Barnkalas..

Idag har Jonathan haft sitt första barnkalas. Han tyckte att det var jätte kul! Fullt ös hela tiden.
 Får väl erkänna att det var ett par stunder som var lite jobbiga, men i det stora hela så gick det jätte bra :)
 
Imorgon är det en ny vecka igen. Å nu ska jag komma igång med träningen igen. Det ska bli sååå skönt :) Ska ringa imorgon och se om det finns någon plats kvar på ett spinningpass.
 
I morgon ska jag till ett nytt ställe å jobba. Har aldrig varit där innan, men fick ett samtal tidigare idag. Så, imorgon ska jag göra debut på en förskola, i köket då. Ska bli spännande. Har aldrig gjort det innan. Men känns bra att få in foten på ett ställe till. :)
 
Nu ska jag passa på att "frossa" lite jordnötsringar, för nästa vecka är det nej tack till ALLT sött! Nu får det vara bra.
Så, det är dax för mys i soffan med älsklingen!

Liiite vigare :)

Jörgen har länge försökt få mej att göra denna övningen, men, det går faktiskt inte att vika en full sopsäck på mitten. Men nu är det visst så att säcken är inte längre lika full :)
 
Ville bara dela med mej. Tycker fortfarande att det är väldigt märkligt att jag kan göra det här nu! Men, tydligen så kan jag det :)
 
 
Fötterna når golvet :)
Inte världens snyggaste bilder. Men när jag ser dem så tänker jag "herregud vad liten jag är". Synd bara att det inte känns än. Men, det kommer väl :)
 
 
 

Familjebesök..

Jag jobbade i natt och när jag kom hem så sov jag i knappt två timmar, för sen var det dags att fixa det sista inför Jonathans kalas.
 
Det har varit en väldigt trevlig eftermiddag tillsammans med min familj ifrån skåne. Älskar att ha dem här och jag önskar så innerligt att vi sågs oftare.
 
Jag ska lägga upp lite bilder här tänkte jag, men det blir inte idag, för nu är jag trött som bara den.
Ska snart mysa i soffan med min lilla familj. En gammal disney klassiker får det bli. Snövit och de sju dvärgarna. Har inte sett den filmen på åratal :)
 
 

Inga magproblem!

Äntligen så fungerar min mage precis så som den ska. Inga mer förstoppningar eller trög mage. Underbart!
Å det enda jag gör är att jag dricker Aloe Vera. Har mycket att tacka denna underbara dryck för!
 
Dagen har gått i 110, men nu har jag äntligen plaserat röva i soffan. Härligt!
Det finns inget vettigt att se på tv ikväll, så ska nog slänga på This is it och njuta lite :)
 
Imorgon har jag fullt upp med att hinna klart med allt. Måste lägga mej lite senare på eftermiddagen, för imorgon väntas det nattjobb.
 
Längtar tills på lördag, för då kommer min härliga familj ifrån skåne hit för att fira Jonathan. Det ser jag framemot! :)
 
 

Längtar..

Jepp, jag längtar till nästa vecka! För då ska jag minsann börja träna igen. Å det ska bli såå skönt!
 Tänk att man nu kan sakna något så mycket som man bara för ett år sedan nästan var rädd för. Saker å ting förändras :) Till det bättre som tur är!
 
Har haft lite trevligt besök här nu ikväll.
Barnen har nu lagt sig så jag ska bänka mej framför tvn och knapra på ett par knäckebröd. Sen ska jag försöka komma i säng i hyffsad tid. Imorgon är det jobb som gäller, sen är schemat fullspäckt för resten av veckan. Men det kommer bli en trevlig helg.
 
Nähe, dags för lite egentid och slappande :)

Ett år..

Idag är det ett år sedan samtalet kom, samtalet som var början på mitt nya liv!
 
Det var den ansvariga sjuksköterskan ifrån eksjös kirurgavdelning som ringde.
Hon berättade att de ville träffa mej redan dagen efter för att gå igenom operationen som då skulle ske fyra veckor senare.
 Etfter flera månaders väntan så gick allt väldigt fort.
Jag åkte dit och träffade sköterskan, hon berättade att på måndagen, veckan efter så skulle jag börja min tre veckors flytperiod innan op.
 
