Så skönt!

Träningen ikväll kändes extra skön.
Var så trött innan jag åkte att jag hade kunnat somna på stående fot. Hade detta varit för ett år sedan så hade jag med all sannorlikhet stannat hemma. Så, antar att det är därför det kändes extra skönt :)
 
Upptäckte något nytt idag. Blodådror! Vet väl att jag har sådana, men inte att jag hade synliga!
Alltså, ni vet så där som underarmarna kan bli när man tränat, att ådrorna typ "hoppar ut". Så blev det idag, eller jag fick se det idag. Gisses! Det är väl inget som kunnat synas på mej innan.
 
Det är faktiskt en ganska så märklig känsla det här när kroppen ändras. Jag klagar INTE. Men det är konstigt.
Måste vänja mej!
 
Nu blir det sängen!
Imorgon är det en ny arbetsdag som väntar.
Sen får vi besök under hela helgen! Ser så mycket fram emot det.
Ska åka iväg och hitta på lite tillsammans allihopa.
 
Natti!

Hej där...

Dag två på jobbet är avklarat och det har gått bra. Känns väldigt bra faktiskt. Tror nog att jag kommer trivas där väldigt bra :)
 
Jag funderar på det här med vägningen. Har ju min vägning nu varannan vecka, men tycker inte att jag behöver ha det så ofta längre. Tror att det räcker med en gång i månaden faktiskt. Så får det bli från och med nu.
 
Nu blir det lite mys med barnen i soffan innan jag ska köra mitt träningspass.
 
Ser fram emot den här helgen väldigt mycket :) Hoppas bara att min lilla pojk inte åker på magsjukan!!!
 
 

Back on track..

Ja idag så kunde jag äntligen jobba igen! Så, nu är första dagen på nya jobbet avklarad. Känns faktiskt riktigt bra :)
Å de här arbetstiderna kan jag vänja mig vid :)
 
Idag får bli veckans vilo dag ifrån träningen. Ska ha en dag i vecka som är helt och hållet träningsfri. Kroppen kan ju behöva vila lite ibland. Men med tanke på vilket jobb jag har så har jag inte direkt varit stilla ändå, det är mycket rörelse hela tiden ändå.
 
Nu ska jag gosa ner mej i soffan med familjen. Sen blir det nog sängen tidigt för min del. Är trött ikväll, sov så dåligt inatt för jag var rädd att försova mej.
 
Å gubben min är frisk igen med, så imorgon blir det jobb för hans del med och barnen ska få gå ett par timmar på dagis. Det kan dem behöva nu så de är glada för det :)
 
Ha en bra kväll!

Nu då ?

Igår, precis när jag lagt mig så ringer gubben min och säger att han kommer hem. För nu var det visst hans "tur" med magsjukan! Gaaah!! NEEEJ!! Det innebar ju att jag fick vara hemma ännu en dag ifrån det nya jobbet! Känns väldigt stressande faktiskt! Ville ha de där dagarna att ge brevid först, men men.
 
Men som det ser ut nu, kl halv tio på kvällen så ska jag åka och jobba imorgon. Gubben har börjat att piggna till igen, så han håller sig hemma med barnen själv imorgon. Så snälla, snälla, gör så att jag INTE blir sjuk själv nu under natten! Å gör även så att Jonathan slipper under elendet med!
 
Så, nu har jag fått gnälla av mig angående den jädrans magsjukan! Usch!
 
Idag var det extra skönt att komma iväg på ett träningspass. Men gjorde misstaget att inte äta innan, det hann gå för många timmar. Så, kände mej lite svag. Men, det gick bra och kändes riktigt bra ändå!
 
Det jag inte gillar med de sena träningspassen är att det känns som om det sista målet blir så himla sent. Klockan är kvart i tio och jag har precis ätit ett knäckebröd med leverpastej och ett ägg. Jaja, det gör kanske inte så mycket. Måste ha i mig något efter träningen hur eller hur.
 
Nä, nu ska jag göra mej klar för sängen. Håll tummarna stenhårt nu så att jag kommer iväg till jobbet imorgon!!
 
Natti!

varför gjorde jag det?

Sitter här med en mega dumping. Det krampar i magen och det sprider sig bak i ryggen.
Illamåendet är på topp, får koncentrera mig på andningen och har hjärtklappning utan dess lik..

Varför?
Jo, för jag blev sugen på ett halvt glas mjölk till maten. Hela kroppen skrek nej när jag hällde upp, men ändå drack jag det. Jag brukar aldrig nu mera, efter operationen bli sugen på mjölk, men nu blev jag.

