Ölandsdjurpark

Igår bar det av till Öland. Vi träffade min pappa med familj där och hade en mycket trevlig dag tillsammans. Tyvärr så kom regnet  på etermiddagen och det blev ganska så kallt, så vi hoppade över vattenlandet. Men barnen var inte ledsna för det, de kunde ju istället åka ler karuseller :)
 
Vi var hemma vid sju, halvåtta på kvällen å sen började jag jobba vid 21.20. Så kan säga att ja var ganska så trött på jobbet hela natten. Men, det gick. Dock så ska jag inte göra så fler gånger, man måste lägga sig ett par timmar innan man går på första natten.
 
Idag blir det inget inlägg med vågen. Hoppar över det denna veckan. Men, nästa måndag kommer det ett inlägg :)
 
Jag ska lägga upp lite bilder från gårdagen, men det får bli imorgon. r lite trött, så ska lägga mej och vila en stund nu innan det är jobb dax.
 
Ha en trevlig kväll!

Nehepp..

Imorse hann jag bara precis hänga ut tvätten. Sen fick jag springa ut och hämta in det igen för det började att regna. Såå tråkigt.
 
Så det här med att åka och bada blir det ingenting med. Suck. Men, det kommer fler dagar, hoppas jag.
 
Taket på altanen sitter iaf där det ska nu. Härligt. Jag var inne i stan å köpte mattan som ska ligga på hela altanen. Jag sa måtten på dem 4 meter och 20 cm. När vi nu skulle rulla ut dem så var det bara 4 meter på vardera. Fy så sur man blir!!! Så nu har gubben åkt in för att få nya. Hoppas det blir rätt denna gången.
 
Jag har nu bakat fyra limpor bröd och morotsbullar. Luktar så himla gott. Älskar de där morotsbullarna. Så snart mattan kommit på plats och bordet är ditställt så ska vi ta lite fika på altanen med nybakat bröd. Mums!
 
 

Tomt hus..

Ja usch, nu är det tomt här hemma. Mamma, syster och Vovven har åkt hem.
Det har varit ett par mycket trevliga dagar med mycket skratt. Vattenkrig har vi minsann haft med :) Så roligt. Tänk att det blir man aldrig för gammal för :)
 
Känner mej lite bränd nu, solen har visst äntligen tagit sig lite på min bleka kropp. :)
 
Imorgon ska taket upp på altanen. Så svärfar kommet tidigt för att hjälpa oss lite.
Själv ska jag åka och handla så tidigt som möjligt så man slipper både värmen och alla andra som ska handla :) På söndag ska vi åka till Ölandsdjurpark tillsammans med min pappa och hans familj. Det ska bli så roligt. Så imorgon ska jag baka lite frallor och fixa en god kycklingsallad som vi ska ha med oss.
 
Imorgon planerar vi att åka och bada en sväng med. Ska blir skönt och barnen ser fram emot det :)
På kvällen väntas det lite jobb, men betoning på liite. Endast tre timmar, så kvällen lär springa bort.
 
Nehe, nu ska jag knapra på ett knäckebröd och kolla lite på tv.
 
Ha en trevlig kväll!

Frisk luft..

Ja nu får man sannerligen i sig mycket frisk luft. Dagarna spenderas ute. Helt underbart är det. Måste säga att jag älskar mitt shema, har prickat in att vara ledig dessa fina dagar :)
 
Igår kom min syster Alexandra min mamma och hennes vovve linus. Så mysigt att ha dem här.
 
Ja, det är väl ungefär så mycket jag har att berätta. Gubben min har varit dukitig och snart målat klart altanen så till helgen ska taket upp. Sen ska jag ÄNTLIGEN få ställa fram mina utemöbler. Det är på tiden nu!
 
Min lilla flicka fick sitt första geting stick idag. Stackarn! Hoppas att det var det sista med. Det gjorde så ont på henne, men sen glömde hon bort det fort igen.
 
Nu ikväll så var jag duktig och hoppade upp på crosstrainern i 30 min. Alltid nått ju. Men fyyy så varmt det blev. Phuu, så nu har verkligen porerna fått rensats ur :)
 
Nä, nu blir det lite soff häng innan sängen.
 
 
Mamma tog ett kort medans jag trampade på! Haha :)
 

Blöö...

Har nyss vaknat. Hade behövt sova längre känner jag. Men, det är bäst att inte göra det, för då lär jag väl inte kunna somna ikväll.
 
Jag ska försöka fixa lite kraft till att fixa lite här hemma nu. Min mamma och min syster Alexandra kommer hit idag å ska stanna några dagar. Det ska bli så himla roligt! Ser fram emot det. Har inte träffat min syster på rikigt länge, så ska krama om henne ordentligt nu.
 