När samtalet var slut så grät jag, gisses vad jag grät. Av ren lycka och jag var lite smått chockad. Jag grät och jag skrattade om vartannat hela tiden. Det var då som det verkligen gick upp för mej att jag ska verkligen få göra den här operationen! Vilken lycka det var. Men samtidigt så väcktes såå mycket ångest.
 
De tre veckorna under flytperoden är något av det jobbigaste jag har gått igenom. Vill ALDRIG göra det igen! Det kändes som rena tortyren. Men det gick och det är en sådan otrolig liten del av livet. Men vilken betydelse den hade!
 
Så, idag är min första ett års dag på den här otroliga resan!
Visst finns det många jobbiga perioder och stunder. Men, det är så värt det.
Jag ångrar mej INTE!!!
Jag har fått ett värdigt liv tillbaka som jag försöker att handskas med. Förhoppningsvis så hänger snart hjärnan med mej, så jag var dag kan njuta av att vara precis den jag är.
 
Mitt liv har förändrats, och jag älskar det!!!

Sovmorgon!

 Bröllopet i lördags gick bara bra. Fullt ös, men det var väldigt roligt :)
Trött som tusan när jag kom hem. Åkte hemifrån vid halv tolv på dagen och var hemma vid kvart i tolv på natten.
Var så uppe i varv när jag kom hem att det var omöjligt att somna. Så det blev ytterst lite sömn innan klockan ringde och det var dags att åka och jobba. Så igår var jag trött, rikigt trött!
 
Bad om att få lite sovmorgon idag, och det fick jag med. Så glad för det! :) Men just nu känns det som om att jag skulle kunna sova i en vecka.
 
Nu ska jag snart ta tag i mig själv och hemmet. Solen skiner underbart idag. Så det får nog allt bli en promenad med barnen. Måste röra på mig lite nu, förkyldnigen sitter där fortfarande, så någon träning blir det tyvärr inte :(
Vill och måste komma igång med det snart igen! Känner mej mycket piggare och gladare när jag tränar!

Här är jag...

Hade lite problem med serveringskläderna. Hade svårt att hitta något som passade, för de var FÖR STORA! Haha, brukade ha problem med att hitta något innan, men inte av samma anedning :)
 
Men jag hittade iaf något som satt hyffsat, så det får duga!
 
Men jag fick lite panik nu när jag skulle stryka blusen. Det fanns typ gula fläckar på den över nästan hela ena armen och ner på sidan. Har inte sett det innan! Fasen med, jag tror att det kommer synas. Så i panik slängde jag in den i tvättmaskinen, å det har jag verkligen inte tid med nu. Den får snabbt in i torktumlaren en stund sen innan jag ska åka, vilket jag måste göra om ca 30 min. Sen får den hänga och torka lite till där innan det är dags att byta om. Hoppas den hinner bli torr. Ska ta med mej strykjärnet med fall det inte finns där.
 
Men men, jag hoppas det löser sig. Annars får jag hoppas att ljuset inte är så bra där inne så det inte syns.
 
Nåja, här är jag iaf..
 
 
 
 
 
 
 

Bröllop!

Den här veckan har gått i 110! Inte en lugn stund känns det som samt att jag har vari t sjuk, förkyld som fasen med feber.
 Men nu börar det bli bättre iaf.
 
Idag har jag fått den stora äran att servera på ett bröllop. Har aldrig gjort det innan, så det är lite nervöst men det ska bli väldigt kul och jag ser fram emot att bli den erfarenheten rikare :) Önskar bara att näsan och huvudvärken håller sig lugna!
 
Så håll tummarna för att det kommer gå bra idag. Det lär bli en lång dag. Ska vara där vid tolv och vi räknar med att åka där ifrån vid tio tiden ikväll. Men det ska bli så roligt :)
 
Har vägt mej lite under veckan och det går verkligen upp och ner nu. Så därför ska jag numera bara väga mej varannan vecka. Eftersom att det nu så klart går saktare med viktnedgången så känns det bättre. För ena dagen är det ett litet plus på vågen å andra dagen är det ett minus. Vätskebalansen skulle jag tro.
 
Nä, nu ska jag försöka äta något och dricka mer kaffe så jag piggnar till. Sen är det dags att göra sig klar!
 