Ja ja, själv göra, själv ha.

Men faan vad jobbigt det är när dumpingen kommer!

Får väl sitta här tills det går över. känner redan nu hur nockad jag blir. Gäspar så tårarna sprutar..

Bilder..

Idag tog vi bilder på mej, i underkläderna. Vill ha dessa bilderna för att kunna jämföra längre fram sen. För jag hoppas på att träningen kommer att visa lite resultat.
 
 Har inte tagit några sådan bilder alls innan. Kan näästan önska att jag gjorde det. För att kunna jämföra med innan och slutresultatet, om det nu kommer ett sådant då :)
 
Blev faktiskt lite förvånad när jag såg bilderna, trodde att  jag var lite större än så, iaf magen. Roligt att det är på det hållet för en gångs skull :)
 
Imorgon ska jag äntligen få åka och jobba igen. Känner mej såå rastlös just nu. Och väldigt isolerad.
 Gubben ska snart åka och jobba, så då blir det ännu mer tråkigt. Får se om jag hittar någon med låda eller garderob som behöver rensas.
 
Men, inget ont som inte för något gott med sig, Jag har varit ute på en joggning runda idag. Å det hade jag inte kunnat om jag jobbat :) Blev en runda på ca 6 km idag och 5 km joggning :) Härligt! Ser fram emot våren nu så underlaget blir lite lättare.
 
Ska ta mej en kopp kaffe nu och försöka fundera ut vad jag ska hitta på..

Träning V 4

Tänkte börja skriva upp hur jag tränat på veckorna. Vill hålla lite koll själv. Så, förra veckan såg ut så här.
 
Tisdag - 5 km joggning + mage
Onsdag - Bodypump
Lördag - Bodypump
Söndag - 3,5 km Joggning + mage
 
Har gjort 100 situps var dag med.
 
Får känna mej nöjd med den veckan! :)
 
 
 

Inte som man tänkt sig..

Nä, denna magsjuka har ställt till det. Inget har blivit som man hade tänkt sig den här helgen. Men men, det är ju övergående.
 
Så fort vi trott att det varit över på dottern så har hon spytt igen. Senst nu ikväll. Så, jag kommer tyvärr inte att kunna jobba varken imorgon eller på tisdag heller antagligen. Å det är inte bra!
 För jag ska börja på ett nytt jobb, så nästa vecka ska jag gå brevid där. Känns väldigt tungt att missa den brevidgången. Men men, inget att göra någonting åt.
 
Hoppas innerligt inte att någon annan i familjen blir sjuk nu. För då kan jag nog glömma jobb denna veckan helt!
 
Så idag har det inte hänt överdrivet mycket. Tog mej ut en runda innan iaf på ca 4,5 km. Joggade 3,5 av dem. Känns bra! Å det som känns bäst är att jag hade orkat mer :) Gillar den känslan.
 
Håll nu tummarna för oss att dena dumma magsjuka är på väg att försvinna ifrån oss!
Oj då, jag hamnade visst upp och ner. Orkar inte ändra! :)

Bodypump

I förmiddags så var jag på ett bodypump pass. Kändes skönt!
 
Innan har jag googlat runt mycket efter info om dessa passen. Läste mycket då om hur viktigt det är att träna rätt, det är det ju så klart med all träning. Men att bodypump kanske inte är så himla bra, eftersom att instruktören inte kan ha koll på alla och hinner inte rätta dem som gör fel under passet. Gör man fel så kan man skada sig och man uppnår inga bra resultat.
 
Idag så reagerade jag på ett par som inte hade någon bra teknik i sin träning. Det var nästan frustrerande när instruktören inte sa något eller visade dem rätt. Men å andra sidan så förstår jag att dem inte kan göra det under passet kanske.
 
När jag kör dem passen så vill jag stå så jag ser mej själv tydligt i speglen så jag kan hålla koll på mej själv så att jag står rätt och använder rätt teknik. Jag vill inte skada mej själv utan jag vill se och känna resultat av min träning.
 
Uppmanar er som tränar detta eller som funderar på att göra det. Lyssna och gör som instruktören säger när han/hon går igenom rörelserna, titta på hur denne gör. Kolla sedan dej själv i speglen å se så att du gör rätt. Det är viktigt! Annars är det inte någon bra träning.
 
Efter träningen så körde jag lite mer magövningar med gubben min. Den där när han slänger ner mina fötter/ben mot golvet å jag ska bromsa upp det. Fy fasen vad den känns! Känns som bara den nere i ländryggen med å det är bra, för jag behöver verkligen träning där med tanke på att massören blev orolig över min obalans.
 Så mycket av den sortens träning och plankan kommer det att bli så jag tränar upp musklerna där.
 
