut ett som jag vill ha, eller ett som vi vill ha :)
 Tycker att det är roligt att träna hemma med. Å när vi har fått hem dessa vikterna så kan vi träna lite tillsammans hemma.
 
 Tycker det är roligt att kolla runt och läsa om olika övningar och att höra mej för med andra. Det finns sååå mycket att lära. Tycker om att prova nytt.
 
Just nu så använder jag denna viktplatta en hel del. Skulle vilja få fatt i en som är tyngre med, men har lite svårt att hitta, utan att den blir för tung.
 
I veckan så ska jag även köpa mej en kettlebell. Att träna med en sådan ska tydligen vara väldigt effektivt.
 
Min kompis här hemma :)
 
 
 
 
 
 

En dag kvar..

Ja nu är det endast en dag kvar för min del i köket på jobbet. Eller i köket är jag ju alltid, men jag är med och har hand om maten en dag till bara. Känns lite tråkigt faktiskt.
 
Hade tänkt mej att ta en joggningtur i skogen efter jobbet, men vädret kändes inte direkt inbjudande till det.
Längtar bara mer och mer för var dag som går till våren nu. Men, nu är ju snart mars slut, så det är inte långt kvar :)
 
 
Nu ska jag nog göra mej en kopp the och sätta mej framför brasan och bara njuta. Så varmt och gott där. Det är väl kanske fördelen med vintern då, att vi eldar :) Det är verkligen en mysfaktor.
 
Ha en trevlig kväll!
 
 

Tick tack..

Någon som har tips på hur man bromsar ner tiden lite ? Den här dagen vet jag inte vart den tog vägen. Känns som om jag gick upp för ett par timmar sedan, men tydligen så har det blitt kväll och det är dags att lägga sig. Hmm.. Hade en bra dag på jobbet. Sen hem å fixa/käka middag. Sen fick jag besök av en underbar vän! Mycket trevligt. Sen åkte jag iväg på ett härligt träningspass. å nu sitter jag här i soffan och är mör i varenda muskel i kroppen å väntar på att lägga mej. Träningsvärk imorgon kanske ? Inte helt omöjligt, i armarna iaf... Natti!

Blivit med stövlar..

 
I lördags, på "gamla" jobbet så köpte jag mej ett par stövlar för en billig peng. Det här med loppisar är ett bra påhitt alltså :)
 
Tyckte att dem var fina, perfekt att har till vardags.
 
Å vad roligt det är att nu kunna ha i princip alla stövlar. Innan gick det ju nästan inte att hitta några som passade med tanke på att vaderna var så stora. Återigen så önskar jag att jag tog måttet på vaderna innan jag gick ner. Varför tänkte jag inte på det?? Så störande. Men men, är iaf glad över att jag nu kan ha stövlar :)
 
Det blev ingen bra bild. Men, här är dem iaf :) Enkla, men fina.
 

Måndag morgon!

God morgon på er!
 
I tre dagar nu så ska jag ersätta en av kockarna på jobbet. Ska bli kul, rikigt kul :) Lite omväxling förnöjer ju!
 
Folk brukar inte tycka om måndagar. Själv så har jag inga problem med dem. Oftast iaf :) Det är ju första dagen på en ny arbetsvecka och det bara måste man ju tycka om :) Har ju helgen att se fram emot ;)
 
Ikväll blir det ett träningspass. Det ser jag fram emot!
 
Hoppas din måndag blir bra!
 
På jobbet, i fredags..

Träning v. 11

Tisdag: 2 km powerwalk och 2 km joggning, ute.
Onsdag: 2 km powerwalk och 2 km joggning ute, samt ett bodypump pass.
Fredag: 15 min powerwalk på gå-band och 70 min bodypump/bodycombat.
Söndag: 2 km powerwalk och 2 km joggning, ute, samt mag och arm övningar.
 
Känns som att det blev en bra vecka. Känner mej nöjd.
Vill att de där rundorna ute ska bli lite längre nu bara och att jag ska försöka komma ut på dem minst två ggr i veckan. Vill verkligen förbättra min kondition. Har lite planer på hur jag ska gå till väga med det.
 
 

D-vitamin..

 
Det är så härligt när solen skiner. Som jag längtar till våren och värmen nu.
 Idag satt jag ute i solen och njöt av 11-kaffet. Tror att det var den godaste koppen på länge.
 