Vågen!

Nu är jag tillbaka igen.
 
Vägde mej igår och denna gången stannade vågen på 59,4 kilo! Så minus 0,6 på två veckor. Känns ju helt okej.
 
Å äntligen är jag nere på det ljuva 50-talet. Som jag har längtat dit. Och helt ärligt så trodde jag ALDRIG att jag skulle komma dit! Så glad är bara förnamnet!
 
Totalt har jag nu gått ner 45,6 kilo. Helt otroligt ju! Det är ju en hel liten människa!
 
Nu är jag endast 1,5 kilo ifrån normalvikt! Helt galet!
 
Önskar att jag kunde träna nu, men icke. Är förkyld som tusan, så måste hålla mej ifrån det. Har inte tränat på över en vecka nu och det känns inte kul.
Känner mej just nu större än någonstin, men det är huvudet som spelar ett spratt med mej. Tränar jag så känns det mycket bättre. Nåja, snart kan jag igen. Ska se till att kurera mej bara.
 
 

Vilket rullande..

Har haft en bra dag på jobbet!
Min oro över att inte komma upp i tillräckligt med timmar var månad börjar att lägga sig. För idag fick jag ytterligare ett par turer att komma in och jobba denna månaden, plus ett par i nästa. Visst, jag skulle så klart vilja ha ännu mer, men det kanske kommer. Huvudsaken är att det blir tillräckligt så att räkningarna kan betalas och mat ställas på bordet. Nöjen kommer i sista hand!
 
Idag har jag bland annat roat mej med att göra 242 st syltgrottor. Herregud vilket rullande av dessa bollar. Lär väl drömma om dem inatt :) Så, sådan ska jag inte göra här hemma på ett bra tag även om de är väldigt goda :)
 
Känner mej väldigt trött och hängig, huvudvärken är på topp idag. Men, ska sätta på en kopp kaffe, ta det lungt en liten stund. Sen ska jag ta hand om tvätten och sedan börja packa inför helgen bravader. :)
 
Den här veckan har det inte blivit någon träning alls! Det retar mej till 1000! Men, jag har ju inte mått så bra å då är det bara dumt att träna. Å just nu så spelar mitt huvud ett spratt med mej. Känner mej större än någonsin, undviker speglen för jag blir bara ledsen. Tror att det är mycket för att jag vet att jag inte har tränat plus att det är fel vecka i månaden nu. Å visst är det väl så att allt känns fördjävligt då ? För mej är det så iaf. Utrota PMS tack! :)

Bättre igen..

Ja idag känns det bättre. Är forfarande svullet å så, men det hugger iaf inte i örat och jag känner mej piggare.
 
Skulle ju ta det lungt idag, men så blev det visst inte. Har hållt igång hela dagen. Bland annat så har huset blivit städat och fyra limpor bröd har bakats.
 
Imorgon blir det en kortare dag på jobbet. 9-14. Sen ska jag hem och packa, för tidigt på fredag åker vi ner till ängelholm för att träffa min familj. På lördag åker vi vidare till halmstad för att träffa de övriga i min familj och på söndag drar vi till ge-kås innan vi åker vidare hem. så det är den fullspäckad helg, men den kommer att bli så bra. Här längtat länge efter den här helgen :)
 
Nä, nu blir det soffläge en stund.

inte rikigt bra..

Nepp, jag mår inte rikigt bra.
 
Knölarna på käkens vänstra sida är kvar, som tur är så är det inget som syns. Idag började det att "hugga" i högra örat. Det gör rikigt ont när det hugger till. Stelnar till i hela kroppen. Tandköttet på högra sidan är ömt och har svullnat. Det gör ont i örat när jag sväljer, hårbottnen är öm som fasen, går knappt att borsta håret!! Känner mej rikigt trött och gnällig.
 
Till på köpet så fick jag en mega dumping innan efter  maten. Jag åt nästan ingenting, men kroppen ville ej ha det! Blev liggandes i en timme. Innan dess hade jag legat pga att jag hade så ont i huvudet och det högg nästan hela tiden i örat när jag var uppe. Så idag har jag lite smått dåligt samvete för mina barn. Inte för att de har några problem med att roa sig själva och leka tillsammans här hemma, men ändå! Jag kunde inte ens sitta kvar med dem vid middagsbordet pga den jävla dumpingen!
 