 

Magsjuka!

Ja nu är den här, den omtalade magsjukan! Usch! Har hållt tummarna stenhårt för att den skulle hoppa över oss, men det hjäpte inte.
 
I torsdags började dottern att kräkas. Men det blev "bara" två gånger, sedan verkade det vara över igen. Hade hoppet på att vi andra hade klarat oss eftersom det nu då nästan hade gått två dygn sedan sista spyan. Men attans så fel jag hade. För helt plötsligt nu för en stund sedan så spydde hon igen. Märkligt att det kan gå nästan två dygn mellan gångerna ?? Men nu verkar hon ännu piggare igen, så det var kanske det sista. Hoppas innerligt att vi andra slipper det nu bara. Så, våra planer för morgondagen får tyvärr vänta tills nästa helg istället.
 
Jag skulle ha jobbat nu ikväll med, men som jag nästan trodde så ville de inte ha mig där då. Kan väl förstå det när det är ca 300 gäster, känner ju inte för att smitta ner dem, om det nu då är så att jag smittar.
 
Jag vet inte hur jag reagerar på magsjukan nu efter operationen. Har inte kräkts sedan jag gjort det. Förra magsjukan så låg hela familjen i det utom jag. Jag har aldrig sluppit undan den innan. Tror inte jag kan kräkas, eller jag har nog väldigt svårt för det. Har försökt att göra det men inte lyckats. Har mått lite illa å så, å det har bubblat lite i magen. Men illamående tycker jag att man blir direkt bara man hör att någon är sjuk. Så jag vet inte.
 
Någon annan som har erfaranhet av magsjuka efter operation?
 
 

Happy!

Idag, efter jobbet så tänkte jag ta mej en liten jogging runda. Den blev lite längre än vad jag hade tänkt mig.
Rundan var på ca 6 km, jag gick den första kilometern, sen joggade jag de resterande 5 km.
 
Trodde aldrig att jag skulle orka att jogga hela den rundan. Men, det gjorde jag. Stannade inte av en enda gång. Det går inte i några högre hastigheter, men tiden jag joggar på intreserar mej inte just nu, utan jag vill ha uthålligheten och orka längre sträckor. Känner mej så glad och nöjd nu :)
 
Så, nu ser jag fram emot nästa gång som jag ska ut igen. Håller tummarna för att jag orkar samma runda då :)
 
Nu blir det soffmys med älskling.
 

Vågen!

Igår var det dags för vägning.
Denna gången blev det ett plus på vågen.
 
Plus 0,3 kilo. Inte så mycket och det är inget som oroar mig alls,
Jag har ju kommit igång med träningen ordentliget igen nu, så jag tror att det kan vara det som har betydelse.
 
Med andra ord så stannade vågen på 55,8 kilo.
Har ingen brådska med att gå ner de sista små kilorna :)
 
 

Dubbelt upp..

Idag har vi varit ute och åkt lite pulka med trevliga vänner. Dock blev det inte så långvarigt eftersom det var så kallt ute.
 
Har hela dagen varit så himla trött. Vet inte vad de beror på. Jobbigt iaf.
Så jag var sååå nära att ringa och avboka kvällens tränings pass, men gjorde det aldrig. Är glad för det nu efteråt :) Idag blev det dubbla pass. Först ett spinning och sedan ett bodypump pass. Känns så skönt nu efteråt.
 
Så nu ska jag med gott samvete sätta mej i soffan och hålla kväll. Tror det blir sängen tidigt ikväll. Ny arbetsdag väntar imorgon.
 
Hoppas eran helg har varit bra!
 
 

Första rundan..

Idag har jag tränat bugg igen med vännen min. Så himla roligt. Tror vi höll igång i ett par timmar :)
 
Idag tog jag min första lilla jogging tur med. Joggade 2 km, trodde jag skulle ha problem och inte orka det, men det gjorde jag. Kondisen är verkligen inte bra, men tydligen bättre än vad jag trodde ändå. Så, totalt blev det en runda ute på strax över 4 km.
 
Men det var väldigt jobbigt att springa i snö. Tror jag hade orkat med om underlaget varit bättre. Men, det ska tränas upp :)
 När jag kom hem igen så körde jag mina magövningar.
 
Imorgon ska jag på spinning och på bodypump. Ser fram emot det :)
Vi ska ut och åka lite pulka tillsammans med ett par vänner som vi inte träffat på länge. Det ska bli kul. Grilla lite korv å så med. Ser fram emot det :) Lite träning det med ju, att springa upp i backarna.
 