Det har varit en lugn och skön dag. Till en början var jag väldigt rastlös och undrade vad vi skulle hitta på idag, om vi skulle åka någonstans eller vad jag skulle dra igång för projekt i köket. Men, jag lyckades att låta bli. Så har egentligen inte gjort någonting alls idag. Det känns skönt. Jag har väldigt svårt för att bara vara hemma och göra ingenting, men idag gjorde jag det :)
 
Eller, det blev en rensning av Isabellas kläder. Det fanns en del som är för smått. Ska ta mej an Jonathans snart med.
 
Tänkte till och med skippa träningen helt idag med. Tänkte alltså :) Det blev en runda i skogen. Provade utan broddar på skorna idag, det gick bra men tror nog allt att de får sitta på skorna igen nästa gång. Om det inte hinner bli barmark tills dess. Men det är väl högs osannolikt. Körde även en del övningar inne med. Magen, biceps och triceps fick sig en omgång. Skönt!
 
Nu ska jag hålla kväll. Ska försöka komma i säng tidigt ikväll, klockan ringer tidigt imorgon.
 
Natti!
 
Underbara sol. Dags att fylla upp det där D-vitamin lagret igen.
Nu fick jag ju prova mina nya löparskor utan broddarna. Längtar verkligen
till bar-mark nu.
 
 

Gosa ner mej..

Idag har jag jobbat extra på mitt "gamla" jobb. Så kul det var! Härliga människor!
Det är ju precis så där det ska vara, man ska åka till sitt jobb med ett leende. Tycker att det är otroligt viktigt. Därför känner jag mej så otroligt glad och tacksam över att jag gör det även till mitt nya jobb. Älskar att jobba helt enkelt :)
 
Men, att komma hem till familjen är ju helt klart det bästa. :)
 Vi har haft en mysig eftermiddag och kväll tillsammans. Grjorde en sak som vi ofta gjorde förr, iallafall innan vi fick barn. Vi tog oss en tur med bilen. Bara åka iväg mot ingenstans, typ. Tycker det är mysigt :) Å det blev allsång i bilen för mej och barnen :)
 
Nu sover de små, så ska gosa ner mej i soffan hos gubben min. Är väldigt trött och frusen ikväll. Så har nu suttit här framför brasan en stund och fått upp värmen. Rotade i Jörgens garderob efter någon gosig tröja. Hittade en som är som ett tält för mej. Tydligen väldigt stor till honom med. Men den var varm och gosig :)
 
Ser fram emot en heldag med familjen imorgon. Med min nu friska familj :)
 
Ha en trevlig kväll!
 
Man kan ju tro att jag är längre än gubben min nu :) Men nää, jag går fortfarande bara upp till axlarna, typ.
Men, han kan bära mej nu, så rätt som det är så blir man upplockad lite här och var :) Konstig känsla det dära..
 
Varmt och gott :)
Huuaa vad jag längtar till sol och värme. Ska återigen göra ett försök till att inte se så likblek ut då :)
 

Perfekt fredag...

Ja, igår kändes det som om det var en perfekt fredag.
 Hade en kanon bra dag på jobbet, åkte direkt därifrån och mötte upp familjen för att storhandla, sedan åkte jag vidare för att köra ett träningspass och sen hem för att ha en myskväll med familjen. Älskar de där mys kvällarna när vi kryper ihop i soffan tillsammans allihopa och kollar på någon bra film, igår blev det en disney klassiker.
 
Igår provade jag på något nytt. Eller nytt och nytt, jag har aldrig kört den här kombon innan. Det är ett pass där man först kö bodypump och sedan bodycombat. Har bara provat på combaten typ tre ggr har jag för mej, å det var längesedan nu. Tyckte att det var kul, men det är det där med kordinationen alltså :)
 
Men igår gick det mycket bättre än vad jag trodde, hängde med mycket bättre än vad jag väntade mej. Så det känns kul :) Å konditionen, den börjar att ta sig. Jag är lååångt ifrån bra tränad, men om jag jämför med hur jag var innan så har jag kommit otroligt långt. Men, den ska bli bättre, mycket bättre :)
 
 
 
 
 
 

Färskvara..

Det här med muskler och kondition är verkligen en färskvara. Det märks så snabbt och så tydligt. Efter gårdagens träningspass har jag idag fått en härlig träningsvärk! Känns skönt :) Imorgon, efter jobbet så ska jag prova på ett nytt pass. Ser fram emot det. Styrka och kondition är kombinerat :) Nu är det dags för sängen. Ser även fram emot ännu en arbetssdag och fredagsmys med familjen min. En FRISK familj dessutom :)

Våga tro?