Nu har de lagt sig iaf å jag ska se om jag orkar kolla på tv en stund. Sen är det sängen som gäller. Hoppas på att allt helt magiskt är borta imorgon!
 
Ledsen att jag spyr ut eländet här, men idag är INGEN bra dag!

Missade...

Idag väcktes jag vid sex av att telen plingade till. Jobbförfrågan! Å det kan jag ju så klart inte säga nej till! :)
Så, upp å skynda sig iväg så man hann fram till kl sju.
 I all hast så glömde jag bort att hoppa upp på vågen. får ta det imorgon istället. Ingen skada skedd liksom.
 
Det var ett kortare arbetspass idag, slutade redan kl 13. Så nu har gubben min åkt iväg för att jobba. Undra vad jag och barnen ska hitta på idag ? Hmm.. hade behövt handla lite, men tror inte jag orkar det. Är rastlös men har ändå ingen energi till att göra något!
 
Det känns som om någonting ligger på lur i kroppen, en förkyldning skulle jag gissa på.
Har några körtlar på vänster sida av ansiktet som har svullnat upp, å i halsen, samt att jag har fått en jädrans blåsa! Men, det botar jag med lite aloe vera. Dunder grejer det dära!
 
Hade tänkt att åka och träna ikväll, men jag tror att jag skippar det, även att det tar emot. Men om det nu är en förkydning på g, så vill jag inte locka fram den med träning. Nä, jag ska hålla mej relativt lugn istället, kan behövas det med ibland. Trötter borde vara mitt andra namn.
 
 

En upptäckt!

Okej, jag har upptäckt en ganska så jobbig sak. Vet inte rikigt hur jag ska handskas med det nu, eller jo det vet jag. JAG MÅSTE SLUTA!!!
 
Det händer lite jobbiga saker just nu som gör att jag mår ganska så dåligt. Försöker att inte låta det påverka mej, men omedvetet har jag visst gjort det iaf.
 
Jag småäter!! Det har jag inte gjort sedan innan min op, men nu gör jag det. Faan med! Visst, det är inte i samma mängd som det kanske kunde bli innan. Men många bäckar små!
 
Så skrämmande det här är. Jag vill inte att jobbiga saker i livet ska påverka mina ätvanor. Usch å fy!
Jag måste nu tänka mej för. För ingenting blir lättare att hantera bara för att man småäter. Nepp!
 
Så Angelica, SKÄRP TILL DIG!!!!
 
Ok.. jag ska...

Lite synd..

Jag hade sett fram emot nya bodypump passet ikväll. Men jag fick en förfrågan om att jobba, så det är vad jag ska göra istället. Har ju inte alls mycket inbokat denna månaden, så känner att jag måste tacka ja till det jag får nu. Träna kan jag ju göra en annan dag :) Kanske blir det nya bodyCombat på måndag istället :)
 
Det var rikigt kul att jobba igår kväll. Är på ett nytt ställe, i ett kök. Vi hade mat till fyra olika lite större sällskap att dona med. Rikigt kul var det och timmarna gick fort. Dit ska jag igen på tisdag.
 
Nu ska jag slappa i soffan en liten stund innan en tidig middag ska fixas, sen är det dags att dra till jobbet. Idag ska jag vara i vården. Så kul det är att variera lite :)
 
Ha en skön dag!

Dagen börjar bra..

Jag vet ju att det inte är måndag än, så jag ska ju inte väga mej idag. Men, nu när jag är så nära att komma ner på det tiotal som jag vill ner på så är det svårt att låta bli.
Idag visade vågen ÄNTLIGEN på en femma först. Vilken lycka!!!
 Känner mej så glad och så stolt över mej själv! Det är nästan obegripligt. Trodde aldrig att jag skulle nå hit!
 
Efter frukosten så gjorde jag mej klar för att ta en liten joggning runda i skogen. Härligt var det! Dock så blåste det väldigt kallt. Men det var uppfriskande!
 
Nu har jag tagit mej en varm och skön dusch. Ska bara ta det lite lungt nu tänkte jag innn det är dax att åka och jobba. 15-22 är det som gäller idag i köket. Ska bli kul!
 