Ha en trevlig kväll

Nu är dem mina :)

Efter jobbet så stack jag iväg och köpte mej mina nya löpar skor. Äntligen! Är mycket nöjd med dem.
 Köpte mej även träningskläder att ha ute, Väldigt nöjd med dem med :) Så, nu finns det inga ursäkter längre! Imorgon ska jag ut på en runda för att se vad jag klarar av! Ser väldigt mycket fram emot det.
 Med lite tur så kanske solen skiner imorgon med :)
 
Min outfit :)
 Å det fick så klart bli ett par broddar till skorna med så jag slipper halka omkring ute :)
Tycker dem är såå fina :)
Har aldrig ägt ett par löpar skor innan, så är så glad :)
 
Har gjort mina 100 sit ups nu med. Plus en massa annat som Jörgen ville jag skulle prova.
Bland annat så låg jag ner på rygg med fötterna upp mot taket, så stod han över mig och "slängde" ner min fötter mot golvet. Men de får inte vidröra golvet, utan jag ska bromsa dem innan och upp med dem mot taket direkt igen. Gisses! Det är en träning jag kan rekomendera, för den kändes :) Grjorde 70 sådana med. Så nu har magen fått sig en regäl omgång!
 
Så nu ska jag gosa mej ner i soffan med gott samvete! Skönt att ha gubben min hemma på kvällen igen med.
 
Ha en bra helg!

En sjukling...

Min lilla pojk är sjuk. Han har en krupp liknande hosta och feber. Tycker så synd om honom.
 Små barn brukar ju hålla igång trots hur hög feber de än har, men inte Jonathan. Tror det är ännu ett tecken på att han faktiskt inte är så liten längre. Phuu vad fort det går!
 Så idag åkte jag hem tidigare ifrån jobbet så att gubben min kunde åka iväg till sitt.
 Imorgon bli min arbetstid helt ändrad. Känns lite si sådär att lämna någon själv där inne på kvällen, men jag känner att jag vill vara hemma själv på eftermiddagen/kvällen nu när han är sjuk istället för barnvakten.
 
Jag skulle ha tränat bodypump ikväll. Men ställde in det så jag kunde vara med barnen istället.
Men jag har ändå tränat, lite iaf.
 
Har gjort 100 st situps, plankan i 1 min ggr 3, utfall och benböj. Alltid något iaf :)
 
Vi har nu kollat ut ett hantel set som vi vill  ha. Får se om det blir vårat snart :)
 
 

bugg

God kväll!
Bugg, är en sådan där grej som jag alltid har tyckt ser så himla roligt ut och jag har alltid velat lära mig. Men jag har aldrig gjort något åt det.
Men nu har jag bestämt mig, jag vill lära mig att bugga. Å då ska jag bannemej göra det med! vad hindrar mig? Inget, precis!

Tänkte då börja buggkurs, men en vän till mig erbjöd sig att försöka lära mig. Så ikväll har hon varit här och haft lite lektion med mig. Så himla roligt :-) det blev mycket skratt!

Det är ju en bra träningsform med, iaf kondition. Och koordination! Vilket jag fortfarande hade behövt köpa mej en del av :-) men nu tror jag att jag har hittat takten och stegen iaf.

Längre fram så kommer jag att börja på kurs, men nu håller jag mig till vännen!

ikväll har jag även gjort magövningar i tio min. Känns bra och magen påminner mej om det hela nu med :-)
Ska försöka att göra liknande övningar var dag. Ska göra upp ett litet träningsprogram för mage och biceps som jag ska följa här hemma.

Nu är det dags för sängen. Imorgon är det dags för ett bodypump pass igen. Ser fram emot det. Men innan dess blir det jobb och mys med barnen. Tror jag ska träffa någon angående ett jobb med. Så håll tummarna för att det samtalet kommer :-)

Natti!

Tanken slog mig, igen...

Idag, på bodypumpe så slog det mej återigen hur tungt 49 kilo faktiskt är. Det är ungefär den vikten jag har tappat..
 När jag körde med 20 kilo idag så slog det mej att jag har gått runt på mer än det dubbla. VA?? Det är ju skit tungt ju. Inte konstigt att man upplevde väldigt många saker tungt och jobbigt.
 Ibland har jag svårt att tro att jag verkligen har gått ner så mycket, men, vågen ljuger inte!
 
Nu har jag ätit mina preoteiner efter träningen och jag har tagit den sköna duschen, så nu behöver jag inte göra mer ikväll. Nästan iaf..
 