Det är ganska så molnigt idag, men varmt som tusan, luften står helt still.
 
Nehe, ska sörpla i mig mitt kaffen, sen ska jag sätta fart å försöka bli människa igen. Är inte rikigt van vid att ställa om dygnet så här hastigt!
 
Ha en underbar dag!

Å du underbara sol!

Nu tror jag minsann att sommaren har vågat sig hit :) Hoppas den är här för att stanna ett tag.

Dagen har spenderats ute. Har målat fönstret igen med, å tyvärr går det åt en strykning till. Blöö vilken tid det ska ta! Men, skam den som ger sig, det blir ju fint iaf :)

Jag tackar så jätte mycket för alla fina komentarer på det förra inlägget. Det värmer väldigt mycket. Å jag kan äntligen ta åt mej av det med å inte bara tro att det sägs/skrivs för att vara snälla. Så ett super TACK! :)

Vi fyllde upp lilla polen till barnen idag å i den har de plaskat i flera timmar nu. Snart se de väl ut som ett par russin. Hela familjen hade vatten krig innan med. Eller Isabella bler tjurig om hon råkade få en vattendroppe på sig :) Det var så kul att kunna springa omkring å jaga och bli jagad i trädgården utan att känna mej som en häffarklump och att bli helt slut. Underbart!!!

Nu ska grillen tändas. Det får bli en liten tidigare middag. För jag måste försöka att somna ett par timmar sedan, för inatt ska det jobbas. Just nu känns det inte som om jag kommer kunna somna, men ska ge det ett försök iaf. Kroppen är varm av all sol och det är minsann inte svalt under täcket heller. Jag klagar INTE, för jag vill ha solen och värmen här nu.

Nä, dags att fixa maten.


Vågen! Avslöjandet...

Jahapp, ännu en veck a har sprungit förbi.
 
Det innbär att det var dags att hoppa upp på vågen igen. Jag brukar ju väga mej direkt på morgonen på måndagar, men eftersom att jag jobbat inatt så fick jag väga mej nu när jag gick upp, vid tolv tiden. Tror inte det har någon större betydelse. Å vågen visade ju på minus iaf :)
 
Så, på en vecka har jag tappat 0,5 kilo. Är så glad för det :) Men på något sätt så känns de sista kilona väldigt dryga nu. Men, det ska väl gå lite sakta men säkert ner.
 
Totalt har jag gått ner 41,6 kilo. Det känns så jädrans bra!!!
 
Tänkte i detta inlägget avslöja min starktvikt och min nuvarande vikt.
Det känns väldigt jobbigt å jag skäms över det. Men, det ligger i det förflutna och jag ska ALDRIG dit igen. Nu ska jag bara blicka framåt och sluta skämmas över min vikt.
 
När jag skrev in mig i eksjö i maj 2011 så vägde jag 105 kg. Jag är bara 152 cm lång, så det gav mej ett BMI på 45,45. Aningens för högt om man säger så.
 
Idag väger jag 63,4 kilo och har ett BMI på ungefär 27,27.
 
Min övervikt idag ligger på ca 5,5 kilo. Så, det är inte långt kvar nu tills jag uppnått min målvikt. Jag vill komma ner på 57,9 kilo, för då kommer mitt BMI visa på normalvikt. Skulle det något, eller några kilon till så är det bara en bonus. Å nej, jag går inte allt för hårt på det här med BMI, men jag vill ändå se att jag ligger på normalvikt.
 
Det känns forfarande väldigt overkliget att jag gått ner så här mycket. Jag trodde aldrig att det skulle vara möjligt. Jag får påminna mej själv var gång jag känner mej tjockare än någonsin att det inte är mycket kvar. För vissa dagar känner jag mej verkligen som en vandrande klump.
 
När jag gått ner det jag ska så har jag då tappat 47,1 kilo. Det är då nästan halva startvikten. Jag halverar nästan mej. Heelt galet!
 
Så, nu vet ni vikten. som sagt jag skäms över att skriva det, men det ligger nu i mitt förflutna å jag tänker inte blicka bakåt, bara framåt, mot mitt nya å mycket lättare liv :)
 
 
Herregud!!!! Fy vad många tårar det föll när jag plockade fram dessa bilderna. Jag svor efter att bilderna togs att jag ALDRIG skulle visa dem för någon. Men det där är INTE jag längre! Nu ser jag verkligen vilken otrolig skillnad det är. För mej är det en helt främmande tjej på de första tre bilderna. ALDRIG ska jag dit igen. Fasiken vilken befrielse det här här. Ser knappt vad jag skriver, tårarna bara sprutat! Vilken lycka!!! Gråter dels för att jag skäms över den ag var, jag skäms för att jag lät det gå så långt. Å jag gråter så klart av total lycka. Jag kan inte beskkriva det. Det är helt jävla galet!!!!
 