Ska man våga tro att det är över nu? Man ska ju inte ropa "hej" förns... Men Jonathan har varit precis som vanligt idag, mer eller mindre iaf. Han har ätit och han har inte kräkt sedan igår morse. Dock så har det varit så här innan, att man trott att det är över så helt plötsligt börjas det att spy igen.. Hur som, så ska jag jobba igen imorgon. Känner att jag börjar att klättra på väggarna snart. Jag är inte van vid att vara hemma så många dagar i rad. Ikväll kom jag iväg på ett bodypump pass igen med. Som jag längtat efter det :) Känns som om att jag är utsläppt i friheten igen :) Tjohoo! Var faktiskt ute på en joggning runda efter frukosten idag med. Tog samma runda som igår och fick lustigt nog exakt samma tid :) Nu är jag trött, så längtar faktiskt efter sängen. Men, ikväll är det ju Grey´s Anatomy på tv. Å det kan jag ju inte missa!

Kvällens mellis..

Det här är ett exempel på vad jag tar som mellis.
Ikväll "lyxade" jag till det med lite nötter. Lyxade visst till det med dem igår med. Igår kväll åt jag ett skivat äppel med kanel och lite hackade nötter. Mumma!
 
Det här är ca 2 msk keso, två bitar hembakat knäckebröd. Super gott :) Ja, nötterna kan ni ju räkna själva :)
 
 
 

Ut i det fria...

Idag kom jag ut och fick lite frisk luft. Känns så skönt :)
 
Passade på innan gubben åkte till jobbet å hade tur med solen med. För molnen kom inte förns efter jag kommit hem igen.
 
Har ju inte varit ute på en joggning runda på flera veckor, så det var skönt. Tog det dock ganska lungt så kroppen inte blir för påfrestad nu direkt efter sjukdom.
 
Fick inviga min nya långärmade träningströja idag med :)
 
 
Nu blir det soffläge. Man blir visst trött av att inte göra något vettigt på dagarna :/

sammanfattning...

Den sista veckan har inte varit kul! Inte ett dugg faktiskt.
 
Måndag: vård av barn
Tisdag: vård av barn
Onsdag: Jobbade tre timmar, fick sedan gå hem för jag hade grymma kramper i magen
Torsdag: Jobbade
Fredag: Hemma pga magont och feber symptom
Lördag: Tog mej motvilligt iväg med familjen för att hitta på något. Hade en trevlig dag, men fick fan för det sen
Söndag: Då tog jag mitt pick och pack å flyttade in på toan. Diarré from hell!
 
Måndag: Sjuk
Tisdag: Ja, de där 48 timmars symptomfri ska ju gå..
 
När jag var hemma för vård av barn förra veckan så var det med Jonathan pga magsjuka.
Å gissa vad ?? Inatt började han att spy IGEN!! Han fick ju iaf vara frisk i 6 dagar....Suck!
 
Såå, imorgon ska jag med vara hemma pga smittorisken! Sen får det fasen vara bra!
 
Så ja, jag är en hel del deppig över hela situationen. Å något som gör att det känns ännu jobbigare är att jag inte har kunnat träna sedan förra måndagen. Missar åter igen hela releasen pp nya bodypumpen. Visst, det är väl inte hela världen, men ändå. Någon som känner sig villig att komma hit och passa barnen ett par timmar imorgon kväll så att jag kan träna då?? :)
 
Nä, jag får avvakta med träningen tills helgen helt enkelt.
 
 

besegrad...

Ja, jag får nog erkänna mej besegrad iaf. Ville inte acceptera det, men jag är nog sjuk! Åhh, jag vill inte!

Hela kroppen ömmar, ögonen går i kors, huvudet bultar. Har tagit ett par panodil och lagt mig ner i soffan. Tror nog att dem hjälper lite. känns så iaf.

Till och med duschen innan var jobbig. Vattenstrålen gjorde ont mot huden..
Vill verkligen och jag kan verkligen inte vara sjuk nu.
Men men, det är väl bara att acceptera.

å det är fruktansvärt störande att jag fick ringa återbud till träningen idag med. Grr! Vill så gärna ju. Men, dumt att träna om man inte känner sig okej. Träningen finns ju kvar sen :-)

Funderar på att flytta mej in till sängen istället nu å sova för natten. Klockan är bara halv sju, men jag vill försöka vara pigg tills imorgon.

mobilskal..