Ska lägga mej i soffan å se om man hittar något vettigt att se på tv.
 
Ha en skön kväll!
 
Här lyfter jag 40 kilo. Å jaaa, det är tungt! Lär dröja lääänge innan jag tar den vikten på benböjen.
(vill inte ens ta så tungt, vill inte ha så stora ben :) )
 
 
 
 

Här är den..

Det blir många bilder, för det här med att klippa och klistra på datorn är inte min grej. Skulle vilja kunna dock, men har inte ens ett program för det så det underlättar ju inte :)
 
Men här är artiklen, i många delar. Har inte tidningsstorlek på min scanner :)
 
Första sidans bild. Texten syns visst inte..hmm
Hur ska jag göra för att få texten att synas ?? Så störande!
 
Den större texten syns ju iaf..
 
 
Tyvärr så går det inte att läsa texten, om man inte har super syn då!
 
Men, så här såg det ut.

Målet är satt!

Efter jobbet idag så var jag sååå trött. Mitt gamla jag ville sätta sig i soffan och inte göra någonting mer alls.
Men, jag motade bort mitt gamla jag och åkte istället iväg till gymmet för ett spinning pass. Å det känns sååå skönt nu efteråt. Tycker det är hur kul som helst :)
 
Har ett mål satt, å dit ska jag nå! Och med hjälp och stöd av en underbar människa så kommer jag att nå dit. Det är jag helt övertygad om! Så, kampen dit börjar om knappt ett par veckor. Längtar!! :)
 
Jag var hungrig nu, det har gått lite för många timmar sedan förra målet. 6,5 för att vara mer exakt och det är INTE okej! Vilket resulterade i att jag slängde i mig min keso, sånu mår jag illa istället. Själv göra, själv ha!
 
Dags för mys med familjen min!
 
 

Första sidan!

Artiklen som skulle skrivas, om operationen var med i tidningen idag. Jag trodde att det skulle vara en liten artikel, så gissa om jag blev förvånad när jag fick se mig själv på förstasidan! :)
 
När jag slog upp sidan där mina "före" bilder visades fick jag en klump i halsen. Kändes väldigt olustigt faktiskt. Men jag har själv gjort valet att visa bilderna, även att det tog emot enormt mycket.
 Det som kändes mindre okej var att de skrivit ut min ursprungliga vikt. Hade jag vetat att de skulle göra det så hade jag sagt ifrån att jag inte vill det. Men, nu är det gjort. Jag tänker inte skämmas över det, för det är inte jag längre. Jag har kommit ifrån den tjejen nu! Vill folk dömma så är det de som ska skämmas, inte jag!
 
Jag kommer att lägga upp artiklen här när jag har tiden till det :)
 
Systra min har fixat min nya header med. Blev glad för det :) Nu håller hon på med lite andra ändringar med, ska bli kul och se när det blir klart. Men visst ser headern lite roligare ut nu ? :)
 Kika in hos Idah om ni vill, kan lova att det blir färgglatt :) Klicka här för att komma till henne.
 
Nu är det dags för lite mys i soffan.

Smyger sig tillbaka..

Ja, jag tror att min energi håller på att komma tillbaka, sakta men säkert. Undra om det kan vara kombinationen med att jag äter mina vitaminer igen och att jag kommit igång med träningen igen. Skulle tro det iaf. Hur som så känns det väldigt bra :)
 
Nu är kvällen kommen igen, så jag och gubben min ska gosa ner oss i soffan och kolla på film.
Jag jobbar denna helgen med, och jag har en känsla av att det kommer bli en väldigt bra helg. :)
 
Träningsvärken är mer eller mindre borta nu, så kanske gick det att träna bort den iaf :)
Längtar tills nästa bodypump pass. Men först blir det spinning på söndag :)
 
Min kära syster håller på att göra om designen till min blogg. Hon är påhittig, så väntar spänt på resultatet :)
Har länge velat ha lite före och efter bilder längst upp, så det skulle hon fixa.
 
Nä, nu är det filmtajm!
 

det blir tyngre..

Idag ökade jag på vikterna. Kände mej lite extra stark ikväll, och det gick bra :-) nu har jag den där SKÖNA träningsvärken och inte den onda. Härligt!

En dusch och en protein drink senare så är jag redo för soffmys med mannen min. Men tycker mej höra kudden ropa, så får nog allt ta en date med den snart.
Natti!




Ett samtal...