 

P-stav update..

Har ju helt glömt bort att nämna den där staven i armen igen.
 
Jag hade ju bokat in en tid för att ta ut min p-stav igen då jag hade konstant blödning i 6 månader. Eller något litet uppehåll på en dag eller två hade jag. Tröttnade på skiten och ville ta ut den.
 Men min barnmorska skulle precis gå på semester när jag ringde, så därför fick jag inte en tid förns efter fyra veckor. Å idag är jag såå glad för det. För en vecka efter samtalet slutade jag att blöda och har nu haft uppehåll i  nästan fem veckor. Så, jag ringe och avbokade tiden igen, den lilla rackaren får sitta kvar i armen.
 
Så nu har jag verkigen fått upp hoppet om att staven funkar för mej. Det gäller bara att härda ut :) Skam den som ger sig, som man brukar säga.
 
 

Bakdag..

Idag är jag ledig heeela dagen lång. Skönt! Visserligen hade jag inte haft något emot att jobba nu över dagen, men ändå :)
 
Jag började dagen med att baka en morotskaka. Det doftar såå gott. Tror att det är en av mina absolut favoriter!
Har nu slängt in en plåt med knäckebröd med och ska strax dra igång att baka sirapskakor och chokladbröd med. Gäller att passa på när man har tiden till det.
 
Ikväll ska det hållas en visning här hemma med super bra aloe vera produkter. Det ska bli så kul :) Så får ta och bjuda mina gäster på lite nybakat :)
 
Det har inte blivit någon mer träning denna veckan, tiden har inte funnits å det retar mej. Men på söndag är jag inbokad på ett bodypump pass. De släpper då det nya programet, ska bli kul att vara på det. Kan tänka mej att det blir mycket folk. Tyckte jag läste något att det skulle finnas fyra eller fem instruktörer på plats då med, så man lär få all hjälp man behöver.
 
Nehe, nu är det dags att sätta fart i köket. Synd att ni inte kan känna hur gott det luktar här. Den där morotskakan.. Mums!!!

Speedad dag :)

Oj vad fort denna dagen gick!
Efter frukost så gjorde jag oss barnen klara för att åka iväg. Måste bara säga att mina små pluttar är verkligen hur härliga som helst att ha med sig :)
 
När vi kom hem så blev det en snabb lunch, sen lämnade jag dem på dagis. Mötte sedan upp Jörgen i stan för att gå på möte på banken. Lånet på huset var dags att skrivas om, plus att vi skulle låna upp lite så vi kan skaffa en ny garageport. Längtar tills det är färdigt, för det kommer bli så fint :) Hade så klart velat göra klart med plattor å så på uppfarten med, men det blir lite väl dyrt. En sak i taget som man säger.
 
Vi hade lite tid på oss, så då åkte vi till "gamla" skolan å hälsade på. Roligt att träffa dem igen :)
 
Just nu så ser det ganska så ljust ut att få jobba en del. Eller det känns så iaf. Håller tummarna hårt. Äen att det inte blir en fast rad att gå på, så verkar det endå finnas en del timmar att hämta.
Sen har jag ett "litet" extraknäck på gång med. Mer om det berättar jag en annan gång när jag är lite mer "hemma" i det hela :) Mycket spännande och roligt kommer det är bli iaf.
 
Nu blir det lite familjemys!

Grattis!

Igår så fyllde min syster Idah 20 år! 
Så grattis igen till dig stumpan!
Jag fattar inte vart åren tar vägen. Det går så sjukt fort!
För mej kommer du alltid att vara lilla Idah!
Älskar dig!

Snart slut..

Igår kväll efter jobbet så stack jag iväg å tränade bodypump. Så jäkla skoj det  är :) Provade att lägga på lite mer viikter med, inte mycket, men lite iaf. Å det kändes! Men jag klarade av det å jag har inte någon jätte jobbig träningsvärk idag heller.
 