Äntligen...

Ja äntligen har solen vågat sig fram. Dock lite molnigt nu, men så länge regnet håller sig borta så är jag nöjd. Det verkar som om det ska vara fint väder hela dagen. Undra om man vågar tro på det ? Håller tummarna iaf.
 
Har jobbat till tre idag. Å när jag kom hem så var tanken att vi skulle grilla. Gubben min skulle förbereda så det bara var att köra igång. Men det var inte klart. Ber honom att ladda grillen å vad händer då?? Jo kolen är slut!!! NÅGON (Jörgen) har sparat ynka fem små kolbitar i påsen. Känner mej måttligt stressad över det eftersom att jag snart måste lägga mej och försöka sova lite då jag ska jobba inatt. Men nu drar det ut på tiden ganska regält. Han har iaf åkt iväg för att köpa mer. Såå typiskt!
 
Idag gjorde jag min sista dag i köket på jobbet. Känns lite dystert. Hoppas på att de snart ringer mej så jag får komma in och jobba lite extra. :)
 
Nu väntas det fyra veckor i vården istället blandat natt och dag. Har ju visserligen jobbat en del i vården dessa veckorna med. Kul att variera lite.
 
Nähe, om jag ska ta å gå å stå redo med tändvätskan tills han kommer hem igen.
 
Ha en skön söndag!

jobbar dax

Då var det dax att åka till jobbets idag ska jag vara i köket. Solen verkar titta fram idag. Härligt! Kanske det kan bli en regnfri dag, så det torkar upp på altanen så vi kan måla färdigt den någon gång? Ja, hoppas kan man ju iaf. Vill hinna sitta på altanen någon gång i sommar innan den är över.

nehe, nu är det dax att bege sig. 8-18 är det som gäller idag.

Hoppas ni får en bra dag.

Inget slappande...

Nä något slappande som jag skrev tidigare blev det inte. Jag hoppade upp på crosstrainern istället. Hejja mej!
Känns bra. Har kört ett pass på den varannan dag denna veckan. Bättre än inget ju :) Å ryggen har hållt för det med.
 
Men nu är det dags att åka till jobbet. Phuu för dessa kvällar. Föredrar att jobba i köket då man bara jobbar till kl 6. Men ikväll ska jag vara i vården, å då är det minsann till 21,30. Men, antar att det inte är hela världen då jag trivs :)
 
 

P-stav

Ja den lilla rackaren satte jag in i slutet av januari eller i början på februari. Hade mina förhoppningar om att slippa mensen. Men ack så fel jag hade. Jag har sedan dess inte varit mens fri i en hel vecka! Så om några veckor ska eländet ut igen. Usch å fy! Jag hade velat gå tillbaka till mina p-piller men blir avrådd ifrån det. Eftersom att kroppen inte längre tar upp all närign å sådant så finns det en stor risk att dem inte kommer att funka. Istället ska jag få en koppar spiral. Den tar inte bort mensen, men den ska ju iaf bli regelbunden å inte hålla på att blöda på det här viset.
 
Idag har det varit uppehåll med regn, så då har vi passat på att måla lite. Så nu är det antagligen bara en gång kvar på förnstret som jag håller på med. Har precis hängt ut tvätten, å nu kommer det massa mörka moln. Hmm, kan det inte bara få vara EN regnfri dag ? Nepp, tydligen inte.
 
Nu ska jag bara slappa en stund innan det är dags att göra sig klar för att åka till jobbet. Det blir en intensiv helg känns det som. Jobbar hela helgen. Går av mitt pass på söndag kl tre och går på natten samma kväll. Phuu. Men, det ska nog gå bra :)
 
Hoppas ni alla har en bra dag!

Den gick fort..

Ja nu är det visst kväll igen. En dag ledig gick fort.
 
Jonathan hade en kompis hemma å lekte med innan idag. Det var han så gad för. :)
Medans de lekte så bakade jag lite kanelbullar och fixade lunch till dem.
 
När kompisen åkt hem igen så åkte vi in till stan å handlade.
 
Sen hem å förbereda middagen. Ytterligare en kompis kom till Jonathan, så idag har han verkligen lekt av sig. Isabella med så klart.
 
Jag hade ju jätte ont i ryggen när jag gick upp idag, men det har lättat av helt igen under dagen. Känner mej bara stel i den nu, så jag hoppas att det onda håller sig borta inatt.
 