Idag så stapplar jag mig inte fram. Eller lite i morse, men det rättade till sig under dagen :)
 
Igår när jag var på jobbet så fick jag ett samtal ifrån Vetlanda posten. De ville träffa och intervjua någon som har gjort en gastric by pass, så de frågade om jag kunde tänka mej att ställa upp på det. Självklart så svarade jag ja!
 
Så idag har dem varit här och frågat mej lite om mina tankar och upplevelser. Nu i efterhand så känner jag att jag nog har svarat lite fumligt. Visst är det märkligt att man i efterhand önskar att man hade sagt si eller så istället. Men men, det får duga iaf :)
 
Får allt säga att det kändes lite märkligt, men roligt :) Så, artiklen skulle antaglien hamna i tidningen på måndag, tror jag.
 
Något som känns lite jobbigt är att de frågade om jag hade en "före" bild som de kunde få. Var lite rädd för att den frågan skulle komma. Men med lite överläggande så har jag nu skickat bilden till dem. Det där är ju inte jag längre. Men jag skäms ändå, över hur jag såg ut då. Helst så skulle jag vilja gräva ner de där bilderna och aldrig ta fram dem igen. Å nu så ska bilden visas i tidning. Hua...
 
Idag så tänkte jag ta en bild på när jag tar på mej byxor som passade mej för två år sedan. Men till min besvikelse så har jag rensat lite väl bra i garderoberna så de har åkt med utrensningen. Hade ju tänkt att spara ett par byxor iaf, men de är borta. Så har ingenting kvar utav de stora kläderna. Märkligt att bli besviken över det, men det är jag.
 Nåja, hade ju inte planerat att behöva använda dem fler gånger, så är ju inte i behov av dem. Men det hade varit kul att ha och jämföra med.
 
Nu ska jag göra mej klar för ett träningspass. Hoppas att det inte gör att denna träningsvärk kommer tillbaka igen bara :) Vill kunna gå normalt på jobbet i helgen.
 
Ha en trevlig kväll!
 

Balans svårigheter..

Vad jag har jämrat mig över mina ben i natt. Att vända sig om i sängen var ju ett helt träningspass. Aj, aj viken träningsvärk. Sjäv göra, själv ha!
 Trodde knappt jag skulle ta mej upp ur sängen imrose :) Så ja, det känns att jag gjort något.
Att bota träningsvärk med mer träning funkade inte i detta fallet!
 
Har stapplat mig fram, sakta på jobbet idag. Får inte gå för fort för benen viker sig lite då och då. Skrattar mest åt mig själv :) Hoppas på att jag kan röra på mig liiite smidigare imorgon, har en del att stå i på min lediga dag. Sen väntars det ju ett nytt bodupump pass med. Spännande!
 
Imorgon ska jag bli intervjuad. DET ska bli spännande! Mer info om det kommer vid ett annat tillfälle, när jag själv vet mer :)
 
Nä men om jag skulle gå och hämta mej ett knäckebröd då. Äta bör man...
 
Sen blir det soffhäng resten av kvällen!
 
Just det, har nu i några dagar funderat på att göra en liten video på mig själv och lägga upp här. Låter det lite löjligt och knäppt? Jag vet inte, kan inte bestämma mej. Vad ska jag babbla på om ? Brukar inte ha några större svårigheter med att prata direkt, men med sig själv ? Njaa.. Men det vore kul. Får klura vidare på detta.
 Något förslag kanske på vad jag kunde pladdra på om ? Eller besvara frågor? Om det nu finns några vill säga.
 
Nähe, nu kurrar magen (inget ovanligt visserligen, ett himla liv på den jämt tycker jag).

frukost

Så här ser min frukost ut numera.
Knappen en dl havregryn, likt med lite linfrön och russin och ett knäckebröd med leverpastej och gurka.
Gröten kommer jag antagligen inte orka att är upp.

min träningsvärk är värre idag, så antar att det inte gick att träna bort den. Får hoppas på att jag inte behöver springa på jobbet idag :-)




hur ska det här gå?

Säger bara... AJ MINA BEN!!!

Träningsvärk idag? Jepp!
Men, nu ska jag strax åka iväg på ett nytt bodypump pass. Tror nog allt att jag får ta och plocka bort lite vikter. Kanske!

Det sägs ju att man botar träningsvärk med träning. Återstår att se! Benen vill liksom vika sig när jag går :-)

Kände mej grymt trött innan, men tog en liten argi + drink, så nu är jag mycket piggare.

Ska knapra i mig ett knäckebröd nu, sen är det dags att åka.






Vågen!

Då var det dags igen, att ställa sig på vågen.
 
