Tobleroneparfait

Kom på att jag skulle ju lägga upp receptet på den här godsaken ju :)
Gubben gillar den här, han sitter just nu å slickar sin tallrik :)

Den var väldligt lätt att göra, inga konstigheter.
Nästa gång jag gör den så ska jag prova att ha i lite hackade hasselnötter med.

Till 4 port behöver du:

125g Toblerone
2 tsk baileys, kahlua eller något liknande (kan uteslutas)
3 äggulor
½ dl strösocker
2 ½ dl vispgrädde
ev 50 g hackad choklad

Gör så här:

Smält toblerone med Baileys i vattenbad eller i mikrovågsugn.

Vispa äggulorna och sockret tills det blir tjockt och pösigt.
Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet.

Rör ner ungefär 1/3 av smeten i den smälta tobleronen, lite i taget. Rör till en jämn och slät massa.
Rör därefter ner chokladblandningen i resten av ägg - och gräddvispet.

Tillsätt ev. hackad choklad. Häll blandningen i en 1-liters plastfoieklädd form eller i portionsformar.
Frys i minst fyra timmar.

Ät och njut!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




Angelica här! Den 24:e oktober 2011 var dagen då mitt liv förändrades. Jag fick då min gastric by pass gjord. Här kan ni läsa om mitt betydligt lättare liv. Men vem är då jag ? Jo, en glad och social två barns mamma. Jag kommer ifrån Halmstad men är sedan år 05 bosatt i Vetlanda tillsammans med Jörgen och våra två barn. Mina dagar kretsar runt familjen, träning, vänner och jobb. Träning har verkligen blivit viktig för mig nu mera och jag mår så bra av den! Har du några funderingar angående operationen, eller något annat med så klart. Tveka då inte, utan ställ frågan. Antingen här på bloggen, eller släng iväg ett mail till [email protected]