Imorgon är det dags för jobb igen, men jag har kvällen. Så det blir iaf sov morgon, eller det beror ju så klart på när barnen tänker gå upp :)
 
Nu ska vi goasa ner oss i soffan snart å titta på film. Frågan är bara om jag orkar hålla mig vaken ? Är sååå trött :)
 
 

sängproblem ?

Igår hade jag inget ont i ryggen över huvud taget. Men efter halva natten så vaknade jag och hade riktigt ont. Sen har jag mer eller mindre inte sovit någonting. Vår säng är väldigt mjuk. Så undra om det kan ha med den att göra? Önskar man vore gjord av pengar, för då hade jag åkt och köpt en ny på en gång.

Frukt och Fiber - tuggtärningar

Jag har ju mer eller mindre sedan min op i oktober behövt ta något för min mage. Jag har använt mig av microlax och laxoberaldroppar nästan var vecka. Magen har helt enkelt inte velat funka av sig själv. Eller jo, det var en period då det gick bra, men sen slutade den att funka igen.
 
Men nu har jag fått tipset av min farmor att prova ett par tärningar som man tuggar. Det har gett ett bra resultat. Magen har skött sig utan att jag fått kramp och ont i den. Att hålla på att ta läkemedel är inte bra. Så jag är så glad att slippa det nu å istället kunna ta ett naturläkemedel som är helt ofarligt.
 
Här kommer info om dem.
 
Frukt & Fiber har en skonsam och naturlig verkan på tarmfunktionen
» Snabbverkande, effekt inom 6 till 8 timmar » Skonsam, ger inga kramper, ej beroendeframkallande » Yoghurtferment skyddar och balanserar tarmfloran » Varje tärning är separat förpackad, smidigt på resa » Välsmakande » Även för vegetarianer (inget animaliskt)
Förstoppning eller trög mage är vanliga problem för människor som har ett stillasittande arbete och som stressar mycket. Det är även ett vanligt problem när vi blir äldre och mindre aktiva.
Frukt & Fiber får igång tarmen på ett skonsamt, naturligt och effektivt sätt
Frukt & Fiber intas tillsammans med minst ett glas vatten före sänggående. Effekten märks normalt följande morgon. Vid behov kan Frukt & Fiber tas när som helst på dygnet.
När en person intar kosttillskott är det alltid viktigt att komma ihåg att många faktorer påverkar hälsan och välbefinnandet. Det är därför alltid att rekommendera att kosttillskott kombineras med en näringsriktig kost, motion och en i övrigt hälsosam livsstil.
Innehåll:
Fikonpasta, rabarberpuré, råsocker, vegetabiliskt guargum, mjölksocker, puré av skalad tamarindfrukt, dadelpuré, yoghurtpulver, glycerin.
Rekommenderat intag: Börja med en halv tärning. Öka dosen vid behov tills önskad effekt erhålles. Dock högst två tärningar per dag. Gravida, ammande och barn under 8 år endast enligt läkares rekommendation. Förpackning: 24 tärningar (motsvarar 12-48 dagars förbrukning).
 
Inte var de dyra heller. Omkring 140 kr för 24 stycken.

Fin kväll!

Vilken härlig kväll det blev. Solen skiner ju :) Synd bara att den inte kan göra det på dagen med. Det har varit liiite för mycket regn nu den senaste tiden. Hoppas vädret vänder nu när jag kommer att vara lite mer ledig :)
 
Idag har jag en jäkla träningsvärk. Men härligt är det :) Lyckades utföra ett bra träningspass hemma igår kväll. Gött!
 
Idag efter jobbet så blev det massa bus med barnen. Å efter middagen tog vi oss en härlig promenad. Vi stannade till i lilla lekpaken med å lekte lite. Älskar sådana kvällar då man kan vara ute.
 
Nu har jag sagt det i flera veckor, men har fortfarande inte lyssnat på mig själv. Ikväll SKA jag komma i säng i tid. Eller jag ska försöka iaf. För jag är i behov av fler timmars sömn känner jag. Att lägga sig vid tolv var kväll å sen gå upp vid sex tiden håller inte i längden.
 
Nu har jag äntligen, med min farmors hjälp hittat lösningen med min dumma mage som inte har funkat utan hjälp. Men nu så! Ska tipsa er om det imorgon, ifall det nu finns någon annan där ute som har problem med trög mage :)
 
Bjuder på ett par bilder från vår lilla promenad!
 
 

Knäckt!

Nyss hemkommen ifrån jobb och kiripratorn.
 
Han hittade en hel del att knäcka till. Såå, nu hoppas jag att det håller sig lite längre. Denna gången knäckte han även till nacken. Obehagligt, men skönt :)
 
Nu ska jag sätta igång middagen. Spaghetti och köttfärssås har familjen beställt, så jag får väl snällt lyda då :)
 
 

vågen!