Idag stannade den på 55,5 kilo. Gissa om jag är glad för att det visar minus, trots julen :)
 
Så, minus 0,6 kilo sedan sist. Känner mej väldigt nöjd!
 
Totalt har jag nu gått ner 49,5 kilo. Endast 0,5 kvar till 50. Längtar dit :)
 
Mitt BMI står nu på 24, så än finns det mer att ta av :) Skulle vilja ligga på omkring 22,5. Det känns lagom.
 
Jag vill bli av med den dära magen nu. Det är fortfarande ganska så stor. Så, ska försöka med lite magövningar var dag. Men det kommer att bli väldigt envist att bli av med den. Skam den som ger sig :)
 
Idag ska jag ÄNTLIGEN åka och träna igen. Det bli bodypump, har tre sådana pass inbokade denna veckan samt ett spinning.
 
Har kollat in ett par löpar skor och träningskläder för utomhusbruk, nu när det är lite kallare. Ska lägga vantarna på dem efter löning, sen ska jag börja att jogga igen. Kondisen är inte den bästa just nu, så får börja med kortare sträckor varierat med promenad. Så ska jag nog få upp både kondition och uthållighet igen. DET, ser jag fram emot. Första målet är att kunna jogga 5 km. Innan våren helst, för under sommaren vill jag träna upp mig så att jag klarar av att jogga 1 mil. Det känns väldigt långt borta, men jag VILL och då SKA det gå!
 
Nu ska jag vila en stund innan det är dags att åka. Känner mej mör i benen efter dagens jobb. Så ska bli spännande å se hur mycket träningsvärk jag kommer ha imorgon efter passet ikväll. :)
 
Ha en trevlig kväll!

Vardagen är här..

Ja, nästan iaf. 
Det ska faktiiskt bli lite skönt. Få in lite rutin och så igen.
 
Gubben min är ledig imorgon med. Sen har han varit hemma i hela 18 dagar :) Så nu är det dags för honom att börja jobba igen. Men det har varit bra, vi har fått mycket tid tillsammans och han har fått en massa tid med barnen :)
 
Men på tisdag så är allt som vanligt igen. Barnen tycker det ska bli roligt att gå till dagis igen med.
 
För några dagar sedan så bokade jag in flera träningspass till nästa vecka med. Känns sååå jäkla skönt att komma igång med det igen. Längtar!
 Men det har varit skönt att lägga min lediga tid hemma tillsammans med de andra nu under dessa veckorna.
 
Känner mej väldigt seg i kroppen idag. Har sovit på tok för lite mot vad jag borde ha gjort. Ungefär 6 timmars sömn sedan i fredags.
 
Nu ska vi fortsätta att mysa innan det är dags för de små att sova.

Lite mer info..

En liten sak som bekymrade mej med besöket igår är att läkaren, vid ett års kontrollen inte gett mej rätt uppgifter. Enligt honom så såg alla proverna bra ut sa han. Men, fick veta igår att jag låg väldigt lågt i B-12.
 Känns lite så där faktiskt att man inte kan lita på läkaren. Kan inte förstå hur han kunde säga att allt såg bra ut när det inte alls gjorde det, eller har han överhuvudtaget ens kollat svaren ?
 
Hur som, nu vet jag iaf. Så, nu ska jag absolut börja äta mina vitaminer igen.
Jag har upplevt mig som otroligt trött under en längre period nu,varit allmänt hängig och min dietitst sa att det med all säkerhet har med bristen att göra. Skönt att få det klart för sig, så man inte bara är lat :)
 
Symptom vid B-12 brist:
 
  • känna sig trött och orkeslös
  • bli yr
  • bli andfådd lättare
  • få hjärtklappning
  • få huvudvärk
  • få öronsus.
Vill du läsa mer om detta så kan du göra det här.
 
Något som jag missat med med operationen är att vissa signaler mellan magsäcken och hjärnan stryps.
Men hon förklarade lite för mig igår, så nu ska jag göra ett  försök till att förklara med. Men det är något som jag är världssämst på, men ska ge det ett försök iaf :) Någon lärare blir det inte av mig minsann..
 
Om vi inte äter som vi ska så sänder hjärnan ut signaler till kroppen om att man "är i svält". Kroppen börjar då att lagra på det man stoppar i sig och man kan då inte gå ner i vikt. (Detta visste jag). Men vad jag inte visste att när man gjort en gastric by pass så stryps dessa signaler. Kroppen går inte in i något sparläge utan man tillåts att gå ner i vikt trots lite mat. Efter ungefär 1-2 år så bildas det en ny balans i kroppen och dessa signaler börjar att fungera igen. Så det är jätte vikigt att få i sig alla målen som man ska var dag, annars kommer man antagligen att öka i vikt igen.
 