 Jag skulle vilja gå på flera sådana pass i veckan, för att kunna se resultat på det.
Men nu är tyvärr mitt träningskort snart slut, har bara fyra tillfällen kvar. Å väldigt tråkigt nog så finns det nu inga pengar till att kunna köpa något nytt träningskort. Skulle vilja ha ett årskort där. Men, det kostar ju. Blir lite ledsen över det, nu när jag äntligen har kommit igång och tycker att det är skitkul! Önskar så innerligt att jag visste hur mycket jag kommer att jobba framöver, att jag vet att timmarna blir tillräckligt, för då hade jag skaffat mej ett kort direkt.
 
Så, håll tummarna hårt för att jag ska få jobba så mycket som möjligt så jag kan få fortsätta med det här :)
 
Nu ska jag och barnen snart äta lite frukost, sen ska vi göra oss klara för att åka iväg. Å i eftermiddag ska vi på möte på banken. Det är redan dags att skriva om lånen på huset. Gisses så fort 5 år går!
 
Ha en bra dag!

Vågen!

Idag kan jag säga att det var MYCKET roligare att ställa sig på vågen!
 
Den stannade idag på 60,0 kilo. Är såå jädrans glad, för nu minsann är det inte långt kvar innan det ljuva 50-talet visar sig :) Aldrig att jag trodde att jag skulle nå hit!
 
Så, på en vecka har jag tappat otroliga 2,2 kilo. Yey!!! Jag gick ner det jag hade gått upp förra veckan, plus det dubbla.
 
Totalt har jag nu gått ner 45 kilo.Det är liksom en hel liten människa! Helt galet!!!
 
Mitt BMI stannar idag på 25,97. Under 25 så räknas jag som normalvikig, vilket är mitt mål.
Jag startade med ett BMI på 45,45. Aldrig att jag ska dit igen!
 
Nu saknas det endast 2,5 kilo, sen har jag nått mitt mål! Det som försvinner utöver det är bara en stor bonus!
 
Nu ska jag strax åka till jobbet, skulle ha varit ledig idag. Men blev väckt. Men vad gör det när man blev så här glad :)

Jag glömde...

..visst att Jörgen skulle iväg och fiska kräftor. Så någon jogging tur kunde det inte bli.
Har istället nu avslutat 30 min på crosstrainern samt situps, armhävningar med hjälp på pilatesbollen och avslutade det hela med dips. Är skakig i min otränade armar nu.
 
Började känna mej väldigt svag i i hela kroppen och nu är jag lite smått yr. Tyckte det var konstigt, men har nu kommit på varför. Har ju glömt bort att äta idag. Ooops, det är inte bra. Åt en banan på jobbet vid hav sju i morse och nu är klockan fyra. Såå, inte konstigt att det inte finns någon energi i kroppen.
 
Så nu blir det en välbehövd dusch, sen ska middagen fixas. Det bli torsk och spenat i stället. Blev så himla sugen på spenat, bara älskar det :)
 
Måste bara tillägga att jag är såå jädrans glad över hur jag har förändrat mitt liv!!! Just love it!!

Funderar..

Då var en av två nätter avklarad. Dock så kunde jag inte ligga och sova "färdigt" idag, så måste lägga mej en stund igen ikväll innan det är dags att åka igen.
 
Igår blev det ingen träning så jag funderar på att ta en liten joggingtur i skogen. Men jag är suuper trött. Kanske piggnar jag till av det. Bara jag inte blir för pigg så jag inte kan somna en stund sen, för då blir natten väldigt lång. Vilket dilemma! :)
 
Jag har ju faktiskt ett spinnigpass inbokat imorgon. Njaam jag får nog fundera en stund till. Går väl å förbereder middagen istället. Panerad spettafilé, potatis, morötter och citronsås får det bli idag.
 
 





Angelica här! Den 24:e oktober 2011 var dagen då mitt liv förändrades. Jag fick då min gastric by pass gjord. Här kan ni läsa om mitt betydligt lättare liv. Men vem är då jag ? Jo, en glad och social två barns mamma. Jag kommer ifrån Halmstad men är sedan år 05 bosatt i Vetlanda tillsammans med Jörgen och våra två barn. Mina dagar kretsar runt familjen, träning, vänner och jobb. Träning har verkligen blivit viktig för mig nu mera och jag mår så bra av den! Har du några funderingar angående operationen, eller något annat med så klart. Tveka då inte, utan ställ frågan. Antingen här på bloggen, eller släng iväg ett mail till [email protected]