Nils Emils Söndagsgryta
Här kommer ett litet recept på en fläskfilé gryta som jag tycker väldigt mycket om. Jag skriver av det så som det står, men själv så ändrar jag lite från gång till gång som jag göra den.
Det här behöver du:
600g fläsfilé
2 st bratwurst (jag använder chorizo)
1 röd paprika, strimlad
3 dl vispgrädde
buljong/fond (jag använder knorrs kalvbuljong)
100 g syltlök
150 g svarta oliver
3/4 dl hackad ättiksgurka
salt
Svartpeppar
Vatten
Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Skär korven i centimetertjocka skivor. Bryn kött och korv, lägg i paprika strimlorna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt grädde, vatten och fond, låt det koka upp. Lägg i syltlök, oliver och ättiksgurka. Red av med vetemjöl och låt grytan puttra i 10-15 minuter.
Jag själv har inte haft i oliverna, för min familj skulle nog slå bakut om de upptäcker sådant i maten :) Men kan tänk mej att det är gott. Sen använder jag lite av spadet ifrån syltlöken med. Som sagt, jag följer sällan ett recept, men det kan ju vara bra att ha som grund iaf :)

Gott som tusan är det iaf :)
Det här behöver du:
600g fläsfilé
2 st bratwurst (jag använder chorizo)
1 röd paprika, strimlad
3 dl vispgrädde
buljong/fond (jag använder knorrs kalvbuljong)
100 g syltlök
150 g svarta oliver
3/4 dl hackad ättiksgurka
salt
Svartpeppar
Vatten
Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Skär korven i centimetertjocka skivor. Bryn kött och korv, lägg i paprika strimlorna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt grädde, vatten och fond, låt det koka upp. Lägg i syltlök, oliver och ättiksgurka. Red av med vetemjöl och låt grytan puttra i 10-15 minuter.
Jag själv har inte haft i oliverna, för min familj skulle nog slå bakut om de upptäcker sådant i maten :) Men kan tänk mej att det är gott. Sen använder jag lite av spadet ifrån syltlöken med. Som sagt, jag följer sällan ett recept, men det kan ju vara bra att ha som grund iaf :)

Gott som tusan är det iaf :)
Kommentarer
Trackback