Så, därför ska jag verkigen hålla koll på klockan nu mera så jag får i mig tillräckligt under dagen. För inte tusan vill jag gå upp i vikt igen pga att jag äter för LITE iaf. Inte av någon annan orsak heller för den delen.
 
Så här visar sjukhuset i Eksjö, där jag gjorde min gastric by pass att man ska äta efter ungefär ett till två år.
 
 
Frukosten bestod av mer än vad jag trodde att man "fick"/kunde äta. Har provat gröt med lite russin, mjölk och ett knäckebröd nu, och det funkade fint. Och jag kände mej mättare längre.
 
Å så kan ett mellanmål se ut och lunchen/middagen.
 
Sen ska man få i sig minst 1,5 L vatten om dagen (måste skärpa mig).
Hålla en äthastighet på ungefär 20 minuter (har rikigt problem med detta, måste skärpa mej).
Få i sig ca 0,5 liter mejeriprodukter om dagen. (Hmm, tror jag är en bra bit ifrån det, så får väl försöka dricka lite mjölk var dag).
Begränsa intaget av söta och feta produkter till max 2 ggr i veckan.
 
Ja, det är väl bara att köra igång då :)
Ska gå och dricka lite mjölk och göra färdigt middagen som står och puttrar på spisen!
 
Hej hopp

Äta mer ?

Besöket hos dietisten gick bra. Fick svar på lite frågor (som jag inte trodde att jag hade).
 
När jag förklarade hur och hur mycket jag äter så sa hon att jag äter för små portioner. Blev lite förvånad, för jag trodde att jag åt för mycket. Men, tydligen inte. Sen vet jag att jag varit fruktansvärt dålig på att äta mina mellanmål och att dricka vätska. Men, har nu fått lite tips, så ska verkligen ta tag i det nu.
 
Risken med att äta för lite och för sällan är att man börjar gå upp i vikt igen. Å det vill jag då verkligen inte göra!
 
Ska skriva lite mer utförligt om vad jag fick lära mej idag. Men inte nu, för nu ska jag strax åka iväg att jobba. Har två nätter nu, det har jag inte haft sedan i sommar. Å kanske är detta det sista jag gör i vården med. Känns lite si sådär faktiskt.
 
Ha en trevlig kväll!

på väg..

Nu är vi på väg mot sjukhuset och ett besök hos dietisten. Vet inte vad jag har att vänta av det besöker. Antar att hon bara ska fråga lite om maten och hur det går. Kan tycka att det hade räckt med telefon tid bara, som med arbetsteraputen. Men men :-)

Hoppas ni får en bra dag.


Puss på er :-)



Borta bra...

Men hemma bäst... Det liggen någonting i det.
 
Vi har haft några kanon bra dagar nere i skåne/halmstad. Det är så roligt att träffa min familj. Önskar att det fanns mer tid bara. Det är aldrig roligt att åka därifrån. Men, förhoppningsvis så träffas vi snart igen.
 
Så, nu var det visst ett nytt år igen. Skrämmande hur fort ett år går.
 
Några nyårslöften tänker jag inte ge. Men, 2013 ska bli ett hälsosammare år iaf :) Å det ser jag fram emot.
 
Idag var det skönt att vakna upp hemma igen.
Vi har plockat undan alla tomtarna. Skönt att bli av med dem :) Så, nu får de ligga i ide tills nästa jul. Men stakarna får stå kvar i fönsterna ett tag till.
 
Vi tog oss en promenad innan med. Barnen fick cykla och oj så glada de blev :)
Sen fick vi lite besök med. En helt perfekt dag helt enkelt.
 
Imorgon så har jag ett återbesök till dietisten. Familjen ska följa med, för efteråt ska vi hitta på lite och umgås tillsammans.
 
 





Angelica här! Den 24:e oktober 2011 var dagen då mitt liv förändrades. Jag fick då min gastric by pass gjord. Här kan ni läsa om mitt betydligt lättare liv. Men vem är då jag ? Jo, en glad och social två barns mamma. Jag kommer ifrån Halmstad men är sedan år 05 bosatt i Vetlanda tillsammans med Jörgen och våra två barn. Mina dagar kretsar runt familjen, träning, vänner och jobb. Träning har verkligen blivit viktig för mig nu mera och jag mår så bra av den! Har du några funderingar angående operationen, eller något annat med så klart. Tveka då inte, utan ställ frågan. Antingen här på bloggen, eller släng iväg ett mail till [email protected]