Ännu en vecka har sprungit förbi.
Ö denna gången var vågen snäll å visade minus 0,9 kilo. Inte fy skam det inte :-)

Såå, totalt har jag tappar 41,1 kilo. :-) mycket glad för detta!

Nu är det 5,9 kilo kvar till målvikt :-)

Heja heja! :-)




Ledig dag..

Å det känns som om det var välbehövd. Inte för att jag tagit mej tid att ladda upp batterierna, men ändå :)
Nu väntar en ny sex dagars vecka på jobbet, plus en natt. Men det ska nog gå bra :)
 
Dagen började jag med att baka tre sorters kakor. Citronmuffins, vanilj drömmar och choklad drömmar. Mums! Kul att ha lite i frysen. Igår kväll fick jag bakat fyra limpor bröd med.
 
Till lunch idag gjorde jag de där goda plättarna som jag la ut recept på. Barnen älskade dem :)
 
Efter det så grundmålade jag fönstret i tvättstugan. Phuu för fönster. Det tar sådan tid att måla. Å sen går det nog åt fyra strykningar med eftersom de nu är svarta å ska bli vita. Men, fint blir det.
 
Sen var det dags att sätta igång middag. Å idag fick det bli kalops. Medans den stod på spisen å puttrade så tömde jag ur och slängde ut skötbordet på toan. Flickan använder fortfarande blöja, men det börjar bli dags för henne att lägga den nu. Så kanske kan detta väcka intresset lite ? Nåja, får se. Men det var skönt att bli av med den. Toan blev lite större nu iaf. :)
 
Sen fick vi lite trevligt sällskap av Ida med familj. Så, vi bjöd dem på middag och sen slängde jag ihop en kladdkaka till efterrätt.
 
Dagen har med andra ord gått i ett, men det har varit en bra dag. Tyvärr så värker det ganska så regält i ryggen nu. Hoppas på sömn inatt. Imorgon efter jobbet så blir det ett nytt besök hos kiropraktorn. Hoppas innerligt att det hjälper och lindrar det ytterligare.
 
Nu ska jag gosa ner mej i soffan en stund.
Ha en trevlig kväll! (eller vad det nu är när du läser)

Ledig dag..

Å det känns som om det var välbehövd. Inte för att jag tagit mej tid att ladda upp batterierna, men ändå :)
Nu väntar en ny sex dagars vecka på jobbet, plus en natt. Men det ska nog gå bra :)
 
Dagen började jag med att baka tre sorters kakor. Citronmuffins, vanilj drömmar och choklad drömmar. Mums! Kul att ha lite i frysen. Igår kväll fick jag bakat fyra limpor bröd med.
 
Till lunch idag gjorde jag de där goda plättarna som jag la ut recept på. Barnen älskade dem :)
 
Efter det så grundmålade jag fönstret i tvättstugan. Phuu för fönster. Det tar sådan tid att måla. Å sen går det nog åt fyra strykningar med eftersom de nu är svarta å ska bli vita. Men, fint blir det.
 
Sen var det dags att sätta igång middag. Å idag fick det bli kalops. Medans den stod på spisen å puttrade så tömde jag ur och slängde ut skötbordet på toan. Flickan använder fortfarande blöja, men det börjar bli dags för henne att lägga den nu. Så kanske kan detta väcka intresset lite ? Nåja, får se. Men det var skönt att bli av med den. Toan blev lite större nu iaf. :)
 
Sen fick vi lite trevligt sällskap av Ida med familj. Så, vi bjöd dem på middag och sen slängde jag ihop en kladdkaka till efterrätt.
 
Dagen har med andra ord gått i ett, men det har varit en bra dag. Tyvärr så värker det ganska så regält i ryggen nu. Hoppas på sömn inatt. Imorgon efter jobbet så blir det ett nytt besök hos kiropraktorn. Hoppas innerligt att det hjälper och lindrar det ytterligare.
 
Nu ska jag gosa ner mej i soffan en stund.
Ha en trevlig kväll! (eller vad det nu är när du läser)

God morgon!

Torsdag redan, jisses så fort veckorna springer iväg.
Men kan inte låta bli att vara lite besviken på denna sommaren. Bara regn. Så det kan kvitta om man har semester eller ej känner jag. Jobbar så gärna när det regnar :)

Nehe, nu ska det ätas lite frukost. Sen bara slappa innan det är dags att åka och jobba kvällen.

Ny frissa...