Idag kom mitt nya skal till mobilen hem. :-) blev så glad för det.

Så nu är mina små älsklingar med mej överallt :-)Vaknar till liv...

Idag var det Jörgens tur att vara hemma med barnen. Som tur är så är pojken helt frisk igen, så imorgon är det dagis som gäller för dem igen.
 
Jag själv fick gå hem efter tre timmar på jobbet idag. Hade en fruktansvärd kramp i magen, det rikigt sög i den.
 Men nu, ett par toa besök senare så känns det ingenting. Men är hur trött som helst, känner mej helt nockad. Undra om det här var en släng av det som Jonathan hade? Ingen aning..
 Men om det inte blir värre igen under dagen/kvällen så är jag tillbka på jobbet igen imorgon. Sen får det minsann dröja länge innan någon av oss är sjuka igen!
 
Sitter hemma och lyssnar på något som kan vara en början på våren. En fluga! Jepp, den flyger omkring och "stutsar" mot fönstret. Så de håller visst på att vakna till liv igen. Ogillar flugor väldigt mycket, men det är ju ändå ett tecken på att våren närmar sig :)
 
 

Siffror...

Jag har varit så dålig på att mäta mej själv. Har faktiskt inte ens några mått ifrån när jag var som absolut störst. Det stör mej lite nu att jag aldrig mätte mej själv då. Men men, går inte att göra någonting åt det nu.
 
Hittade dock en lapp där jag skrivit upp lite mått den 16 November 2011. Det var då knappt en månad sedan min operation och jag hade gått ner totalt 16,1 kilo.
 
Här kommer siffrorna:
Överarmen då: 38 cm, nu: 27 cm. -11 cm
Midjan då: 109 cm, nu 82 cm. - 27 cm
Låret då: 66 cm, nu: 51 cm. -15cm
Rumpan då: 118 cm, nu: 92 cm. - 26 cm
Byst då: 116 cm, nu : 95 cm. 21 cm
Under bysten då: 102 cm, nu: 84 cm. -18 cm
Halsen då: 36 cm, nu: 31 cm. -5 cm
 
 
Jodå, lite skillnad har det minsann blivit. Hela 123 cm har försvunnit ifrån dessa mätta ställena. Känns ju bra :)
Önskar att jag hade tagit ett mått på mina vader, för där har det med hänt saker. Men som sagt, lätt att vara efterklok :)
 
 
 

Bullbak...

 
Älskar känslan av en perfekt deg. Låter kanske löjligt, men jag bara älskar den. :) Skulle kunna stå och knåda på den hur länge som helst.
 
Det behövdes inget mjöl alls till utbaket å den var så lätt att kavla ut.
 
 
Gjorde halva satsen med mandelmassa och den andra med kanel.
Älskar bullar men mandelmassa :) Älskar allt som har med mandel och nötter å göra.
 
 
Tänkt om man kunde spara doften av nybakat i en flaska och spraya lite när man känner för det...
 

Massage..

Nu är äntligen dagen kommern då jag ska på massage. Har varit i behov av det här så länge nu, å äntligen har jag fått tummen ur.. och bokat en tid. Dock så kunde jag inte hitta några tider som passade på kort tid hos den jag ville gå till. Får gå till henne nästa gång istället :)
 
Jag är förberedd på att det här antagligen kommer att göra väldigt ont med tanke på hur öm jag är just nu. Men, det kommer ju att bli bättre :) Hoppas jag iaf...
 
Håller just nu på med ett bullbak. Fattar dock inte varför, för jag har absolut ingen ork till det. Känner mej trött och hängig idag, lite konstig. Hoppas innerligt inte att jag eller någon annan i familjen ska drabbas av det som Jonathan fått. Fick veta ifrån dagis att det är fler barn som är hemma av samma anledning, så det var tråkigt nog något som går igen nu. Dessa dagis/skol baciller, suck!
 
 

Tränat..

Ikväll kändes det så där extra skönt att träna. Antagligen för att jag inte gjort det sedan i onsdags.
 
Idag joggade jag 4 km på löpbandet med. Känns bra :) Tror jag ska stanna på den längden nu, men försöka få ner tiden :) Får se hur jag gör. Vill få upp lite hastighet nu.
 
Invigde de nya träningskläderna idag med. Kändes bra :) Kan rekomendera dem!
 