Å inte är det mej det gäller. Men det påminner mej om att jag måste ringa och få en klipptid. Är i stort behov av det nu, luggen den går ner över ögonen. Skulle vilja göra något nytt, men vet inte vad ? Hoppas att min frisör kan komma på något fint :) Skulle vilja ha hellugg. Men, jag tror att mitt hår är aldeles för tunt för det nu. Tänk om det fanns någon mirakel kur så man fort kunde få  tillbaka allt hår man tappat.
 
Nä, det var min pojk, Jonathan som hade fått en ny frisyr. Jag skulle klippa honom ikväll, men Jörgen hann före. Han passade minsann på när jag jobbade :) Men det blev tufft och Jonathan själv älskar det :)
 
Viss blev han fin :)
Isabella hon har visst fått glasögonen uppochner :) Hennes så kallade speedway glasögon :)
 
Ryggen har hållt sig ganska så bra idag. Lite ömt å så är det nu. Men det smärtar och hugger iaf inte.
Nu ska jag mysa lite med mina små älsklingar innan det är dag för dem att hoppa i säng!

Vill sova...

Det var ännu en tuff natt. Så utvilad är minsann det sista jag är. Men men, bara att bita ihop å åka till jobbet.
Ryggen ömmar som bara den, jag hoppas inte det blir värre under dagen, för då reder jag nog tyvärr inte ut jobbet :( Längtar verkligen tills på måndag då jag ska tillbaka till kiropraktorn igen. Hoppas innerligt att det gör nytta igen!
 
Min mage har slutat att fungera igen. Det blir inga resultat om jag inte tar någon form av laxering. Magen sväller upp, ömmar och mullrar som tusan när jag äter. Men jag försöker på alla sätt nu att slippa ta mer laxering. Jag tycker inte om att behöva använda läkemedel. Så jag äter harvregrynsgröt till frukost var dag med mycket linfrön i å på gröten har jag katrinplommonpuré. Sen äter jag mer av purrén under dagen med. Försöker att dricka mycket samt att jag rör på mej. Vad mer jag kan göra vet jag inte. Men ska prova en sak ifrån life med.
 
Sitter just nu å vilar magen efter frukosten, men snart är det dags att bege sig till jobbet. Önskar er en trevlig dag och att ni slipper regn. För det har vi haft för mycket av nu tycker jag.

Fy så jobbigt...

Idag har jag haft väldigt ont i både mage och rygg. Men inte så pass att jag inte kunnat jobba som tur är.
 
Önskar så innerligt att detta, vad det nu än är kan ge med sig snart. Börjar tröttna regält!
 
När jag hade vilat en stund här hemma så kändes det lite bättre. Så fixade middagen, å idag blev det lasagne. Men jag gjorde den lite annorlunda, för jag hade spenat i färsen för att dryga ut det lite. Å det blev super gott!! Så prova det!
 
Efter middagen så svirade jag om till träningskläderna och begav mej ut på en joggning tur. Dock blev den inte så lånvarig. Hann väl jobba i ca 1,5 km, sen högg det till i både mage och rygg. Men jag försökte lite till, men jag fick ge mig. Det gjordee så ont i ryggen att jag knappt kunde stå på benen, jag fortsatte att gå ett par hundra meter, men gick då nästan med näsan i backen. Så, jag hade inget annat var än att ringa efter sambon som fick komma och hämta mej i skogen. Fyy så jobbigt det kändes! Men, jag hade omöjligt kunnat fortsätta.
 
Men men, det slutade ju bra iaf. Vi stannade till hos ett par vänner på vägen hem. Å det var väldigt trevligt. :) Fick med mej lite kläder och ett par skit fina skor hem. TACK! Fick bland annat ett par jeans, å det var verkligen välbehövt då jag bara har leggings för tillfället. Blev super glad för dem. De andra kläderna måste jag krympa i :) Härlig sporre, för kjolen och klänningen vill jag väldigt gärna kunna ha!
 
Nu har jag tagit mej en dusch å satt mej till rätta i soffan. Ska se om jag på något sätt kan få ryggen att lugna ner sej så jag får lite sömn inatt.

Pösiga plättar med kesella

Igår på jobbet så gjorde jag Tyckte att de blev väldigt bra och de smakade bra.
 
Sen innehåller dem mycket kesella, vilket är bra för oss opade då vi behöver jaga proteiner. En perfekt lunch kanske, eller äta kall som ett mellis :)
 
Detta receptet är för en person. Lätt att gånga till det antal man vill ha då :)
 
75 g kesella
11 g vetemjöl
1 st ägg
2 tsk matolja
Salt
 
Blanda ihop kesella och vetemjöl. Tillsätt ägg, olja och salt.
 
Klicka ut i medevarmt stekjärn och stek på båda sidorna.
 
Servera med lite sylt eller färska bär.
 
Super enkelt!
 
:)

Möra ben...

Sååå skönt det var att äntligen få sätta ner röva i soffan! Har varit lite smått trött idag, fast just nu är jag så där härligt pigg men orkeslös :) Om nu den kombinationen funkar.
 
När jag slutade idag så kom jag hem till ett dukat bord, bara att sätta sig ner å äta. TACK!! Underbart!
 
Efter middagen och efter att jag dumpat färdigt så svirade jag om till träningskläderna. Tänkte att jag skulle trotsa min onda rygg. Å faktiskt så joggade jag längre idag än vad jag någonsin gjort innan. Så järkla underbar känsla! Satte upp små delmål under rundan, men benen slutade aldrig att jogga, såå, nu är jag ungefär 1 km ifrån att kunna jogga hela rundan som jag skrivit om innan :) En km till borde jag väl klara ganska så snart ?? Hmm, när jag tänker efter så är det faktiskt inte ens en km, utan snarare 600-700 meter! Oj, jag närmar mej mitt mål under sommaren. Åhh vad jag är glad!!!
 
Hoppas bara att det går lika "smidigt" nästa gång. Hoppas på att nästa runda blir imorgon, får väl se vad ryggen säger. Just nu gör den ganska så ont. Så misstänker att det bli väldigt lite sömn inatt. Jaja, det går väl över så småningom. Ska tillbaka till kiropraktorn nästa måndag.
 
Nä, nu ska jag knapra vidare på mitt knäckebröd innan det är dags att dra sig mot sängen. Klockan ringer tidigt imorgon!
 
Ta hand om er!

Vågen!

Då har det gått två veckor sedan sist. Eller jag har ju vägt mej lite här hemma imellan ändå.
 
Resultatet blev inte mycket. Men, minus 0,3 kilo iaf. På två veckor så känns det inte alls mycket. Men så länge det är minus så är jag glad, å som jag skrivit innan så har jag tappat mina kilon väldigt fort. Har ju drygt 7 kilo till målvikt kvar bara. :)
 
Totalt har jag nu gått ner 40,2 kilo! Hurra! Å vad jag är glad för det.
Som sagt så har jag vägt mej innan idag med. Å vågen visade på fler minus innan, så med andra ord har jag gått upp lite med. Men det är inget som jag bekymrar mej för nu.
 
Nu är det dags att bege mej mot jobbet. Å när jag slutat ikväll och om ryggen inte bråkar med mej allt för mycket så tänkte jag ta mej en liten jogging runda. För nu vill jag träna bort de sista kilona :)
 
Önskar er en trevlig dag!

Härlig helg...

Har haft två hela dagar ledigt med familjen min nu. Det har varit så mysigt!
 
Igår började dagen med bak av sockerkaka och fyra limpor bröd. Sedan fick vi besök av goda vänner. Efter det så åkte vi in till staden för att gå på speedway. VM i knatte speedway var det. Har aldrig kollat på det innan, så det var kul. Barnen tyckte som vanligt att det var jätte kul med :)
 
 
När det var slut så åkte vi för att handla lite. Frågade barnen vad de ville ha till middag å de sa tacos, så så fick det bli :)
Vi åkte hem lite snabbt å lämnade av det vi handlat och packade sedan ner badkläderna för att åka och ta oss et kvällsdopp. Det var första doppet för i år med. Fyy så kallt de var de första minuterna innan man doppat sej, men sen var det rikigt skönt tycker jag. Gubben min ville inte doppa sig, men jag och Jonathan gjorde ett försök genom att skvätta ner honom iaf :) Hihi, så får man inte göra!
 
Kvällen avslutad vi tillsammans i soffan, hela familjen. Så mysigt!
 
Idag öste regnet ner när vi gick upp. Så, jag sa att vi kunde ha en bak, spel och städ dag då. Men tydligen tyckte inte gubben att det var så lockande. Så, han bestämde att vi skulle åka till kosta outlet istället. Har aldrig varit där, så det var roligt. Dagen har spenderats där tillsammans. Barnen har fått busa å leka en hel del med.
 
Redo att åka! Nya skinnjackan som jag tycker så mycket om :)
 
Jag köpte mej ett par nya sandaler med. Gillade dem väldigt mycket. Sen så har jag tydligen tappat en storlek i skorna med. För nu mera är jag en 37a i alla skor jag provar :)
 
Gillade dem väldigt mycket!
 
Sen så köpte jag mej en förpackning med små pajformar med. Inte engångs formar, utan rikiga. Har velat ha sådan länge, så jag känner mej väldigt nöjd med dagen.
 