Bjuder på denna otroligt vackra bild som togs precis innan jag skulle åka :)
Det där gäddhänget vill jag bli av med!!! Dock så tror jag ej att jag kommer kunna träna bort det :( Känns faktiskt lite ledsamt. Men, tänker inte ge mej. Ska fortsätta att köra mina dips här hemma. :)
Proteinerna är intagna och duschen är avklarad, så nu blir det mys i soffan med mannen min!
 

Vård av barn...

 
Det är inte ofta som någon av oss har behövt vara hemma med barnen. Men nu, de senaste månaderna så har det varit vid flera tillfällen. Väldigt typiskt med när man har börjat på ett nytt jobb. Känns inte alls bra att vara hemma då faktiskt. Men men, det går ju inte att göra något åt. Vi får turas om helt enkelt.
 
Barnen sov ju hos sin farmor och farfar natten till lördag. Jonathan kräktes då två gånger. Hihi, stackaren var väl lite förvirrad när han gick upp på natten och skulle gå till toan för att kräkas, han hamnade fel så kräktes istället i garderoben :) Lille plutten. Han skrattade själv när han berättade det :)
 
Han kräks inte mer nu, men det har kört i magen på honom och han har näst intill ingen aptit. Så, han får vara hemma imorgon med och antagligen även på onsdag så att han är helt återställd.
 
Nu kommer strax svärfar hit och se efter barnen en stund (Jo då, Jonathan kan bli passad en stund, han är pigg för övrigt). Vi ska in till stan och provköra en bil eller två :) Tror att vi vet vad vi vill ha, nu ska vi bara hitta "den" med :)
Vad är det för en min ?? Nåja, det är ju jag :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Träning V. 9

Måndag: 3 km joggning och bodypump
Onsdag: 3 km joggning och bodypump
 
Mjaa, denna veckan är jag väl inte direkt nöjd. Men, har haft andra roligheter för mig istället så har inte hunnit mer :)
 
Nästa vecka kommer att bli bättre, hoppas jag iaf.
 
Pojken här hemma började att kräka natten till Lördag. Hoppas inte att det är någon ny magsjuka igen. Vill inte ha det! Så, imorgon är jag hemma med honom. Hoppas att han är helt återställd igen så han kan gå till dagis på tisdag.
 
Nu blir det filmmys med hela familjen!

har det bra

Sitter ute i trädgården med en kopp kaffe och njuter av solen. Har ett hörn här där solen står på och det är nästan vindstilla. Mätaren visar 19 grader varmt. Helt underbart!

Tror jag sitter kvar en stund till!Älskar kampanj...

Idag var vi inne på team sportia en snabbis. Såg att de hade kampanj på träningskläder, så ville kika lite på dem.
 
Fick med mej det här hem! Å jag gav endast 449 kr för allt som annars hade kostat 900 kr. Tycker att jag fick ett väldigt bra pris på det hela :)
 
Man bara måste älska kampanjer :)
 
Löparbyxor, strumpor, linne och långärmad tröja

På tu man hand...

Igår hade gubben min lämnat barnen hos sina föräldrar så att vi skulle få ha en barnfri kväll tillsammans. Det var rikigt längesedan vi gjorde det sist.
 
Så, vi åkte iväg tillsammans när jag kommit hem från jobbet. Vi shoppade lite,var ute och åt god mat på restaurang å sedan var vi på bio. Det var väldigt konstigt, men skönt att vara iväg så utan barnen.
 
När vi kom hem så var huset väldigt tyst. :)
 
Idag så skulle jag ha tränat på förmiddagen. Men jag ville passa på att umgås på tu man hand med mannen min, så jag avbokade träningen. Så dagen har spenderats i stan tillsammans. Det har varit hur mysigt som helst :)
 
Nu fixar jag middagen och han hämtar hem barnen igen. Sen blir det mys :)

Angelica här! Den 24:e oktober 2011 var dagen då mitt liv förändrades. Jag fick då min gastric by pass gjord. Här kan ni läsa om mitt betydligt lättare liv. Men vem är då jag ? Jo, en glad och social två barns mamma. Jag kommer ifrån Halmstad men är sedan år 05 bosatt i Vetlanda tillsammans med Jörgen och våra två barn. Mina dagar kretsar runt familjen, träning, vänner och jobb. Träning har verkligen blivit viktig för mig nu mera och jag mår så bra av den! Har du några funderingar angående operationen, eller något annat med så klart. Tveka då inte, utan ställ frågan. Antingen här på bloggen, eller släng iväg ett mail till angelica.nilsson9@hotmail.com