Det låg 6 stycken i en förpacning å de var 10 cm i diametern. Lagom portioner :)
 
Nu är det kväll igen. Ska mysa med barnen i soffan en stund nu. Sen blir det sängen tidigt. Hoppas på att inte ha allt för ont i natt så jag lyckas sova lite. Nu i natt var det helt hopplöst. Har nästan inte sovit någonting på fyra nätter, så är grymt trött. Som sagt, hoppas på att kunna sova nu. Har 6 dagar framför mej att jobb nu innan jag har en dag ledigt igen.
 
 

förlåt mig

Fy så dålig jag är på att uppdatera här. Ska försöka skaffa mig lite tid och ork imorgon. Är helt utpumpad för tillfället. Har fått tillbaka samma elände med smärta i mage och rygg igen, dock liite lindrigare i magen nu. Känner mej större än någonsin eftersom den är helt uppblåst. Känner att jag far ganska så illa av.det här nu. Så, jag kommer med uppdatering när orken fina där.

Tillbaks i vardagen igen..

Å det känns skönt, faktiskt. Även om jag skulle vilja ha lite semester. Men å andra sidan blir jag rastlös så fort, så det är lika bra att jobba :)
 
Det var en väldigt trevlig resa till London. Det finns mycket att se, så många fler dagar skulle behövas. Ska se om jag kan locka med mej gubben dit någon gång inom en snar framtid :)
 
Det blev en hel del shopping, lite för mycket kanske :) Nä, det kan aldrig bli för mycket. Jag köpte mej en skinn jacka på Camden Market. Den blev jag rikigt glad över! Har velat ha en sådan väldigt länge, men aldrig kännt att jag passat i det. Men nu så! Å nu äger jag en. Är såå glad för det. Jag ska lägga upp lite bilder från resan, men det blir inte idag. Är trötter, så ska knapra i mej mitt knäckebröd, sen lägga mej på soffan en stund å zappa på tvn.
 
Tyvärr så kom en del av smärtan i ryggen tillbaka när vi var i London. Det drog ner mej en hel del. Fick även lite mindre kramper i magen med. Fattar inte vad det kan vara ?? Har fortfarande väldigt ont i ryggen, magen är för tillfället lite lugnare, men uppsvälld. Jag hoppas innerligt att det ger med sig snart. Tänkte boka in en ny tid till kiropraktorn, men tyvärr så har han semester nu i två veckor, så jag får allt vänta.
 
Å ikväll kom jag igång med träningen med. 45 min crosstrainer blev det. Känns rikigt bra! Det har varti mycket dåligt med träning nu det sista. Så, nu är det dags att få in det på rutin igen. Matvanorna i London var väl inte dem bästa heller. Känns som om jag levde på pommet och chips. Såå, nu får det bli andra bullar, för det här håller inte!
 
 

back..

Nu är jag tillbaka i sverige igen efter några bra dagar i london. Uppdatering kommer. :-)

Vågen!

Hej där!
 
När detta inlägget kommer upp på bloggen så befinner jag mej i London. Å antagligen så har jag det väldigt bra och har shoppat loss som bara den :)
 
Eftersom jag inte är hemma så kommer jag inte kunna väga mej på måndag. Därför vägde jag mej idag (onsdag för att se om det hänt något.
 
Å jojo, det har det! Säger inte hur mycket, utan det får ni veta måndagen därpå istället. Men jag kan säga så mycket som så här att mitt största delmål nu är uppnått.
 
JAG HAR TAPPAT OTROLIGA 40 KILO!!!
 
Kan knappt fatta att det är sant!
Nu är det ungefär 7 kilo kvar till målvikt. Knappt 7 kilo. Då har jag ett BMI på normalvikt. Det känns så jädrans overkligt! Det är nu 8 månader sedan min op och jag har redan kommit så här långt. Är sååå jäkla nöjd!
 
Så, nu är det bara att sätta fart å kämpa med de sista kilona. Jogga och träna!! Tänker börja på bodypump efter sommaren så jag får lite muskler i kroppen med. Träna till beach 2013 med andra ord :)
 





Angelica här! Den 24:e oktober 2011 var dagen då mitt liv förändrades. Jag fick då min gastric by pass gjord. Här kan ni läsa om mitt betydligt lättare liv. Men vem är då jag ? Jo, en glad och social två barns mamma. Jag kommer ifrån Halmstad men är sedan år 05 bosatt i Vetlanda tillsammans med Jörgen och våra två barn. Mina dagar kretsar runt familjen, träning, vänner och jobb. Träning har verkligen blivit viktig för mig nu mera och jag mår så bra av den! Har du några funderingar angående operationen, eller något annat med så klart. Tveka då inte, utan ställ frågan. Antingen här på bloggen, eller släng iväg ett mail till [email protected]